Amerika

Zoals bijna ieder jaar zijn Pauline en ik dit jaar ook weer in september/oktober op vakantie geweest. Ditmaal waren de Verenigde Staten van Amerika het doel.

Nieuw-Nederland

Nieuw-Nederland was ons eerste doel. Al kom je die naam niet meer tegen, toch zie je in Manhattan, New York, nog allerlei zaken die aan de Nederlanders herinneren. Al waren al wel alle herinneringen aan het feest ter ere van 400 jaar Nederland-Amerika verdwenen. De eerste dag hadden we geen auto tot onze beschikking. Het leek ons geen goed idee om zonder ervaring met een auto met een automatische versnelling de drukte van Manhattan op te zoeken. We hebben de eerste ochtend dus doorgebracht in een tourbus met gids. En we zijn ook nog een paar keer buiten de bus wezen kijken.

Remmen!

Maar op een gegeven moment moet je er toch aan geloven. Je hoeft echt niet te hopen dat ze in Amerika een auto verhuren met een handgeschakelde versnellingsbak. Dus vanaf het hotel met de bus en de taxi naar het verhuurbedrijf waar een Chevrolet Impala voor ons klaar stond, waarmee we ons dus in het lunchverkeer van Manhattan konden begeven.

En dan gaat het mis…
Bij een noodstop wil mijn linkervoet heel hard op het koppelingspedaal trappen. Alleen zit die er niet in en dat leverde dus een echte noodstop op. We stonden sneller stil dan de auto achter ons. Gelukkig kunnen de bumpers daar tegen een stootje. Wij hadden geen schade, maar het nummerbord van de andere auto hing een beetje los. De chauffeur van die auto was het blijkbaar gewend, want hij reed al weer door terwijl wij ons nog afvroegen wat we moesten doen. Ook een politieagent die op het kruispunt stond keek alleen even onze kant op en ging vervolgens verder met het regelen van het verkeer. We reden ook niet zo snel, maar het was een goede manier om even te leren om het linker been stil te houden.

Verkeersregels

Het is even wennen, maar de verkeersregels zijn daar redelijk eenvoudig. Snelheidslimieten staan duidelijk aangegeven, maar niet met een simpel bord zoals bij ons. Nee, er staat duidelijk "speedlimit" op zodat duidelijk is wat het getal op het bord betekent. Ook in andere situaties waar wij symbolen op de borden zetten, zetten de Amerikanen er liever teksten op. Het went snel, maar je moet wel snel Engels kunnen lezen.

Ook de regel om rechtsaf door rood te rijden is even wennen. Langzaam het kruispunt naderen, even kijken en dan snel afslaan en optrekken. Dit gaat in het algemeen zeer goed. Vooral waar de kruisende weg meerdere rijstroken heeft. In Amerika houdt men bij voorkeur de baan aan waarin men rijdt. Dus je wordt niet verrast door mensen die plotseling de meest rechtse strook opzoeken.

En juist die strook is meestal leeg. Voornamelijk op de snelwegen met meer dan twee rijstroken. Men houdt daar bij voorkeur de rechter strook vrij om geen obstakels te vormen voor verkeer dat de snelweg op wil. Dat kan zo doorrijden en langzaam maar zeker invoegen in de andere banen. En ook afslaan levert dan geen probleem op met afremmende auto's. De uitvoegstroken zijn meestal kort en de bocht is scherp.

Wireless

Voor we vertrokken hebben we even gecontroleerd of alle hotels wel WiFi in de kamers hadden. Dat hadden ze allemaal en bovendien was het in de meeste hotels nog gratis ook. Het blijkt dat de wat goedkopere hotels meestal gratis wireless aanbieden. In de wat duurdere hotels laten ze dat over aan commerciële partijen zoals T-mobile. En dan moet je er gelijk fors voor betalen en is de kwaliteit ook minder.

Nieuw pand

We staan op het punt een nieuw pand op industrieterrein De Marssteden aan te schaffen. Dat pand is geschikt als kantoor, maar ook als datacentrum. Hoe en op welke termijn het pand ingericht gaat worden is nog onderdeel van onderzoek. We houden u de komende tijd op de hoogte.

Ziekte

Gelukkig hebben wij nog geen last van de Mexicaanse griep. We proberen zo hygienisch mogelijk te werken en de griep buiten de deur te houden. Wel draait momenteel de administratie op halve kracht. Onze administratieve medewerker, Pammy Bosman, is momenteel ziek en we verwachten niet dat ze snel weer volledig beschikbaar zal zijn. We proberen met de beschikbare menskracht zo goed mogelijk uw betalingen en crediteringen te verwerken. Bij voorbaat onze excuses als sommige zaken iets langer op zich laten wachten.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Phishing
Older// Nieuws