Contents

Extra rendement uit uw factuur

Dit is de eerste aflevering van de achterkrant. De naam is in een opwelling gekozen en ik denk zelfs plagiaat - ik sta dus open voor suggesties van uw zijde. U leest dit aan de achterkant van uw IAF- factuur over de maand september 1995.

U bent onze zeer gewaardeerde klant en vertrouwt op ons om uw Internet connectivity te realiseren - onze dank hiervoor! - maar wij laten meestal verder niet zo heel veel van ons horen.

Uiteraard heeft IAF een "bedrijfs"-filosofie en een bijpassende strategie, wellicht is dat zelfs de reden geweest dat u koos voor IAF. Wij zijn een non-profit vrijwilligersorganisatie, die probeert om u zo goed en goedkoop mogelijk toegang te geven tot het Internet. In die volgorde trouwens: eerst goed, dan goedkoop. Verder doen wij ons best om de materie met de nodige nuchterheid te bezien, wat in deze "high-time for hype" volgens ons echt wel nodig is. Wij zijn dus een zwijgzame provider - maar je kunt ook overdrijven. Vandaar dat ik u langs deze weg maandelijks wat achtergrond geef rond onze Stichting. Uw input hiervoor wordt trouwens bijzonder op prijs gesteld, ik zie met verwachting naar uw reacties uit.

Gebruikers van UUCP in Groningen kunnen **met ingang van 1 november 1995*8 (dus niet eerder ;-) een eigen UUCP nummer gebruiken. Met de introductie van het nieuwe nummer 050 31 34 606 hebben wij in Groningen nu dezelfde werkwijze als in Enschede. Wij hebben hiervoor gekozen om een betere bereikbaarheid en verbeterde response te verkrijgen voor onze UUCP gebruikers. Hiermee onderstreept IAF nogmaals dat wij de UUCP dienst actief zullen blijven ondersteunen. Het nummer 050 31 32 555 blijft tot 1 december ook nog bruikbaar voor UUCP verkeer, om u de kans te geven uw inlogscripts aan te passen.

U krijgt deze factuur vlak na de Decibel operatie van PTT Telecom. U weet wel: de telefoonnummers die massaal wijzigen. Hier het rijtje nieuwe telefoonnummer zoals dat voor IAF gebruikers belangrijk is. U dient de inlogscripts in uw software aan te passen. Gelukkig blijven de oude nummers nog even bruikbaar, maar we raden u met klem aan het nummer binnenkort aan te passen.

Contactenman, storingen, klachten: 015 25 66 108

Inbelpunt Groningen:
UUCP : 050 31 34 606
UUCP over ISDN: 050 31 11 744
SLIP/ PPP en inlogaccounts: 050 31 32 555 

Inbelpunt Enschede:
UUCP : 053 47 68 102
SLIP/ PPP en inlogaccounts: 053 477 577 9

Met ingang van 7 oktober 1995 heeft IAF het aantal inbellijnen in Groningen weer uitgebreid. Het werd af en toe in de avonduren moeilijk om ons nog te bereiken. We hopen met de nieuwe lijnen nu weer een paar maanden vooruit te kunnen. De loskoppeling van UUCP levert ook nog extra inbelcapaciteit op: de UUCP inbellers krijgen eigen lijnen en inbelmodems.

IAF is momenteel druk met het actualiseren van de hardware. Zo is in Groningen een nieuw front-end systeem bijgeplaatst (copper) om de lijnuitbreiding te ondersteunen. Omdat IAF graag een (zo mogelijk ongecensureerde) volledige news-feed wil houden, liep onze news-disk af en toe over. Extra diskcapaciteit is al enige tijd aangevraagd. Helaas was een deel van de hardware bij ontvangst beschadigd. We wachten op de vervanger. De verwachting is dat wij de nieuwe hardware in de loop van deze maand operationeel zullen hebben. Dit betekent een verviervoudiging van onze news-opslagcapaciteit, zodat we weer even vooruit kunnen.

Het opzetten van een Internet helpdesk voor IAF gebruikers staat hoog op ons verlanglijstje. Er zijn momenteel op dat gebied hoopvolle ontwikkelingen gaande - ik hou u op de hoogte. Leest u, om de meest actuele stand van zaken te lezen, vooral ook de ia.algemeen newsgroep

Inwoners van Enschede: u kunt in Enschede al geruime tijd per SLIP en PPP inloggen. Voorlopig is Enschede alleen in de PTT daluren ('s avonds en in de weekends) met het Internet verbonden, we werken aan een betere oplossing. Indien u voornamelijk inbelt tijdens deze uren en woont in het basistariefsgebied Enschede, laat dan uw account verhuizen naar Enschede. U bespaart behoorlijk op Telecomkosten.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.

More Reading
Older// index