Administratief

Het einde van het jaar betekent bij IAF een aantal aanpassingen in de administratie. Een deel daarvan heeft u waarschijnlijk al gezien. De sticker is bijna niet over het hoofd te zien.

Bank

Vanwege een aantal redenen zijn we overgestapt van de ING naar de ABN AMRO. En hierbij blijkt maar gelijk hoe ver die bedrijfstak achter loopt. Of moet ik misschien zeggen dat ze conservatief zijn. Terwijl het bij telefonie al lang mogelijk is om je telefoonnummer te behouden, is het bij de banken onmogelijk om je rekeningnummer aan te houden. Ja, het is natuurlijk verklaarbaar als je, zoals wij, nog een oud Postbanknummer hebt.

Ook het aantal formulieren dat getekend moet worden, is veel groter dan bij enige andere bedrijfstak. Zelfs als je voor een aantal testamenten en overeenkomsten bij de notaris zit, zijn niet zo veel handtekeningen nodig. En dat terwijl ze iedereen zo veel mogelijk van webdiensten gebruik willen laten maken. Maar gelukkig hebben we het proces doorstaan.

Rekeningnummer

Met dus als gevolg dat er een nieuw rekeningnummer is waar u uw betalingen op moet doen. Let hier dus goed op als u uw betaling uitvoert via een adresboek.

Voor degenen die gebruik maken van automatische incasso is dat geen probleem. Die hebben hier geen omkijken naar. Alleen dat er misschien even vreemd wordt opgekeken als er vanaf een andere rekening wordt geïncasseerd. Maar dat lijkt men niet zo vaak te controleren. De incasso van oktober 2010 is namelijk al gedaan vanaf het nieuwe rekeningnummer. En we hebben hier geen vragen over gekregen.

U vindt de nieuwe gegevens aan het einde van deze Achterkrant. Deze gegevens zullen de komende tijd steeds herhaald worden zodat ook klanten, die niet maandelijks een factuur krijgen, op de hoogte gesteld worden.

Voorbereiding

Ik had al een heel stuk geschreven voor deze Achterkrant. Even op een loos moment bij de Universiteit Twente. Maar, zoals zo vaak, kwam er wat tussen voor ik het af kon maken en voordat ik het op kon slaan ging er iets mis met de verbinding met de server. Alle informatie is waarschijnlijk nog wel ergens, maar niet meer hier en nu beschikbaar. Ik hoop hier dus volgende maand op terug te kunnen komen.

Hoe kan zoiets nu optreden? Heel eenvoudig. Vanwege mijn beveiligingsachtergrond lock ik mijn PC altijd als ik mijn werkplek verlaat. Dat is op zich nog geen probleem. Maar mijn nieuwe Windows 7 installatie gaat vervolgens na enige tijd ook slapen. En dan op een zodanige manier dat alle netwerkverbindingen afgebroken worden. En die worden niet altijd goed hersteld en sommige servers kunnen er ook iets minder tegen dan anderen.

TDC update

De extra koeler is ondertussen ook geplaatst en de leidingen worden doorgespoeld om alle lucht er uit te krijgen. We hebben extra apparatuur geplaatst om de koelers wat te doen te geven. Anders blijft de temperatuur te laag. Maar gelukkig stijgt de temperatuur in de koude gang nu langzaam naar de toekomstige temperatuur van 25°C.

De dieselgenerator staat ook en als het goed is, wordt deze week het kanaal geplaatst voor de afvoer van de koellucht. Dan kunnen we die ook gaan testen. Het probleem was namelijk dat de luiken voor aan- en afvoer van de lucht luchtdicht moeten zijn. Dat klinkt vreemd, maar we gaan gasblussing toepassen in de ruimte waar de generator staat en je wilt niet dat het blusgas ontsnapt.

Ook de alarminstallatie is ondertussen geplaatst en operationeel. Alle deuren zijn voorzien van intelligente magneetcontacten. Daarnaast zijn er bewegingsdetectoren die gebruik maken van zowel passieve als actieve detectie. Toegang is straks alleen mogelijk met tags. Die vertellen de centrale wie er voor de deur staat en controleren of die persoon op dat moment binnen mag komen.

Toegang

Het is de bedoeling dat niet iedereen altijd zo maar naar binnen kan als hij met een tag rondloopt. Toegang zal straks alleen mogelijk zijn als men is aangemeld. Dan wordt de tag geactiveerd en kan de deur worden ontsloten. En er wordt op dat moment ook een nieuwe PIN verstrekt. Alles om te voorkomen dat er ongewenst toegang wordt verleend bij verlies van de tag of de PIN.

Administratieve gegevens

De nieuwe gegevens betreffende onze rekening zijn:

Bank: ABN AMRO
Rekeningnummer: 45.00.79.104
IBAN: NL27ABNA0450079104

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// NBIP
Older// Tweetend verder