Coolhosting

*Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten bij Internet Access Facilities BV. Zoals we vorig jaar al meldden is Coolhosting door ons overgenomen. In deze, zogenaamde, Achterkrant zal ik u iets meer over IAF vertellen en over wat u nu voor u heeft liggen.

Achterkrant

De Achterkrant is in 1995 ontstaan als nieuwsbrief naar al onze klanten. De naam is gekozen omdat het een soort krant is die op de achterkant van de factuur wordt afgedrukt. In het begin alleen als er iets interessants te melden was, maar vanaf juli 1996 als vast onderdeel. Sinds 1996 is de Achterkrant maar 1 keer niet uitgekomen vanwege ziekte van de schrijver.

Omdat niet iedereen iedere maand een factuur krijgt, is besloten om de Achterkrant ook op onze website te plaatsen. In die versie vindt u ook allerlei links naar meer informatie over de zaken die in de papieren Achterkrant ter sprake komen.

Internet Access Facilitites

IAF is al oud. Reeds in 1992 zijn we begonnen onder de naam Stichting InterAccess, korte tijd later hernoemd naar Stichting Internet Access. In 2000 is de organisatievorm omgezet naar een BV onder leiding van de toenmalige penningmeester van de stichting. Sinds die tijd heten we Internet Access Facilities BV, nog steeds afgekort tot IAF.

In al die jaren hebben we geprobeerd om goede, goedkope dienstverlening op het gebied van internet te bieden.

Naast de standaard dienstverlening zijn we sterk in maatwerk. Als gebruiker van onze CoolHosting dienstverlening zult u daar waarschijnlijk niet gelijk gebruik van maken. Maar als u iets speciaals wenst, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

De factuur

Waarschijnlijk heeft u deze al gezien en bestudeerd. Ik wil onze excuses aanbieden voor het feit dat het ons niet eerder is gelukt om de door u genoten diensten te factureren. Het bleek toch moeilijker dan gedacht om de administratie van CoolHosting op te nemen in die van IAF.

We waren van plan om eind vorig jaar te beginnen met factureren. We hadden de database overgenomen in die van ons. Maar toen bleek bij een steekproefsgewijze controle dat er zo veel discrepanties in zaten dat we te veel problemen verwachtten. Toen zijn we gestart met een grotendeels handmatige conversie van de administratie.

We kunnen nog steeds niet garanderen dat alles klopt. In twijfelgevallen hebben we echter zo veel mogelijk posten aangepast in uw voordeel. Bent u toch van mening dat deze factuur niet klopt, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze administratie. De gegevens vindt u bovenaan de factuur.

Heeft u opgezegd of nieuwe diensten afgenomen, houd er dan rekening mee dat in principe opzeggingen en nieuwe aanvragen verwerkt zijn tot 1 juni 2008.

CIOT

Net als iedere provider in Nederland hebben we ons te houden aan speciale regels en wetten. Terwijl geen enkel postbedrijf bij hoeft te houden wie iets aan wie stuurt, moeten providers die gegevens wel bijhouden en overleggen.

Een onderdeel van die wetgeving is het verstrekken van account gegeven. Wie heeft welk domein, welk e-mail adres en welk webaccount. Dus ook uw gegevens moeten we nu dagelijks aan de CIOT doorgeven. Omdat de CIOT van ons eist dat de gegevens acuraat moeten zijn, kan het gebeuren dat u de komende tijd bericht van ons krijgt ter verificatie van de gegevens.

Verbindingen

U wilt natuurlijk wel weten of uw website bereikbaar zal blijven. We kunnen u geruststellen. We hebben een redundante configuratie van routers, met meerdere externe verbindingen. Een aantal van die verbindingen lopen via de NDIX en daarop aangesloten transit providers. Daarnaast huren we ook een aparte verbinding naar Amsterdam waar we binnen afzienbare tijd een extra aansluiting operationeel gaan brengen.

Een korte opsomming van de verbindingen die we u kunnen bieden staan hier onder.

We hebben ons eigen glasvezelnetwerk op een deel van het Business & Science park in Enschede. Daarnaast huren we losse vezels bij TReNT voor verbindingen in de omgeving. Ook bieden we speciale verbindingen op de glasvezelnetwerken van Cogas en de zakelijke tak van Ziggo.

Voor verbindingen met een kleinere bandbreedte, of minder gebruikers, bieden we ook diverse ADSL verbindingen. Kijk maar eens op onze website.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Statistiek
Older// Maatwerk