Spoed

Waar is de Achterkrant van oktober? Dat was mijn eerste reactie toen ik vandaag de facturen wilde printen. Nergens te vinden. Nog maar even goed nagedacht. En toen kwam ik tot de conclusie dat ik die nog helemaal niet had geschreven. Dus met spoed aan de slag? Nee, rustig aan. Het is pas weekend en de facturen kunnen ook dinsdag nog verstuurd worden.

Snelschrijven

Het lukt me meestal wel om snel even een Achterkrant te schrijven. Vaak heb ik al wat in mijn hoofd zitten en tijdens het schrijven glijdt dat meestal gewoon naar mijn vingers. En dan ben ik blij dat ik vroeger een keer een typecursus heb gevolg. Met tien vingers gaat me nog steeds beter af dan heen en weer over het toetsenbord met twee vingers. En dan houd ik mijn gedachten dus bij.

Maar omdat ik nog helemaal niet over deze Achterkrant had nagedacht, had ik ook nog niets in mijn hoofd zitten. Ik besloot dus om even rustig aan te doen en bijvoorbeeld een vakantie te gaan boeken.

Google+

Natuurlijk is mijn hoofd niet helemaal leeg. Ik heb de afgelopen maand natuurlijk wel weer het een en ander beleefd en dat blijft dan toch in mijn hoofd hangen. En voor het eerst heb ik veel tijd doorgebracht op de Social Media.

Natuurlijk valt Second Life daar ook gedeeltelijk onder, maar ik heb het nu over MySpace, Facebook en Google+. En dan blijkt alles weer gekoppeld te zijn. Ik volg op Google+ namelijk Tom Anderson, de voormalige CEO van MySpace.

Dat is nu juist het fijne van Google+. Je hoeft niet te wachten tot die ander jou ook in zijn cirkels opneemt. Zodra hij iets publiek post, krijg je het in je eigen stream te zien zonder dat je op de publieke postings van iedereen hoeft in te schrijven.

Oja, iemand vroeg me of ik betaald kreeg voor het promoten van Google+. Mijn oprechte antwoord is dat ik niet betaald krijg, maar Google+ promoot, en veelvuldig gebruik, omdat dit de manier is waarvan ik vind dat het hoort te werken.

En daarnaast is het huidige publiek van een gemiddeld hoger niveau dan bijvoorbeeld op Facebook. Dat komt natuurlijk omdat de eerste uitnodigingen vanuit Google kwamen en dan komen die toch bij andere mensen terecht dan als je een uitnodiging krijgt bij, bijvoorbeeld, de aanschaf van een Opel.

Ik hoop dat dit niveau grotendeels zo blijft. Het is natuurlijk een kwestie van de goede personen in de goede cirkels plaatsen, En het juiste gebruik van mute en block opties. Sommige personen melden wel dat het niveau van de commentaren minder wordt.

Twents Datacentrum

De derde fase is bijna gereed. Als u dit leest is dat hoogstwaarschijnlijk zelfs al helemaal het geval. Een paar punten wachten nog op afwerking, maar dat is meestal direct gerelateerd aan de afgenomen kastruimte. Die moeten voorbereid worden op de klanten en dat kan wachten tot er een contract voor is.

Bedrijfsverzamelgebouwen

In het verleden heb ik al eens iets opgemerkt over de dienstverlening van IAF aan bedrijfsverzamelgebouwen. We zorgen voor de glasvezel en een switch en iedereen in het gebouw kan voordelig meeliften op de verbinding. Alleen de kosten van het eigen verkeer komen daar dan nog bij.

Onlangs had ik een discussie met iemand van Oost NV en hij gaf aan er ook versteld van te staat dat projectontwikkelaars nog steeds niet doorhebben dat een pand met goede internettoegang beter te verkopen of verhuren is.

Het is zelfs zo erg dat sommige ontwikkelaars hun voormalige huurders alle infrastructuur laten verwijderen. En de volgende huurder moet alles weer opnieuw aanleggen. En als hij wordt rondgeleid, wordt hij ook nog misleid, want alle aansluitdozen blijven in de wandgoten zitten. Alle kabels zijn echter wel verwidjerd. Zo lijkt het net of de infrastructuur nog aanwezig is.

Misschien dat we toch eens wat meer aandacht hieraan moeten besteden. Als u, als potentiele reseller, een projectontwikkelaar in uw netwerk heeft zitten, praat eens met hem over de voordelen van snel internet in zijn panden. Ik probeer ondertussen met getallen te onderbouwen dat een pand met dergelijke voorzieningen beter, duurder of sneller verhuurd wordt.

Administratieve gegevens

Zoals in vorige Achterkranten aangegeven, hebben we een nieuw rekeningnummer.

Bank: ABN AMRO
Rekeningnummer: 45.00.79.104
IBAN: NL27ABNA0450079104

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Onderweg
Older// Whisky