Uitkijken

Internet Access Facilities wenst u en allen die u dierbaar zijn een voorspoedig 2009. En we hopen dat u de eerste (bevroren) week alvast goed bent doorgekomen.

Webtoeslag

Allerlei toeslagen moeten betaald worden voor het ene en het andere. Denk aan toeslagen op gegevensdragers. Degenen die die toeslag hebben bedacht, wisten al dat men protesten zou krijgen als men het "toeslag op muziekdragers" zou noemen. Want veel mensen slaan puur gegevens op op de CD's en DVD's. IAF betaalt dus gewoon mee aan artiesten zoals Rob de Nijs, Britney Spears e.d. als er weer een Linux distributie voor een klant op DVD wordt gezet.

Ook toeslagen op kopieermachines, via jaarlijkse verrekeningen, zijn ondertussen normaal. Iedereen wordt geacht illegaal kopien te maken van krantenartikelen, muziek en software. Vandaar die toeslagen. En als je het dan een keertje ook echt doet, staat een club als Brein voor je neus omdat je het, ondanks je afdracht, nog steeds niet mag doen.

Eind vorig jaar heeft iemand besloten dat als de stichtingen Reprorecht, de Thuiskopie e.d. dat kunnen, hij dat ook kan doen. Met de naam "webtoeslag" is het de bedoeling dat iedereen met een website hem een toeslag betalen voor die website als die bereikbaar is onder een .nl domein. Een mooie naam (Centraal Orgaan Webtoeslagen, COWETO) en een website vervolmaken de nieuwe manier om geld binnen te halen.

Net als bij allerlei andere louche clubs wordt hiervoor gewaarschuwd door de diverse brancheorganisaties. Voor dat soort zaken raad ik iedereen aan om de site van MKB Nederland in de gaten te houden. Deze melding is daar ook op terug te vinden.

Ook de site van de KvK is een goede bron van mogelijke waarschuwingen alsmede het landelijk meldpunt voor advertentie- en aquisitiefraude. De KvK is zelf trouwens ook slachtoffer geworden van een bedrijf met KvK als afkorting. Dat bedrijf stuurde facturen in de hoop dat men aannam dat het een factuur van de Kamer van Koophandel was.

Factuur

Misschien is het u nog niet opgevallen, maar met ingang van 2009 is de layout van de factuur iets gewijzigd. Voor onze buitenlandse klanten is de officiële naamgeving van de Postbank (ING) gewijzigd. Het rekeningnummer zelf is niet gewijzigd.

Ook voor de klanten waarbij de factuur uit meerdere pagina's bestaat, is er iets gewijzigd. Nu wordt niet op iedere pagina onderaan ruimte vrijgelaten voor de incasso informatie. Dat betekent dat er nu meer factuurregels op een pagina passen zodat het totaal aantal pagina's in een aantal gevallen zal verminderen.

Voor iedereen is er ook een kleine wijziging in de informatie over het totaalbedrag. Die informatie staat nu direct onder de laatste factuurregel. Als u maar een paar producten afneemt, hoeft uw blik niet helemaal naar beneden te gaan voor het totaalbedrag. In sommige gevallen is alle relevante informatie al te lezen voordat u de factuur openvouwt.

BBned ADSL

Sinds enige tijd bieden we ook van BBned de hogere ADSL2+ snelheden aan. Ze staan al op de website. De contracten zijn echter nog niet aangepast. De huidige contracten bieden die ruimte niet meer. We gaan in de loop van januari het BBned ADSL splitsen in een zakelijk deel en een starter deel.

Deze splitsing heeft ook als voordeel dat het duidelijker wordt welke bedragen inclusief BTW vermeld staan en welke exclusief. Het zakelijke contract zal alles exclusief BTW gaan vermelden en het andere contract, dat voornamelijk voor particulieren is bedoeld, zal bedragen inclusief BTW gaan vermelden.

WhiteLabel ADSL

Zoals bekend geldt er al enige tijd een aanbieding bij WhiteLabel ADSL. U hoefde de aansluitkosten niet te betalen en ook leveren wij het modem en de splitter gratis mee. We zijn verheugd u mee te kunnen delen dat die actie ook in 2009 wordt gecontinueerd. Het was even spannend of dat zou lukken. De klant die dus deze week een nieuwe aansluiting heeft gekregen, is nu dus blij verrast dat hij een factuur krijgt met een lager bedrag dan verwacht.

Kerstvakantie

Iedereen binnen IAF is de kerstvakantie goed doorgekomen. Al kijken we met enige zorg uit naar de griepgolf die er aan schijnt te komen. We zullen proberen u zo goed mogelijk van dienst te blijven zijn.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Veilig?
Older// Weer voorbij