Testen

In de vorige Achterkrant stipte ik kort een manier aan om uw internetverbinding te testen. Maar er zijn natuurlijk veel dingen die getest of vergeleken kunnen worden. En zoals zo vaak in de Achterkrant, bied ik u inzicht in zaken die ik leuk, interessant of bedroevend vind.

cmp.ly

Iedereen kent wel de Engelse term "comply". Waar voldoe je aan en waar sta je voor. Een tijdje geleden was ik op zoek naar beoordelingen van tablets. Ik overweeg er eentje aan te schaffen en dan wil ik wel weten wat anderen er van te zeggen hebben. Het nadeel van al die beoordelingen is wel dat het vaak niet duidelijk is welke band een beoordelaar heeft met de fabrikant of leverancier van de spullen.

Iemand anders lijkt hetzelfde probleem te hebben gehad en heeft toen een manier bedacht waarmee beoordelaars konden aangeven wat hun band met de fabrikant is. Bij de beoordeling wordt dan een link opgenomen naar een specifieke pagina op cmp.ly. De bezoeker van de beoordelingspagina ziet dan in een oogopslag hoeveel invloed de fabrikant op de beoordeling heeft gehad.

Er zijn nog niet veel review sites die cmp.ly gebruiken, maar het aantal stijgt wel.

Archos

Nu bent u natuurlijk benieuwd naar welke tablet mijn aandacht uitging. Dat is de Archos 101. De hardware specificaties zijn goed te noemen en de prijs is zeker niet te hoog. Al moet je wel even rondkijken bij verschillende (web)winkels.

Het mooie aan de Archos is het feit dat het eigenlijk een volwaardige computer is. Ieder tablet heeft wel USB, maar dan is dat meestal alleen bedoeld om de tablet als storage te gebruiken. De Archos heeft echter een zogenaamde host-aansluiting. Dat wil zeggen dat je er gewoon een toetsenbord en/of muis aan kunt hangen. Daarnaast heeft hij een HDMI uitgang zodat je hem op je TV aan kunt sluiten.

Ik wacht alleen nog even op de volgende versie van Android. De huidige is niet zo geschikt voor tablets met grote schermen.

Booklets

Zoals bekend ben ik zeer geïnteresseerd in beveiliging. Onlangs liep ik tegen een website aan die kleine boekjes uitgeeft met daarin uitleg over een aantal softwarepakketten. Per pakket wordt uitgebreid beschreven hoe je de software kunt instellen en gebruiken om je eigen beveiliging beter op orde te krijgen.

Waar ik op dat moment specifiek naar op zoek was, was een handleiding om KeePass te gebruiken op een USB- stick. Iedereen kent wel het probleem dat je inloggegevens van enkele tientallen websites moet onthouden. Omdat dat eigenlijk niet kan, gaat iedereen maar overal dezelfde gegevens gebruiken. Het nadeel daarvan is dat als er op een site is ingebroken en je gegevens zijn bekend, dat gelijk ook voor al de andere sites geldt. Daarnaast is het dan ook heel lastig om beperkt toegang te bieden. Zo mag je partner misschen wel inloggen op je Amazon-account, maar wil je dat hij of zij wegblijft uit je mailbox. Dan is een apart account met aparte wachtwoorden wel zo handig.

En als je dan toch op de site bent om de booklet van KeePass te bekijken, kijk dan ook even naar de juiste, veilige instellingen voor Thunderbird en Firefox. Maar laat dit je niet weerhouden om nog meer booklets te bekijken.

APC

Even een mededeling voor degenen met een abonnement op onze APC spanningsaansluitingen. De verhuizing naar Twents Datacentrum zorgde ook voor een wijziging in de aansturing van deze spanningssloffen. Vanuit beveiligingsoogpunt zijn die niet meer rechtstreeks vanaf Internet benaderbaar. We hadden gehoopt tijdig een applicatie in de lucht te hebben zodat ze nog steeds remote geschakeld konden worden. Vanwege allerlei oorzaken is ons dat echter niet gelukt. Vandaar dat besloten is om de kosten hiervoor voorlopig op &eur; 0 te zetten en de gefactureerde bedragen vanaf januari te crediteren. Onze excuses voor het ongemak.

Indien u uw server gereset wenst te hebben, kunt u onze storingsdienst bereiken onder nummer 053 428 58 13. De kosten voor deze ondersteuning worden niet in rekening gebracht zolang u een APC- abonnement hebt.

Administratieve gegevens

Zoals in vorige Achterkranten aangegeven, hebben we een nieuw rekeningnummer.

Bank: ABN AMRO
Rekeningnummer: 45.00.79.104
IBAN: NL27ABNA0450079104

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Afscheid
Older// Roaming