Zuinig aan

Gaat IAF het nu ook over de crisis hebben? Nee, we willen u alleen wijzen op manieren waarop u geld kunt besparen of verdienen met onze diensten. Daarnaast heb ik deze maand zuinig aan gedaan met mijn werkzaamheden. En ook onze site draait, ondanks de huidige warmte redelijk zuinig. Voor een site als die van ons is een verhouding tussen extern aangeleverd vermogen en in servers gestopt vermogen van 1,4 op 1 zeker goed te noemen voor een warme periode zoals die nu heerst.

Werk vs. ziek

Zoals aangegeven heb ik in juni een dagje in het ziekenhuis gelegen. Ik had al een tijdje last van een liesbreuk en dat is op 11 juni opgelost. Maar zoals u wel kunt begrijpen, betekende dat niet dat ik op 12 juni weer rondhuppelde. Ik heb ruim een week heel zuinig aan gedaan met lopen, zitten en liggen. Geen van allen was iets dat ik lang vol kon houden. Gelukkig kon ik wel nadenken over nieuwe onderwerpen voor de Achterkrant.

Maar nu ik de Achterkrant aan het schrijven ben, is het eigenlijk te warm om diep na te denken. En de gevolgen van de operatie zijn ook nog niet helemaal voorbij. Dus ik doe het nog steeds rustig aan.

Frontpage extensies

Sinds vele jaren ondersteunen wij bij een aantal webabonnementen zogenaamde Frontpage extensies van Microsoft. Nu wil het geval dat Microsoft Frontpage zelf al enkele jaren niet meer ondersteunt. En dat geldt dan dus ook voor nieuwe versies van de webserver software.

Gedurende de afgelopen jaren hebben wij die webserver software zelf onderhouden, maar dat kan nu ook niet meer. We kunnen bijvoorbeeld de veiligheid van het totale systeem niet meer garanderen en dat is voor ons het moment waarop wij de Frontpage dienstverlening gaan stoppen.

Indien u, volgens onze gegevens, gebruik maakt of heeft gemaakt van Frontpage extensies heeft u hierover enige tijd geleden bericht ontvangen. Blijkt dat u dat bericht niet heeft gezien, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de IAF servicedesk op nummer 053-4285815.

Premies

Het is misschien niet algemeen bekend, maar IAF betaalt klanten die andere klanten aanbrengen. Standaard ontvangt u eenmalig een premie ter hoogte van het maandbedrag dat de nieuwe klant moet gaan betalen. Als de nieuwe klant later meer diensten van IAF af gaat nemen, komt u niet weer in aanmerking voor een premie. Als iemand begint met een domein en daarbij later een website afneemt, levert dat u alleen een premie op voor het domein.

U kunt ook regelmatig een premie ontvangen. Daarvoor dient u zich echter aan te melden als reseller. U ontvangt dan ieder kwartaal een percentage van de omzet die de betreffende klant heeft gegenereert. Omdat u dan een reseller bent, gaan we er echter wel vanuit dat een deel van de werkzaamheden t.b.v. de klant door u worden verricht. U kunt reseller blijven zolang u zelf nog diensten van IAF afneemt.

In alle gevallen verzoeken wij u duidelijk aan te geven, of dat door de nieuwe klant te laten doen, dat u als aanbrenger of reseller aangemerkt moet worden. U kunt dit het eenvoudigste doen door dat, o.v.v. uw klantnummer, op de eerste pagina van het contract te (laten) vermelden.

Spam

Misschien heeft u het niet gemerkt, maar eind juni hadden we wat problemen met de doorvoer van e-mail. Sommige berichten bleven erg lang op onze mailservers hangen. Het bleek dat de hoeveelheid spam buiten proportioneel was toegenomen sinds 26 juni 's avonds. Je kon wel spreken over een factor 10. En dat is natuurlijk iets wat onze servers niet aan konden. Nader onderzoek wees uit dat dit afkomstig was van een enkele bron. En met ons onbekende adressen. Maar gelukkig werd er wel gebruik gemaakt van authenticated SMTP en konden we dus de gebruiker achterhalen. We hebben vervolgens de spammende machine geblokkeerd, maar ondertussen waren de servers nog steeds druk bezig met de achterstand weg te werken. We hebben dinsdag extra hardware ingezet en toen was het probleem snel verholpen.

Bedrijfsprofiel

U had hier misschien een profiel van een ander klant verwacht na de beschrijving van KITT. We hebben er echter nog geen kunnen vinden. Wilt u in aanmerking komen voor een plaatsje in een toekomstige Achterkrant, aarzel dan niet om even een mailtje te sturen aan bovenstaand e-mail adres.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Nieuw
Older// Uitleg over...