Crisis

Iedereen weet nu wel dat er een crisis is. Als u dit leest, bent u misschien aan het kijken op welke partij u wilt stemmen. Om er maar voor te zorgen dat de impact zo klein mogelijk is. Maar er zal altijd een impact zijn.

BTW

Dit is de laatste factuur waar, voorlopig, een BTW van 19% op geheven gaat worden. Vanaf oktober moeten we 21% in rekening gaan brengen. Voor bedrijven betekent dit dat ze meer terug krijgen van de belasting, nadat ze een hoger bedrag betaald hebben aan ons. Dat maakt dus niet veel uit.

Voor particulieren is het echter wel een probleem. Die moeten die 2% extra gewoon betalen. We ontkomen er niet aan om die prijsverhoging door te berekenen, omdat bijna al onze producten exclusief BTW worden vermeld. Er zijn een paar producten waar we de tarieven inclusief BTW noemen. Die zouden in principe dus onderhevig zijn aan de BTW verhoging. We weten echter nog niet of we die verhoging gaan doorvoeren.

Huisvesting

Op dit moment staan er in de Marssteden Poort een aantal bedrijfsunits leeg. Waarschijnlijk omdat ze niet zo gemakkelijk opgemerkt worden als iemand er langs rijdt, want units iets verderop langs de straat waren binnen enkele weken, nadat de oude huurder was vertrokken, alweer bezet. Ook in deze moeilijke tijd zijn er dus bedrijven die er brood in zien om te verhuizen. Of dat moeten doen omdat ze groeien.

Hetzelfde zie ik soms met huizen. Soms staan huizen maanden of jaren leeg. Bij ons in de straat zijn dit jaar al een vijftal huizen leeggekomen, maar ook al weer binnen enkele weken bewoond.

De Eerste

Ik heb altijd beweerd dat IAF de eerste provider voor particulieren en MKB was in Nederland. Een andere provider beweert echter al bijna 20 jaar dat zij de eerste zijn. Onlangs heeft een oud-journalist, Egbert Zijlema, contact met mij opgenomen. Hij was vorige eeuw een tevreden klant van ons en was altijd al ge7iuml;ntrigeerd door de discussie over wie nu het eerste was.

Hij heeft het uitgezocht en wat blijkt? IAF, toen nog Internet Access Foundation, was toch echt de eerste eind 1992. Er is nu een artikel van zijn hand verschenen, waarin hij zelfs een oprichter van de andere provider laat bekennen dat zij best wel eens niet de eerste zouden kunnen zijn.

Die andere provider zat in de Randstad en dat was ook toen het belangrijkste deel van Nederland. Groningen en Enschede tellen niet echt mee.

Anti-spam

U kent die websites wel waar u een e-mail adres moet opgeven om gebruik te kunnen maken van hun diensten. Zogenaamd willen ze dan een inlogcode opsturen of verifieren of het adres klopt.

Iedere keer twijfel ik of het de moeite waard is om mijn mailbox vol te laten stromen met aanbiedingen van de organisaties achter de website. Bij een aantal sites sluit ik het venster diect en zoek ik verder. Bij anderen vertrouw ik de achterliggende organisatie en laat ik mijn adres wel achter.

Er is nu een website waar je geen adres hoeft in te vullen, maar waar je een tijdelijk adres krijgt. Met een looptijd van tien minuten. Je moet er alleen voor zorgen dat de website waar je het adres opgeeft, binnen die tien minuten je de benodigde informatie toestuurt.

Het is natuurlijk niet bruikbaar in die gevallen dat er ook later nog contact nodig is. Bijvoorbeeld voor het versturen van een factuur of een bevestiging van het verzenden van bestelde goederen.

Wespen

De afgelopen maand was het rustig op kantoor. Een groot deel van de medewerkers was afwezig en dat betekende soms wel schipperen met de beschikbaarheid. Ik hoop dat u er geen grote last van heeft gehad.

De laatste week van augustus waren we wel blij dat er minder mensen aanwezig waren. Een van de kamers was vergeven van wespen. We konden die kamer dus een tijd niet gebruiken. Iedereen zat die dagen bij de administratie op de kamer.

Het is onduidelijk waar de wespen vandaan kwamen. We hebben een verdelgingsbedrijf laten komen, maar die konden niets vinden. De enige mogelijkheid was een opening in het dak voor de doorvoer van de leidingen van de airconditioner. Die doorvoer is voor het weekend dichtgemaakt. Nu is het dus afwachten of er nog wespen binnenkomen zodat maandag, als iedereen weer present is, alle kamers weer beschikbaar zijn.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Storing
Older// Komkommertijd