Kort

Ik had in het begin van de maand allerlei ideeën voor de Achterkrant in mijn hoofd zitten. Zaken betreffende mezelf (mijn verjaardag) en IAF (een nieuw personeelslid). Normaal gesproken schrijf ik de achterkrant dan in de week voor de factuur uitkomt. Maar dit keer lukte dat dus niet.

Ziek

Ik heb mijn verjaardag op zaterdag 24 juni gevierd. Allemaal familie op bezoek waaronder een jong neefje dat nog in de luiers zit. En daar zat het probleem. Die was ziek en de dagen daarna werden er meer gasten ziek.

De eerste was de moeder van Pauline op zondag. Pauline bleef maandag in bed en mij kreeg je er op woensdag niet meer uit. Allemaal buikgriep in de een of andere uitvoering.

Druk

Doordat ik de eerste dagen voor Pauline zorgde en daarna zelf niets meer kon, bleef een deel van mijn werk voor IAF liggen. Dus met als resultaat dat alleen het echt belangrijke werk uitgevoerd kon worden voor de factuur de deur uit moest. Wat dus voor de Achterkrant, jammer genoeg, een lagere prioriteit betekende.

Hierdoor was ik gedwongen om deze Achterkrant redelijk snel te schrijven. Ik had dus ook geen tijd om een aantal zaken die ik in mijn hoofd had nader uit te werken en moest me dus behelpen met onderwerpen die zo in me opkwamen. Ik hoop echter wel dit alles toch een goede Achterkrant heeft opgeleverd.

Advertenties

Vroeger kregen we de aanwas van nieuwe klanten hoofdzakelijk door mondelinge reclame van bestaande klanten. Dat blijkt niet meer voldoende te zijn, al komen nog steeds aardig wat nieuwe klanten bij ons op aanraden van u, de bestaande klant.

We zijn lang op zoek geweest naar geschikte tijdschriften om ons in te presenteren. Probleem is dat IAF zich niet echt richt op consumenten. Enige tijd geleden hebben we hier de <url href=“http://www.ct.nl/ct/" , name=“C'T”) }} voor gekozen. Een blad dat zich meer richt op de technisch onderlegde computergebruiker. Net als wijzelf dus.

Daar is onlangs een zusterblad van uitgekomen de iX. Na een paar proefuitgaven blijkt ook dit blad zich te richten op een belangrijke doelgroep van ons. Dit blad richt zich namelijk op een wat hoger niveau, namelijk de systeembeheerder en IT-manager die zich wil blijven verdiepen in nieuwe technieken en oplossingen voor de dagelijkse problemen.

Extra diensten

IAF is vorige maand ook een iets andere kant opgegaan. We hebben door onze kennis van Internet en de daarop aangesloten servers en PC's flink wat kennis en ervaring hierover in huis. Vooral onze ervaring met remote beheer van de servers, firewalls e.d. op onze site biedt ons de mogelijkheid om die dienst ook aan anderen aan te bieden.

In samenwerking met 1 van onze resellers verzorgen we het remote beheer van een klant van die reseller op specifieke gebieden waar wij iets extras kunnen bieden.

Koud he?

In maart hebben we de koelcapaciteit op de site uitgebreid naar 24.000 Watt. Dit is nu verdeeld over 3 aparte units. De capaciteit is nu zodanig dat onder normale omstandigheden uitval van 1 van de systemen geen problemen op zal leveren.

Hiervoor zijn echt extreme omstandigheden nodig. Denk hierbij aan een aantal dagen achtereen waarop de dagtemperatuur bijna 40 graden wordt en de nacht­temperaturen niet onder de 25 graden zakken. Maar voordat dat het zo erg is, verwachten we dat we een eventueel defecte unit al hebben laten repareren.

Een bijkomend voordeel van de drie units is dat de ruimte zelf veel eenvoudig op temperatuur is te houden. In deze tijd van het jaar varieerde de temperatuur over de dag genomen wel een paar graden. Dat was natuurlijk allemaal nog binnen de normen voor de opgestelde systemen. Deze week is gebleken dat die variatie zich nu ook niet meer voordoet. Iemand die daar nu moet werken heeft het echter wel koud.

Relaties

Wat ik nog wel heb kunnen regelen is de toezegging van een reseller om een stuk te schrijven voor de Achterkrant. Hij is er zelf ook nog niet aan toe gekomen om iets te (laten) schrijven, maar nu weet u dat er echt iets aan staat te komen. Misschien schrijft hij wel iets over de ervaringen met onze remote beheerders.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Problemen
Older// Organisatie