White Label

Het gaat goed met de White Labels. Sinds enige tijd voeren we een White Label ADSL variant. Maar daarnaast heb ik in Schotland Dewar's White Label leren kennen.

Schotland

Ja, Pauline en ik zijn er weer een weekje tussenuit geweest. Ik had geschreven dat we met de moeder van Pauline naar Wales waren geweest, terwijl we van plan waren naar Schotland te vliegen. Dat hebben nu dus ingehaald.

Deze keer hebben we een aantal whisky distilleerderijen bezocht. Er wordt steeds verteld dat iedere whisky anders is, zelfs als ze naast elkaar staan en hetzelfde water en overige ingredienten gebruiken. Ja, het klopt.

Een mooi voorbeeld is Glenfiddich waarbij ze verschillend gevormde ketels gebruiken omdat de oprichter toevallig bij de start dergelijke ketels kon kopen. En sinds die tijd bestaat de Glenfiddich als (bijna) enige whisky uit een menging uit diverse ketels.

White Label Whisky

Een andere distilleerderij, die we bezochten, was Dewar. Daar werd het onderscheid tussen malt whiskies en blended whiskies duidelijk. Deze laatste bestaan uit een menging van tientallen malt whiskies, waaronder ook (goedkope) graanwhiskies. Na het mengen blijven de whiskies nog een tijdje in een houten vat liggen tot ze op smaak zijn gekomen.

Voor die vaten worden meestal oude bourbon en/of sherry vaten gebruikt. Afhankelijk van het type vat krijgt de whisky een bepaalde extra smaak mee. Dat bleek duidelijk bij het proeven van de 12 jaar oude Dewar whisky en de “unaged” White Label van Dewar. Persoonlijk vind ik die laatste lekkerder. Daarvan hebben we dus een paar flesjes meegenomen om ook de rest van het personeel van te laten proeven.

White Label ADSL

Zoals u misschien op de website heeft gezien, leveren we sinds enige maanden als vervanging van MxStream ADSL het merk White Label ADSL. Voor dit netwerk gebruiken we ook ADSL van KPN maar dan via een andere organisatie, die wat flexibeler is dan KPN.

Voor hetzelfde bedrag als MxStream krijgt u hierbij een grotere bandbreedte. Daarnaast wordt ook ADSL2+ geboden tot een maximale snelheid van theoretisch 20 Megabit per seconde.

Vanwege de grote voordelen van White Label over MxStream, onderzoeken we de mogelijkheid om oude MxStream abonnementen om te zetten naar White Label. Hierbij kunt u dan kiezen voor hetzelfde maandbedrag en een hogere bandbreedte of een lagere bandbreedte bij een lager tarief.

Theoretisch

Is er verschil tussen de theoretische bandbreedte en de werkelijke bandbreedte? Ja.

De theoretische waarde is de snelheid waarmee het modem communiceert met de centrale apparatuur van de provider. In dat verkeer zit een deel beheersdata. Dat deel kan dus niet gebruikt worden voor het versturen van uw eigen data.

Afhankelijk van het soort verkeer kan het verlies oplopen tot 10%. Dat gebeurt voornamelijk met PPPoA, zoals bij MxStream gebruikelijk.

Een verdere vermindering treedt op als uw computer data over de netwerkverbinding verstuurt. Ook dan verliest u weer wat van de bandbreedte vanwege het beheers­verkeer. Ook dit kan tot zo'n 10% oplopen.

Deze uiteindelijk (laagste) waarde is de waarde die FTP-programma's e.d. weergeven. Uw netwerkkaart zal de middelste waarde aangeven, terwijl het modem de hoogste waarde op z'n WAN- of ADSL-interface opgeeft. En dan hebben we het er nog niet over dat de computer aan de andere kant misschien niet eens uw gewenste snelheid aankan.

Dedicated servers

Tot onze spijt trekt de fabrikant van onze lease servers zich terug uit Europa. We zijn aan het kijken naar andere opties. Op dit moment denken we aan de MKB-range servers van Hewlett- Packard of die van Tyan. Daarnaast kijken we ook naar Dell. Binnenkort gaan we er eentje bestellen. Als die bevalt zullen we onze website updaten met de door ons uitgezochte range servers.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de beschikking een aantal babyservers. En ook de virtuele Xen servers bieden goede mogelijkheden om voor een schappelijk bedrag een eigen server tot uw beschikking te hebben.

Domeinen

Heeft u al eens onze lijst met potentiele domein extensies bekeken? Of de eenvoudige interface waarmee u kunt kijken of de door u gewenste naam nog ergens vrij is?

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// E-mail
Older// Stappen