Vakantietijd

Of u nu al vakantie heeft of nog even moet wachten; het is weer de tijd van afwezige mensen. Sommige bedrijven zijn zelfs totaal gesloten.

Sluitingstijd

Nee, bovenstaande kop wil niet zeggen dat wij de komende tijd gesloten zijn. We blijven de komende maanden gewoon open van 9:00 uur tot 17:00 uur. Voor noodgevallen kunt u ons nog steeds buiten die tijden bellen op 053-4285813. Het kan alleen zo zijn dat het wat langer duurt voor de telefoon wordt opgenomen. Al zal het natuurlijk ook zo zijn dat er minder gebeld gaat worden. Ook onze klanten gaan soms op vakantie.

De enige afdeling die gedurende enige tijd zou kunnen sluiten is de administratie. We zullen nog steeds de telefoon beantwoorden als u 053-4285812 belt. We kunnen echter niet garanderen dat u zo snel geholpen wordt als u van ons gewend bent. Normaal is de administratie open op maandag t/m woensdag van 9:00 uur tot 12:30 uur.

Heeft u een schriftelijke vraag dan kunt u ons altijd een fax sturen. Het nummer 053-4285819 staat hier 7 dagen in de week en 24 uur per dag voor open. Als u buiten kantoortijd faxt bent u 's morgens de eerste wiens vraag wordt behandeld.

Wilt u ons bezoeken op industrieterrein Marssteden in Enschede, dan verzoeken we u wel eerst te bellen voor een afspraak. U snapt dat er een goede kans is dat degene die u wenst te spreken net een paar uur vrij heeft. Zeker als het een zonnige dag is.

Zo nu bent u ook weer op de hoogte van de belangrijkste telefoonummers.

Komkommertijd

Vakantietijd is ook vaak komkommertijd. Ook bij ons. Het is niet voor niets dat bijna een derde van deze Achterkrant is ingeruimd voor onze telefoonnummers.

Aan de andere kant is het vaak zo dat er in de vakantie tijd is om zaken af te handelen die normaal blijven liggen omdat bijvoorbeeld een server niet gedurende een lange periode offline mag zijn. In de vakantie hebben veel minder mensen last van het niet beschikbaar zijn van de voorzieningen.

PIN over IP

Er is wel een onderwerp dat al een tijdje wacht om besproken te worden. Sinds mei 2008 bieden we bij al onze Whitelabel ADSL producten de optie om die te certificeren voor PIN over IP (PoIP). Dat wil zeggen dat u dan pinautomaten via die ADSL aansluiting verbinding kunt laten maken.

Wat zijn dan de voordelen van PoIP? De oude automaten maken gebruik van een analoog of ISDN modem. Dat betekent dat u voor iedere automaat (of 2 tot 8 voor ISDN) een aparte telefoonlijn moest laten aanleggen. Bij iedere transactie wordt er een telefoonverbinding gemaakt met als gevolg dat er ook nog voor de tikken betaald moet worden.

Een ander voordeel is de snelheid. Vooral bij analoge modems duurt het soms meer dan 10 seconden voor een verbinding is gemaakt. Vervolgens moeten de gegevens overgestuurd worden. Al met al kan de tijd snel oplopen. Bij ISDN is er eerder een verbinding en de snelheid is hoger.

En bij ISDN kunt u 2 of meer pinautomaten op dezelfde telefoon­lijn aansluiten. Er kunnen echter maar 2 automaten tegelijk een verbinding maken. Als u er meer aansluit, krijgt u nog langere wachttijden. Vooral als het drukker wordt.

Samenvattend is PoIP dus goedkoper en sneller. Maar reken het voor uw eigen situatie nog wel even uit. Dat voorkomt teleurstellingen.

SDSL bridge

Terwijl PoIP alleen leverbaar is voor ADSL hebben we voor SDSL ook een extra optie. Indien u meer vestigingen heeft, kunt u sinds enige tijd kiezen voor het onderling koppelen van die vestigingen via een virtuele bridge in onze xDSL router in Amsterdam.

U kunt dat ook laten doen met ADSL aansluitingen. U dient er hier echter rekening mee te houden dat de upload en download snelheid verschillen. En het beste is om die in evenwicht te houden. Het heeft geen zin om vanaf de ene vestiging met 10Mbps te kunnen downloaden als de andere het verkeer maar met 1Mbps kan uploaden.

Een combinatie van SDSL en ADSL is natuurlijk wel mogelijk als u meer dan twee vestigingen heeft. De hoofdvestiging heeft dan bijvoorbeeld een 2Mbps SDSL ansluiting en de bijkantoren hebben ieder een 2Mbps/512kbps aansluiting. Maar natuurlijk is iedere combinatie mogelijk.

Als u ook ADSL aansluitingen op wilt nemen in de bridge moet u er rekening mee houden dat dit alleen mogelijk is met de BBned en Bitstream varianten. Whitelabel biedt deze mogelijkheid niet.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Paniek