Vakantie

Ja, het is weer die tijd van het jaar. Komkommertijd. Rustig op de weg. Rustig op het werk. Behalve als het grootste deel van het personeel weg is, maar er natuurlijk nog wel de dagelijkse gang van zaken waargenomen moet worden.

Online vakantie boeken

Zoals u misschien weet, gingen Pauline en ik regelmatig naar Engeland, Schotland e.d. Dit jaar wilden we wat anders. Het moest Zweden worden. En omdat de bestemming anders was, besloten we ook de boeking anders aan te pakken

Geen bezoek brengen aan een reisbureau, maar alles gewoon zelf via Internet doen. Geen probleem toch? Zoek op de omgeving waar je vakantie wilt vieren en boek de reis. Voor ons was het gemakkelijk want de organisatie die de meeste van onze reizen in het verleden verzorgde, biedt ook reizen in Zweden aan.

Overtocht boeken

Maar net als voor Engeland, moet je eigenlijk voor Zweden ook met de veerboot. Ja, je kunt helemaal via Denemarken rijden, maar even snel oversteken vanuit Duitsland is handiger. En dat werd op de site van Buro Scandinavia ook geadviseerd.

Dus we boekten ook maar de overtocht van Duitsland naar zuid Zweden. En toen kwam de melding dat de reis zelf vol zat. Daar zit je dan met een overtocht en geen rondreis.

We konden natuurlijk wel die overtocht gebruiken, maar dat betekende 11 uur rijden voor we bij onze eerste bestemming waren. Dat leek ons iets te veel. Gelukkig was de boeking online gedaan. En dan heb je een opzegtermijn. En dat bleek ook geen enkel probleem te zijn.

Maar dit keer wachtten we wel even met het boeken van een nieuwe overtocht (Kiel – iGöteborg) tot we de bevestiging van de reis binnen hadden. Dat betekende dan wel dat we niet op de heen- en terugreis een buitenhut hadden. Maar we konden in ieder geval in Zweden komen.

Hotelinternet

Bij nadere bestudering bleek er nog een extra voordeel aan de nieuwe reis te zitten. De meeste hotels waren van een keten die gratis Internet aanbood. In ieder geval in de lobby en daarnaast in een deel van de kamers. Gelukkig hadden we in alle hotels een kamer binnen de dekking van een draadloos station. Behalve in het laatste hotel. Maar daar had iedere kamer een vaste aansluiting.

En in een aantal andere hotels konden we (goedkoop) uren kopen zodat we ook vanuit die hotels even snel e-mail konden controleren en de thuisblijvers op de hoogte houden van onze voortgang.

Wist u trouwens dat wij ook Internet leveren voor op de kamers in een hotel in Hengelo? Het Eden Starhotel heeft een ADSL aansluiting waarop, naast het kantoor, ook de kamers zijn aangesloten. Natuurlijk wel beveiligd zodat de gasten niet op het kantoornetwerk kunnen komen. Het is zelfs zo beveiligd dat alle kamers een gescheiden aansluiting hebben.

Hierdoor wordt voorkomen dat gasten het verkeer van andere gasten af kunnen luisteren. Bij problemen is daarnaast gemakkelijk te achterhalen vanuit welke kamer die afkomstig zijn. Dat wordt namelijk ook geregistreerd en via routers beveiligd.

Coolhosting

Internet Access Facilities heeft in juli weer een overname gedaan. Onze klant Alpha Computers B.V. was van mening dat hun hosting dienstverlening niet meer tot hun kerntaak behoorde. Omdat de servers toch al in ons datacentrum stonden, hebben we besloten om die dienstverlening, uitgevoerd onder de naam Coolhosting, over te nemen.

In de loop van de komende tijd zullen de klanten van Coolhosting opgenomen worden in onze administratie. De producten van Coolhosting zullen voorlopig als aparte producten beschikbaar blijven. Niet als IAF producten, maar via de Coolhosting website.

Ondersteuning van de gebruikers wordt uitgevoerd door onze medewerkers, Brian Mulrain en Leon Pierik.

Vakantieweer

Wat ons wel weer opviel toen we thuis kwamen, was het weer. Tijdens het overgrote deel van onze vakanties hadden we altijd voortreffelijk weer. Soms zeiden lokale bewoners dat we geluk hadden omdat het weer beter was dan ze gewend waren.

En dit jaar gingen we dus niet naar Engeland en prompt is het daar ontzettend slecht weer. En het weer in Zweden was dit jaar beter dan men daar gewend was.

Zelf heb ik zelfs iets te lang in de zon gelopen. Mijn armen waren 's avonds een beetje rood. Maar gelukkig waren ze de volgende dag gewoon wat bruiner geworden.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Geheugen
Older// Webdatabases