Vakantie

De vakanties lijken te gaan beginnen. Allemaal mensen die er even tussenuit gaan en dan niet bereikbaar zijn. En als ze niet op vakantie zijn, kunnen ze ook nog ziek zijn. Zoals Brian en ik in april.

Bibliotheek

De bibliotheek is af. En nu al weer te klein. Het blijkt dat er op allerlei plaatsen in dozen en kasten toch nog heel wat meer boeken verstopt zaten dan we verwacht hadden. Dat betekent dus even wat meer kasten aanschaffen en plaatsen. En misschien is er dan ook geen plaats meer voor de open haard. Maar dat zien we wel als we de derde wand met kasten hebben gevuld.

IAFBV.eu

De aanvragen zijn nu ondertussen allemaal verwerkt. En nu is het dus tijd om te controleren of alle domeinen ook echt geregistreerd zijn op de naam waarop ze zijn aangevraagd. Dat betekent per aangevraagd domein op de website controleren wat de status van het domein is. En als het is afgewezen wat dan de reden is. Het zou geen probleem zijn geweest om dat te automatiseren als men hierbij geen CAPTCHA had gebruikt.

Dat men deze werkwijze hanteert bij het aanvragen, is te begrijpen. Maar om dit te gebruiken om controle te bemoeilijken is zeer vreemd. Het lijkt gewoon weer een nieuwe manier om de hele procedure rondom .eu domeinen te bemoeilijken voor de providers.

Een ander vreemd ding dat nu blijkt, is dat domeinen die in de landrush zijn aangevraagd, worden afgewezen ook als eventuele domeinen uit de sunrise periodes zijn afgewezen. Je zou verwachten dat die domeinen dan op volgorde van binnenkomst alsnog toegewezen worden. En hetzelfde geldt voor domeinen waar de sunrise nog niet helemaal voor is afgehandeld. Die domeinen komen in de loop van juni 2006 alsnog vrij. De wijze waarop is nog niet bekend, maar we hopen u hierover in de volgende Achterkrant te kunnen informeren.

Websites

Zoals u misschien al weet zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in onze webproducten. Naast het feit dat nu ieder product een gratis domein en mailbox kent, is ook de rest van de voorzieningen fors uitgebreid. Standaard biedt ieder webproduct nu twee keer zo veel diskruimte en mag er twee keer zo veel verkeer worden gegenereerd.

In het verleden zijn ons regelmatig opmerkingen bereikt waaruit we konden opmaken dat men graag iets meer ruimte of verkeer beschikbaar had. We hopen dus aan die verzoeken tegemoet te zijn gekomen met onze huidige set producten.

Net alsof

Ook wel virtueel genoemd. We zijn de laatste maanden druk bezig geweest met het testen van virtuele servers. In het verleden zijn al enkele virtuele servers voor specifieke toepassingen bij klanten ingezet. Nu hebben we ook enkele eigen productiesystemen omgezet naar een virtuele omgeving. De eerste ervaringen zijn zeer positief.

Het betreffen allemaal systemen die niet zwaar belast worden, maar de performance verbetering is duidelijk waar te nemen. Waarschijnlijk komt dit juist door het feit dat de systemen niet zwaar worden belast. Als een systeem even wat extra moet doen, is er meestal wel extra capaciteit beschikbaar dat van de andere systemen afgesnoept kan worden.

Webmail

Onze webmail server is de meest gebruikte dienst die we overgezet hebben. We hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe versie te installeren. Die draait momenteel parallel aan de bestaande server en is te bereiken onder newwebmail.iaf.nl. Over enige tijd zullen we deze versie overzetten naar de standaard URL webmail.iaf.nl. We willen echter eerst nog even afwachten wat uw indrukken hiermee zijn.

Nieuwe router

Zoals in de vorige Achterkrant aangegeven, is in april de nieuwe router ingezet. Die voldoet zo goed dat we nu ook de hardware voor de vervanging van de andere routers hebben aangeschaft. En eveneens de routers voor de nieuwe situatie in Amsterdam zodat we daar ook flexibeler kunnen werken.

Nieuwe website

Na zo veel jaren was het weer eens tijd om de website aan te passen. De oude website heeft een aantal jaren naar volle tevredenheid gedraaid. Er zijn zelfs organisaties geweest die onze werkwijze hebben overgenomen. Maar die zijn ondertussen al over naar een nieuwe layout.

Zelf lopen we ook al een hele tijd met het idee van een nieuwe opzet. Alleen is het moeilijk om een opzet te bedenken die het navigeren over de site net zo eenvoudig houdt als op de oude site. Daar was men met een paar klikken bij de juiste informatie. We hopen dat dit net zo zal zijn op de nieuwe site.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Organisatie
Older// Drukte