Maatwerk

In verschillende Achterkranten heb ik aangestipt dat we, naast onze standaard dienstverlening, veel maatwerk verrichten. Omdat ik zelf soms niet weet wat we allemaal doen, heb ik besloten een aantal voorbeelden te verzamelen.

ADSL

Wat is er aan maatwerk te verrichten bij ADSL? Het is toch een normale dienst? Ja, maar nog steeds is het mogelijk om iets speciaals te doen. Vooral als u een ADSL of SDSL aansluiting neemt die op onze eigen router uitkomt. Dat is momenteel iedere variant behalve White Label.

Indien u een aantal vestigingen heeft, kunt u natuurlijk tussen de afzonderlijke vestigingen VPN's opzetten. Indien u gebruik maakt van onze xDSL verbindingen kunt u echter ook gebruik maken van onze "closed user group" mogelijkheid. Hierbij worden de twee (of meer) verbindingen op onze router onderling doorgekoppeld. De netwerken in de vestigingen zijn dan doorverbonden alsof ze via een gewone netwerkkabel zijn verbonden. Het verkeer komt ook niet op Internet. Het blijft beperkt tot uw xDSL verbindingen en onze router.

Normaal heeft een bedrijf voldoende aan een enkel IP-adres op de aansluiting. Daar komt dan een router op die de interne IP adressen vertaalt naar het externe adres. Maar soms wilt u iets meer. Bijvoorbeeld als u zelf webhosts beheert achter uw aansluiting. Dan is het soms handig, en met SSL zelfs noodzakelijk, om meer IP-adressen te hebben. Ook deze dienst is eenvoudig mogelijk omdat we de routering van het verkeer naar uw xDSL aansluiting zelf ter hand nemen.

Glasvezel

U weet natuurlijk dat we zelf een glasvezelnetwerk beheren. Standaard krijgt u hierover van ons een verbinding met Internet. Maar het is ook mogelijk om diensten te combineren.

Indien u een vestiging op het Business & Science Park heeft en tevens op de Universiteit Twente kunnen we eenvoudig beide vestigingen koppelen. Onlangs hebben we zelfs een VLAN van de Universiteit over ons netwerk laten lopen om een universitaire organisatie met een vestiging op het B&S Park te koppelen.

Ondanks dat we natuurlijk het liefst hebben dat u bij ons de bandbreedte afneemt, bieden we via ons glasvezelnetwerk ook de mogelijkheid om uw Internetverbinding bij een andere provider af te nemen.

Wij doen hetzelfde via de glasvezelnetwerken van Essent en Cogas. Dus waarom niet andersom?

Dedicated servers

Dit product is iets minder standaard. U kunt hier kiezen uit een grote variëteit aan processoren, geheugen en harde schijven. Standaard komt hier een Operating System op. Maar we kunnen ook speciale applicaties installeren.

Een applicatie die we regelmatig voor klanten installeren is MailScanner. Dit is hetzelfde product dat we gebruiken voor het scannen van e-mail op onze eigen systemen.

Een andere applicatie, geschikt voor bedrijven die websites beheren, is DirectAdmin. Ook die applicatie draaien we op enkele van onze servers.

Software

Een product dat we niet zelf als maatwerk leveren, is software. Hiervoor maken we gebruik van de diensten van Polyware. Speciale scripts of complete applicaties zijn hierbij geen uitzondering.

Hardware

Een ander productserie die we via Polyware aanbieden zijn routers en firewalls gebaseerd op Linux, m0n0wall en Lexcom mini- computers. Ook worden deze systemen regelmatig ingezet als VPN server om uw medewerkers thuis een veilige verbinding met het kantoor te bieden.

Combinatie

Natuurlijk is het altijd mogelijk om combinaties te maken. U heeft uw hoofdvestiging in Twente en een aantal nevenvestigingen in het land. De hoofdvestiging verzorgen wij van Internet verkeer met een verbinding via Essent glasvezel. De nevenvestigingen krijgen een xDSL aansluitingen en dat koppelen we door naar uw hoofdvestiging. En thuiswerkers kunnen een verbinding maken met de VPN server die bij ons in het datacentrum staat of bij u op de hoofdvestiging.

Wensen

Heeft u een idee of een wens waarvan u denkt dat geen enkele provider die zou kunnen vervullen? Aarzel dan niet om toch eens contact met ons op te nemen. We hebben al veel vreemde ideeën en wensen gezien. En velen daarvan ook al gehonoreerd. Soms tot verbijstering van de klant.

Laat ons ook u versteld doen staan.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Coolhosting