Goedkeuring

Internet Access Facilities (en Twents Datacentrum) zijn constant bezig om de dienstverlening te verbeteren. Een aantal van die zaken merkt u als klant aan stabielere verbindingen, hogere snelheden en lagere tarieven. Andere punten liggen op een lager niveau en hebben betrekking op de omgeving.

Veiligheidsmiddelen

Het is natuurlijk goed om te weten dat het veilig is om in het datacentrum te werken. Vandaar dat we daar diverse veiligheidsmiddelen hebben aangebracht. We hebben nu bijvoorbeeld het certificaat ontvangen waarin wordt aangegeven dat het blusgassysteem in orde is. Dat systeem bestaat uit een systeem met standaard rook- en temperatuurdetectoren, een aspiratiesysteem, dat zeer gevoelig is voor rook, en de blusinstallatie.

Natuurlijk zijn deze middelen niet alleen bestemd voor het personeel dat in het datacentrum werkt. Daar werkt namelijk bijna nooit iemand. Het is veel belangrijker dat de computers veilig werken en dat er bij een beginnende brand snel geblust wordt.

Voor het geval er mensen aanwezig zijn, hebben we ook nog zogenaamde kleine blusmiddelen. Die zijn bestemd voor gebruik door iemand die in het datacentrum aan het werken is en merkt dat er iets mis gaat. Dan is het toch goedkoper om een CO2-blusser leeg te spuiten dan een tank Sapphire blusmiddel.

Ook die blusmiddelen worden regelmatig gecontroleerd en steeds goedgekeurd.

In april is ook de brandweer langs geweest. We hadden al aangegeven dat er niet met water geblust mocht worden vanwege de computers en omdat er waarschijnlijk nog overal spanning op staat; ook al is de hoofdschakelaar uitgeschakeld. Men wilde dit dus ook nog even met eigen ogen zien. Misschien met de brand in Rotterdam in het achterhoofd. Daar was de brand ontstaan naast de Vodafone centrale. Door o.a. bluswerkzaamheden viel de centrale uit. Zoiets willen wij hier liever niet hebben.

Audit

Een klant had een audit rapport nodig van het datacentrum waar zij hun servers hadden staan om voor een klant van hen de veiligheid van de opgeslagen en verwerkte gegevens te kunnen waarborgen. Die auditor heeft Twents Datacentrum bezocht en een uitgebreid gesprek gevoerd. Het resultaat was dat de klant zijn gewenste rapport heeft gekregen.

Duurzaam

Nog steeds geldt dat we zeer zuinig functioneren. De afsluitende controle van de gegevens door de provincie Overijssel in het kader van de verstrekt subsidie hebben we met vlag en wimpel doorstaan.

Digitale factuur

Voor een ander punt hebben we uw goedkeuring nodig. Om namelijk nog duurzamer te zijn, willen we zo veel mogelijk facturen digitaal gaan verzenden. Geen papier meer voor de factuur, als u hem tenminste niet zelf uitprint, en de envelop. Maar ook geen brandstof om die factuur half Nederland door te sturen. We hebben zelfs klanten in Zuid-Afrika, die gelukkig al hebben gekozen voor een digitale factuur.

Bij deze verzoek ik u dan ook om aan onze administratie door te geven op welk e-mail adres u in het vervolg de facturen wenst te ontvangen.

SEPA/IBAN

Natuurlijk zien we ook graag dat u goedkeuring verleent aan automatische incasso door IAF. In het kader van Single Euro Payments Area (SEPA) gaat er de komende jaren flink wat veranderen in bankrekeningen en de manier waarop incassos uitgevoerd mogen worden.

De leek die wat van SEPA heeft gehoord, weet dat de rekeningnummers allemaal anders, langer worden. Iedereen krijgt dan een IBAN-nummer. Daar wordt veel aandacht aan besteed en andere zaken lijken te worden verwaarloosd.

SEPA stelt ook nieuwe eisen aan de wijze waarop omgegaan wordt met automatische incasso. Dat zal IAF dus ook gaan implementeren. In eerste instantie leek het er op dat we opnieuw toestemming moesten vragen, maar dat is gelukkig niet het geval. We moeten wel de SEPA werkwijze gaan hanteren. Dat ziet u binnenkort.

Voor de klant heeft SEPA ook een aantal voordelen. Zo zal de hij zelf black- en whitelists op kunnen zetten van bedrijven die wel of niet gebruik mogen maken van automatische incasso. Ook krijgt de klant al enkele dagen voor de afboeking de melding dat die plaats gaat vinden. Zo kan die afboeking geblokkeerd worden als een bedrijf een fout maakt. U bent natuurlijk wel nog steeds verplicht om een correcte factuur te voldoen.

Zie achterkrant.nl voor links naar relevante informatie over SEPA.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Bloed
Older// 1 april