Problemen

Welke problemen? Met wie? Waarom? Natuurlijk allemaal vragen die nu bij u opkomen. Wees gerust. Het heeft namelijk lang niet allemaal te maken met IAF of haar dienstverlening. En een paar problemen pakten bovendien nog goed uit ook.

Vakantie

De eerste problemen ontstonden zoals gemeld in de laatste week van juni. Eerst werd Pauline een aantal dagen ziek en vlak daarna ikzelf. Beiden met een forse buikgriep. Normaal is dat niet zo'n probleem, maar we hadden voor de eerste weken van juli een vakantie geboekt en dan wil je niet met een buikgriep opgezadeld zitten.

Gelukkig was dit een standaard buikgriep waar we dan wel een paar dagen echt ziek van waren (Pauline had zelfs haar GSM uit!). Maar daarna was alles weer in orde. En dus konden we 4 juli op weg naar Wales.

Een ander probleem was dat we van plan waren om naar Schotland te gaan. Maar toen we daar over spraken, wilde Pauline's moeder eigenlijk ook wel op vakantie. Toen besloten we met z'n drieën naar Wales te gaan. Een voorbeeld van een probleem dat nog goed uitpakte. We hebben het allemaal heel gezellig gehad en natuurlijk verschijnt het verslag binnenkort op onze websites.

Hitte

Een ander probleem was de hitte die ons in juli allemaal in beslag nam. Maar terwijl wij allemaal lagen te puffen en niet te hard konden werken, snorden de computers in onze technische ruimte vrolijk verder. Zoals we in de al eerder meldden hebben we de koelcapaciteit uitgebreidt. Met de koelingen zijn we dus zonder problemen door de hittegolf heen gekomen.

Op de UT is het nu echter wel anders. Daar zorgde een lekkage in de koelleiding voor een storing in een deel van het gebouw. De temperatuur liep hierdoor hoog op. Gelukkig is het nu buiten niet meer zo heet en konden we een deur openen om met ventilatoren koele(re) buitenlucht naar binnen blazen.

Spam

Misschien heeft u het gemerkt. Spammers zijn duidelijk niet op vakantie gegaan. Het lijkt er eerder op dat een heleboel mensen hun PC aan hebben laten staan toen ze op vakantie gingen. En dus de spammers gelegenheid hebben gegeven om die computers over te nemen en een zombie netwerk op te bouwen.

We proberen om hiervoor oplossingen te bedenken. Maar net als met alle anti-spam maatregelen kunnen we niet garanderen dat u er geen last van ondervindt. Zo overwegen we om geen mail meer te accepteren op een aantal van de mailservers als die mail rechtstreeks afkomstig is van een computer op een ADSL- of kabelnetwerk van een andere provider.

Normale mailclients zullen mail afleveren op de mailserver van hun provider. Spamsoftware en virussen echter proberen hun rommel direct af te leveren. Door die blokkade hopen we veel spam kwijt te kunnen raken. Het betekent echter wel dat als u op het netwerk van een andere provider zit, dat u misschien niet gebruik kunt maken van onze mailservers om mail te versturen.

Een andere overweging is om strenger te controleren op het afzenderadres. Als dan een mail binnenkomt, controleren we bij de mailserver van het gebruikte domein of het adres wel bestaat. Dat houdt in ieder geval veel spam met vervalste afzenders tegen.

Het probleem met de blokkade van toegang vanaf andere netwerken kunnen wij natuurlijk ook voor u oplossen. U kunt ons bellen met een verzoek om voor u een uitzondering te maken. Maar u kunt natuurlijk ook gelijk vragen om een IAF ADSL aansluiting. Sinds kort leveren we weer een nieuwe smaak die een zeer goede prijs/snelheid verhouding heeft.

ADSL

Zoals hierboven aangegeven bieden we een nieuwe range ADSL producten aan. Ze zijn vergelijkbaar met onze serie MXstream producten. Ze hebben echter een hogere bandbreedte voor hetzelfde bedrag. En u krijgt in 2006 de aansluitkosten en het modem gratis.

Ondanks dat zowel MXstream als de White Label beiden gebruik maken van KPN ADSL is het niet zonder meer mogelijk om over te stappen. KPN ziet een dergelijke overstap gewoon als een migratie naar een andere provider inclusief wachttijden en onderbrekingen in de verbinding.

Vacature

We zijn nog steeds op zoek naar iemand die ons team kan versterken op het gebied van de verkoop. Daarnaast hebben we altijd plaats voor stagiaires op ICT gebied. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar iemand op HBO-niveau of daarvoor studerend.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Stappen
Older// Kort