Whisky

Ik bedacht me laatst dat ik het steeds over IT en internet heb gehad. Terwijl er zo veel andere fijne dingen in de wereld zijn. Zo kan ik af en toe lekker genieten van een goed glas Single Malt Scotch Whisky.

Schotland

Ik heb vroeger wel eens whisky geprobeerd, maar dat niet kunnen waarderen. Tot ik in Schotland echt lekkere whisky tegen kwam. Pauline en ik gingen al een aantal jaren naar Engeland op vakantie. We begonnen in het zuiden en gingen iedere keer iets noordelijker. En dan kom je automatisch uit bij de Schotse grens.

Mijn eerste kennismaking met Whisky in Schotland was niet onverdeeld prettig. Ik reed achterop een stilstaande file. Ik hou tot heden ten dage vol dat het kwam door de whisky dampen die nu eenmaal in Schotland hangen vanwege het rijpen van whisky in houten vaten.

Ik heb me toen echter niet tegen laten houden van het af en toe testen van een glaasje. En uiteindelijk heb ik een lijstje favorieten aangelegd.

Highlands, Lowlands, Islay

Terwijl de ene whiskydrinker zich beperkt tot Highlands whiskies en de andere kiest voor Lowlands neemt een derde liever de wat rokerige Islay types tot zich. Voor mij geldt dat niet zo zeer. Ik hou van een aantal Islay whiskies, waaronder vooral Laphroig. Maar daar tegenover staat een whisky die voor Schotse begrippen juist heel zacht is, namelijk Auchentoshan.

Voor zover ik weet is dat de enige whisky die drie keer gedistileerd wordt, iets dat in Ierland meer gebruikelijk is. Meestal koop ik in de distileerderij na het proeven een 10-jarige versie om mee te beginnen. Bij Auchentoshan wilden ze me echter toch nog even laten proeven aan de Three-Wood. Tja. Dat is nu eigenlijk mijn favoriet. Daar heb ik bijna altijd wel een fles van in huis.

Van Auchentoshan heb ik nog een andere fles in huis. Niet om te drinken, maar om te bewaren. Het is één van de laatste QE2 flessen.

En natuurlijk zijn er nog whiskies die ik niet lekker vind. Die ga ik niet opnoemen, want die vergeet ik het liefst. En over smaak valt natuurlijk niet te twisten.

Twents Datacentrum

Eind vorig jaar en begin dit jaar heb ik uitgebreid geschreven over Twents Datacentrum, onze nieuwe housing partner. Momenteel vinden er in het datacentrum weer veel werkzaamheden plaats. Vanwege de vernieuwende, groene technieken die zijn gebruikt, heeft de Provincie Overijssel een subsidie toegekend. Maar TDC heeft alleen maar recht op dat geld als het datacentrum voor een bepaalde datum gereed is.

Die subsidie heeft zich ook verder rondgesproken. Het was zelfs aanleiding voor het tijdschrift Datacenterworks om een interview aan te vragen met mij. Dat heeft geresulteerd in een artikel in de DCW van juni 2011. Lees gerust de online versie, het artikel over TDC begint op pagina 25.

Certificaten

Misschien heeft u het meegekregen. Voor de zoveelste keer dit jaar is er een inbraak geweest bij een organisatie die certificaten uitgeeft. Was de inbraak in het verleden bij resellers of partners van zogenaamde root CA, deze keer was een root CA het slachtoffer.

Zoiets heeft gelijk een veel grotere impact. Bij een reseller kun je eenvoudig alle certificaten van die reseller intrekken. Bij de root CA kun je niets anders doen dan die CA onbetrouwbaar verklaren. En dat is dan ook wat de grote browser leveranciers, behalve Apple, hebben gedaan. Vanaf begin september 2011 worden certificaten van DigiNotar niet meer vertrouwd.

Er waren maar een paar klanten die een dergelijk certificaat gebruikten. Beiden niet via ons betrokken. De ene is een overheidsinstelling en dus kan die een certificaat van de "Staat der Nederlanden" aanvragen. De andere had net kort daarvoor een wildcard certificaat voor gebruik op meerdere servers aangevraagd. Die was dus ook redelijk snel geholpen.

Online Achterkrant

Ook in deze krant wordt weer een aantal keer verwezen naar online informatie. U kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar die informatie. Dat is een goede oefening in het gebruik van zoekmachines. Maar u kunt natuurlijk ook de Achterkrant online lezen op www.achterkrant.nl. Dan kunt u het uitzoekwerk aan mij overlaten.

Administratieve gegevens

Zoals in vorige Achterkranten aangegeven, hebben we een nieuw rekeningnummer.

Bank: ABN AMRO
Rekeningnummer: 45.00.79.104
IBAN: NL27ABNA0450079104

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Spoed
Older// Vakantie