Uitleg over...

Heeft u wel eens op onze website de online helpdesk bezocht? Hier vindt u allerlei handige informatie over internet, ons, onze diensten en nog meer hulp. Onder het kopje "Uitleg over…" is sinds kort ook de, in vorige Achterkrant beloofde, informatie over beveiliging terug te vinden.

Klanten

Heel lang geleden liep ik al rond met de gedachte om af en toe een klant van ons een stukje te laten schrijven voor de Achterkrant. Zo krijgt u inzicht in het soort klanten dat IAF bedient, maar u kunt ook zien welke, eventueel speciale, dienstverlening wij kunnen bieden. We beginnen met KITT Engineering. Zij zijn al ruim 12 jaar onze klant en verdienen zeker een plaatsje in de Achterkrant. Al dateert de onderlinge samenwerking al van langer geleden.

Voelt u een behoefte om u of uw bedrijf de komende tijd in de Achterkrant te willen presenteren, stuur dan een e-mail naar bovenstaand e-mail adres.

Medisch

Op internet is, zoals over ieder onderwerp, ook veel medische uitleg te vinden. Over allerlei aandoeningen en kuren. Zoals ik al eerder aangaf, hebben we voor onze, of eigenlijk alleen Pauline's, oogbehandeling op internet gezocht. En ook voor oplossingen voor mijn probleem hebben we naarstig onderzoek gedaan. We zijn ondertussen uitgekomen bij een kliniek in Gorssel.

Maar ondertussen ligt dat weer even stil. Ik heb wat andere klachten waarvoor ik zelfs een dagje ziekenhuis nodig heb. In het begin is die gedachte niet prettig, maar door het verzamelen van steeds meer en meer informatie krijg je wel een beter inzicht in wat er allemaal komt kijken bij een dergelijke behandeling.

Maar pas wel op. Er zwerft ook veel onjuiste informatie rond op internet. Kijk dus heel goed naar de bron van de informatie. Bij medische informatie ga ik uit van officiele sites van ziekenhuizen en medische organisaties. Maar ook Wikipedia is ondertussen voor mij een tamelijk betrouwbare bron geworden.

E-mail factuur

Sinds kort accepteert de belastingdienst dat u uw facturen via e-mail ontvangt. Zelfs zonder dat u die vervolgens uitprint en in uw administratie opbergt. In het verleden boden we al beperkt de mogelijkheid om uw factuur per e-mail te ontvangen. Indien u uw factuur ook per e-mail wenst te ontvangen, laat dit dan aan onze administratie weten. U ontvangt dan een PDF-bestand dat gelijk is aan de gebruikelijke factuur.

KITT Engineering

Onze naam staat voor "Kreatieve IT Toepassingen" en dat is een vlag die de lading wel dekt. Onze missie is een brug slaan tussen het creatieve idee en de technische realisatie daarvan. Onze werkzaamheden bestaan uit "co-development", eigen ontwikkelingen en projecten op het raakvlak van kunst en techniek. Voorbeelden van co-development zijn het ontwikkelen van board­computers voor pijplijn inspectie systemen en besturing van de camera's in de auto's van Cyclo­media. Inhuis ontwikkelen wij de hardware en de embedded software en, waar nodig, een PC-applicatie om het geheel te bedienen.

Samen met Yalp hebben wij recentelijk een interactieve voetbalmuur ontworpen en gerealiseerd. Deze wordt in samenwerking met "Scoren in de Wijk" van FC-Twente beproefd in Hengelo tegenover de ingang van het FBK stadion. Dit project bevat alles waar wij ons in thuis voelen: custom elektronica voor de aansturing van de ge7iuml;ntegreerde LED panelen en een embedded Linux systeempje voor de besturing dat ook nog en passant 8 stereo geluidssamples kan afspelen. Kunst en Techniek vindt u bijvoorbeeld in de bieb in Hengelo in de vorm van de Poëzie-arena en het Licht­schrijven.

KITT is voortgekomen uit CSL Computers en wij hebben een zeer speciale band met IAF. Meer dan twintig jaar geleden hadden Jac Kersing en Pauline Middelink gevraagd of zij een BBS (Bulletin Board System) mochten neerzetten in de kelder van onze toenmalige winkel. Dat project hebben Adriaan en ik toen graag gefaciliteerd. Pauline en Jac hebben de opkomst van het internet helemaal meegemaakt en ons ook dienovereenkomstig gefaciliteerd. Na dat BBS was een stichting, de Internet Access Foundation, een logisch vervolg. CSL (en later KITT) werden meteen klant bij deze ideële organisatie.

De plezierige band met de huidige organisatie stamt dus uit die periode en wij hebben de "korte lijnen" met onze provider altijd als zeer praktisch ervaren.

Een pluim voor meer dan 20 jaar puike dienstverlening!

Andries Lohmeijer
Directeur KITT Engineering

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Zuinig aan
Older// Informatie