Enschede nu nog goedkoper

Come and get it!

De tweede Achterkrant verschijnt net na de komst van de Goedheiligman naar ons land. Uw voorzitter mag met toestemming van de Heilige Nicolaas alvast hier en daar een klein presentje uitdelen.

Maar eerst wil ik u van harte danken voor de reacties op de eerste achterkrant. U was hierover unaniem zeer positief - wij zullen u dan ook blijven informeren via de Achterkrant - en wie weet, komt er nog een aardig periodiekje voort uit dit initiatief. Aan de andere kant: we hebben uiteraard het Internet tot onze beschikking - wellicht is dat de betere weg. Laat u mij maar eens weten wat u er van vindt.

Inbellen in Enschede

Inbellen in Enschede wordt nog aantrekkelijker! Het Bestuur heeft besloten de tarieven in Enschede te verlagen: van zes gulden per uur naar vier gulden per uur tijdens de PTT daluren ('s avonds en in de weekends). Tijdens die uren is Enschede met het Internet verbonden. Overdag is dat nog niet het geval maar news en mail werken uiteraard prima en het lokale ftp-archief is ook beschikbaar. En… u betaalt vanaf 1 november 1995 voor uw inbeluren overdag niets.

U leest het goed: inbellen wordt in Enschede overdag GRATIS.

Wij overwegen trouwens niet om dit tarief nog verder te laten zakken :-)

Als trouw lezer van de ia.algemeen newsgroep had u het al wel een beetje door gekregen: IAF is bezig met het opzetten van een samenwerkingsverband met een aantal bedrijven en instellingen - dit om u in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Op dit moment hebben wij een discussiestuk in roulatie bij een aantal mogelijke partners - de eerste reacties zijn enthousiast. Inmiddels hebben drie door ons geselecteerde partners al hun medewerking toegezegd. Ik houdt u op de hoogte.

Het nieuwe UUCP nummer in Groningen - 050 31 34 606 - is vanaf 1 november in gebruik. Een aantal uwer kan er al uitstekend mee uit de voeten - maar anderen rapporteren nog problemen. Wij zijn inmiddels op zoek naar de oorzaak. Het nummer 050 31 32 555 blijft daarom voorlopig ook nog bruikbaar voor UUCP verkeer.

Het leven van een provider gaat niet altijd over rozen. In Groningen is IAF stevig in aanvaring gekomen met meneer Murphy. Af en toe liep onze news-disk over, met alle nare gevolgen van dien. Enfin, u wist al dat het met de levering van onze nieuwe - veel grotere - news-disk niet erg opschoot. Maar hij was er dan eindelijk en vol verwachting bouwden wij hem in onze news-machine in. Helaas: de disk bleek niet samen te willen werken met de huidige newsdoos. Het Bestuur heeft de knoop dan maar doorgehakt en een hele nieuwe machine besteld. Deze staat momenteel proef te draaien.

PPP - het werkt.

In Enschede was het al een tijdje in gebruik en sinds kort nu ook in Groningen

U bent als ‘SLIP’ gebruiker nu in staat beide protocollen te gebruiken. Wij hoeven hiervoor niets te wijzigen, u heeft zelf in de hand welke van de twee u wilt gebruiken. Veilig idee als u ermee wilt experimenteren: lukt het u nog niet onmiddelijk kunt u altijd terug naar SLIP.

Hoe werkt dit nu? Gewoon: in plaats van in te loggen als ‘slip(nummertje)’ kunt u ook inloggen als ‘ppp(nummertje)’, met hetzelfde password. Vooral de Windows 95/NT gebruikers zullen hier blij mee zijn: PPP wordt standaard ondersteund door de Windows familie.

Apple gebruikers opgelet: op dit moment proberen we een Apple gebruikersgroepje op te zetten. In de true blue traditie van IAF zal dit op vrijwillige basis worden gedaan. Doel van de groep is het uitwisselen van ervaringen en kennis en ook het verschaffen van hulp aan nieuwe IAF Apple gebruikers. Indien u een Apple heeft en interesse, schrijft u dan een e-mailtje aan mij?

Donderdag 9 november zijn de NLnet resellers voor het eerst bijeengekomen. Het was een prettige en leerzame bijeenkomst, waarin de binding tussen de resellers en NLnet verder is verstevigd. IAF was een van de eerste resellers in Nederland, maar heeft opzettelijk nog niet al te veel ruchtbaarheid gegeven aan dit gegeven. In de toekomst zal IAF zich nu wat openlijker als NLnet reseller manifesteren. Als symbool voor ons besluit treft u vanaf vandaag het NLnet logo aan op onze Home-page.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.