Nieuws

Ik zit deze Achterkrant nu eens niet op kantoor te tikken. De auto moest even voor een reparatie naar de garage en ik kon wachten. Dus heb ik de wachttijd goed besteed.

Airbag

Het lampje van de airbag brandde. Betekent dat nu dat hij zo af kan gaan of juist helemaal niet? Het bleek dat de verbinding in het stuurhuis niet goed functioneerde. De computer kon niet zien of de airbag goed functioneerde, dus ging het lampje aan. Natuurlijk moest dat onderdeel besteld worden en vandaag kon ik langs komen om hem even te laten vervangen. Voor de rest zijn we nog steeds tevreden over de Peugeot Partner.

Zoeken

Soms is het echt zoeken naar onderwerpen voor de Achterkrant. Ik heb het al eerder gemeld. Soms zoek ik van tevoren onderwerpen op. Soms pas als ik ga schrijven. En een andere keer krijg ik onderwerpen aangereikt. De laatste tijd is het echter te druk geweest om wat te bedenken en nieuwe onderwerpen komen nu ook niet zo maar uir de lucht vallen. Het wordt echt tijd dat ik op vakantie ga.

Vakanties

Het valt op dat de laatste tijd steeds meer aanbiedingen voor vakanties langskomen. Net alsof men de boot naar Engeland niet vol krijgt. Ik ben dus al weer een het kijken naar een leuke, eventueel korte, vakantie. Je moet niet twee dagen hoeven te reizen om 1 nacht ergens te kunnen overnachten. Liever een lekker lang weekend. Via de ANWB Kampioen heb ik een reisbureau gevonden dat leuke reisjes lijkt aan te bieden.

Relaxen

Gelukkig zijn vakanties niet de enige manieren waarop je lekker kunt relaxen. Vanwege het vele computerwerk had ik sinds enige tijd veel last van de spieren in mijn nek en schouders. Ik loop nu bij de fysiotherapeut en het gaat gelukkig na iedere behandeling weer een tijd beter. En het ziet er naar uit dat ik binnenkort weer kan stoppen met de behandeling. Ondanks dat het duwen en trekken aan spieren af en toe best gevoelig kan zijn, is het ook rustgevend. Je moet helemaal ontspannen en je concentreren op je spieren. En het helpt je even alle problemen en stress van het dagelijkse werk vergeten.

Een andere behandeling die ik binnenkort weer ga oppakken, is stoelmassage. Het helpt de spieren in je rug en schouders ontspannen. Als ze losgemaakt zijn door de fysiotherapie, dan zorgt de stoelmassage ervoor dat ze ook soepel blijven. Dat is van belang voor iedereen die een groot deel van de dag achter de computer doorbrengt.

Reverse DNS

Deze keer gaat dit stukje niet over anti- spam maatregelen. Nee, dit gaat over de mogelijkheden die wij u bieden op dit gebied. Zoals u waarschijnlijk weet, krijgt u een standaard naam binnen iaf.nl als u een BBned xDSL bij ons afneemt of een machine bij ons plaatst. En daarnaast kunt u ook gewoon een domeinnaam via ons aanvragen. Die twee zijn ook te combineren. U kunt voor uw machines en uw netwerkaansluitingen een eigen naam aan het IP adres laten koppelen. En omdat wij beide kanten beheren, kunnen we er voor zorgen dat de koppeling tussen IP adres en naam goed werkt.

Bewaarplicht

De nieuwe wet is per 1 september ingegaan. Wij moeten uw verkeersgegevens gaan bewaren. Dan kan justitie, en allerlei andere opsporingsinstanties, aan ons vragen wanneer wie welk IP adres heeft gebruikt of wie met wie e-mail heeft uitgewisseld. De wet is nu dan wel actief, maar nog steeds is niet echt bekend wat nu precies bewaard moet worden. En in welk formaat.

Een aantal internetapplicaties slaat al informatie op in logbestanden. Daar moet dan naar gekeken worden om te bezien of die bestanden de juiste gegevens bevatten. Zo niet, dan moet er iets aan die applicaties gewijzigd worden. Gelukkig gebruiken wij Open Source applicaties voor de meeste toepassingen, dus de gegevens kunnen aangepast worden. Maar ik hoop niet dat het nodig is

Er is wel een voordeel t.a.v. deze wetsartikelen boven de artikelen die ons verplichten om de CIOT database te voeden met IP- en e-mailadressen. CIOT eist van ons dat we de gegevens in een bepaald formaat aanleveren. Voor de verkeersgegevens mogen we de relevante gegevens zelf bewaren. Als iemand dan iets opvraagt, kunnen we specifiek het gevraagde deel wel met wat scripts uit de bestanden halen. Voor die enkele keer dat de gegevens opgevraagd worden, is dat minder werk dan een hele applicatie bouwen om de huidige bestanden te verwerken tot een database.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Amerika
Older// Nieuw