Drukte

Het is druk. Op allerlei gebieden en plaatsen. Naast de drukte bij IAF ben ik ook thuis druk bezig. En natuurlijk ben ik ook op de UT bezig met allerlei klussen die niet uitgesteld kunnen worden.

Bibliotheek

Nu het kantoor van IAF al ongeveer een jaar is vertrokken uit mijn huis, is het moment aangebroken om iets met de oude kantoorruimtes te doen. Er leeft bij Pauline en mij al enige tijd de wens om een bibliotheek in te richten voor onze kubieke meters boeken.

Ik ben de laatste weken dus bezig geweest om de muur tussen het oude kantoor en het magazijn te verwijderen. Natuurlijk met extra voorzorgen voor de aanwezige elektriciteitsleidingen. Daar moest ook nog een nieuw stukje wand omheen gezet worden. En na het verwijderen van alle oude behanglagen ging alles in de voorstrijk. We laten alle wanden opnieuw spacken waarna we er ook weer laminaat gaan leggen.

En dan is de volgende stap de inrichting. We weten dat we in ieder geval de lange wanden vol moeten zetten met kasten. En de buitenmuur lijkt ons geschikt voor een gelhaard. Dat staat dus voor de komende weken nog op het programma.

IAF.eu

Het leek zo eenvoudig. Even de reserveringen voor .eu domeinen opzetten naar officiële registraties en nieuwe aanvragen indienen. Nou nee. Niet op de manier zoals dat uitgedacht is door de registry van .eu. Er komen veel papieren en deadlines bij kijken. En als de klant dan net te laat is, kun je opnieuw beginnen. Die drukte houdt deze maand nog aan. We verwachten in de loop van deze maand de lijst door te krijgen van de aanvragen die ook echt tot registratie zijn gekomen. Dat betekent crediteren van alle niet gehonoreerde aanvragen.

Universiteit Twente

Zoals u misschien weet zit ik in het BHV-team van de UT. Iedere maand organiseert een lid de maandelijkse oefening. Ik was dus voor april aan de beurt. Deze maand stonden epilepsie, een beroerte en suikerziekte op het programma.

Dat betekent dus op zoek naar een lokatie en collegas die het leuk vinden om als slachtoffer op te treden. Het lijkt zo eenvoudig. Maar als van de beoogde slachtoffers er steeds minder over blijven vanwege ziekte en blessures dan betekent het wel extra werk om nieuwe slachtoffers te vinden en te instrueren. Vooral als dat pas op de dag voor de oefening bekend wordt.

Maar het is natuurlijk nog minder prettig als degene op wie de oefening is gebaseerd op de dag zelf (10 minuten voor aanvang) niet aanwezig blijkt te zijn. Improviseren is dan het devies. Gelukkig lukte dat en de oefening is goed verlopen.

Dan blijkt dat een goed geoefend team ook met wat minder mensen goed door een oefening heenkomt.

SURFnet

Deze maanden is ook voor SURFnet een drukke periode. Ze zijn bezig met al weer de zesde generatie van hun landelijke netwerk voor universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten. Dat betekent dat alle bestaande gebruikers gemigreerd moeten worden naar de nieuwe apparatuur. En omdat een deel van die apparatuur bij de UT staat en wij het glasvezelnetwerk op het terrein beheren, betekent dat voor ons een goedlopende migratie van de aansluitingen. Gelukkig hebben de meeste instellingen een redundante aansluiting en kunnen we dus de verbinding al gedeeltelijk over zetten zonder al te veel problemen.

Datacentrum

De afgelopen maand zijn er ook weer wat werkzaamheden verricht op de site. We hebben nu een derde airco laten installeren zodat we nu een n+1 redundante situatie hebben. Dat wil zeggen dat we eigenlijk 1 airco te veel hebben. Als er eentje uitvalt blijft de capaciteit van de overgebleven aircos voldoende om de ruimte binnen de specificaties te houden. Vergelijk het maar met een RAID systeem waarbij de computer door kan werken als er een disk uitvalt.

Daarnaast zijn we momenteel bezig met het inrichten van een nieuwe router. In eerste instantie voor de koppeling naar de NDIX omdat die het zwaarste belast wordt. Als die goed bevalt zullen er meer van worden aangeschaft ter vervanging van de frontend routers in onze routermesh. En misschien ook voor onze ADSL aansluitingen in Amsterdam.

Klantinformatie

In deze Achterkrant vindt u nog geen stukje van een klant. Vanwege de drukte zijn we niet in de gelegenheid geweest om die direkt te benaderen met het verzoek om een specifiek stuk te schrijven. Ik hoop hier de komende maanden meer tijd voor te krijgen. Maar eerst moet de bibliotheek af.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Vakantie
Older// Beurzen