Wat Translink nog kan leren van de PASMO kaart

Ik ben de afgelopen paar weken door Japan getrokken. Waar je in veel andere landen gebruik maakt van een huurauto, neem je in Japan voor alles het openbaar vervoer. Vorig jaar gebruikten we de JR Rail Pass voor de lange afstanden en betaalden we voor de afzonderlijke ritten met bus of metro. Dit jaar maakten we gebruik van een PASMO "OV"chipcard. Als je dan de Nederlandse OV-chipkaart gewend bent, dan voel je je in Japan in de watten gelegd.

Mijn eerste, eigen blog-site (upd)

Ik schrijf al jaren nieuwsbrieven, blogs e.d. Die kwamen echter altijd terecht op sites van andere organisaties. Er was nergens een enkele plaats waar al mijn schrijfsels bij elkaar stonden. Dat moest anders. Met hulp van Pauline is deze blog-site er gekomen. Hugo Nadat de eerste beslissing over de locatie - thuis natuurlijk - was genomen, was het de beurt aan de te gebruiken software. Het was als snel duidelijk dat we een statische website wilden hebben.

Homey, je persoonlijke assistent

Homey is je persoonlijke assistent thuis. Dat is de kreet waarmee een aantal studenten van de Universiteit Twente aan hun Kickstarter project begonnen. Kickstarter Ik had al eerder aangegeven dat ik soms projecten op Kickstarter steun. Het begon met speelgoedauto's, maar dat project werd niets. Ze hebben het later nog een keer geprobeerd, maar toen heb ik me niet ingeschreven. Het tweede project was Octofire. Daar beleef ik nog veel plezier aan.

InfoSec Dialogue Benelux 2015 (2/2)

Na een drukke eerste dag op de InfoSec Dialogue Benelux conferentie, met zo' 15 presentaties en gesprekken, is de tweede dag wat rustiger Er waren maar 6 presentaties cq. panel discussies en zelf had ik twee dialogen met leverancier. Nadat ik op de eerste dag de lunch dialoog had gemist omdat ik mijn partner niet kon vinden, regelde de organisatie vandaag wel twee interessante gesprekspartners. Meer daarover verderop in deze posting.

InfoSec Dialogue Benelux 2015 (1/2)

Vandaag was ik eens op een ander type conferentie. Ja, er waren sprekers en we zaten allemaal in dezelfde zaal. Er was drinken en er waren hapjes. Maar er was toch wat anders. Terwijl normaal iedereen in lange rijen gericht op het podium of in ieder geval het (projectie)scherm is gericht, was dat nu anders. Er waren tafels geplaatst met daar omheen een aantal stoelen. Nog wel gericht op de presentatie, maar wel uitnodigend tot meer onderlinge interactie.