Beurzen

Lezen criminelen ook al onze Achterkrant? Het is wel toevallig dat de meeste aanvallen gestopt leken te zijn na de publicatie van de vorige Achterkrant op onze website. Nu probeerden ze het ons op een andere manier lastig te maken.

Spoofing

We ontvingen vorige maand een klacht over een IP adres in ons ADSL netwerk. Dat IP adres zou meewerken aan het onderuit halen van een website (DDoS). Alleen was dat IP adres niet in gebruik. Dat kan bij sommige soorten van aanvallen. En dat was ook wat we aannamen en aan de klager terug hebben gemeld.

De volgende dag kreeg ik een lijst met 7.000 IP adressen onder ogen waarin ook ons IP adres stond. Overleg met andere security collega binnen en buiten SURFnet-CERT deed vermoeden dat een aantal van de machines die meededen echt actief waren. Van anderen, waaronder dus die van ons, was het IP adres vervalst. "Gespoofed" heet dat in beveiligingskringen.

Incasso

Vorige maand zijn er in een paar situaties verkeerde bedragen afgeboekt via de automatische incasso. We hadden het tijdig ontdekt en getracht de opdracht bij de Postbank in te trekken. In ons nieuwe pakket voor girotel-online leek het ook alsof de opdracht was ingetrokken. De Postbank heeft de oorspronkelijke opdracht echter gewoon uitgevoerd. We willen u hiervoor onze excuses aanbieden. Als het goed is, zijn alle posten inmiddels verrekend.

Cebit

De komende maand is Hannover weer in de ban van de CeBIT, de beurs met "Digital Solutions for Work and Life". Voor ons altijd de kans om even snel al onze leveranciers langs te gaan. Naast dat we dan spreken met onze vertegenwoordigers kunnen we ook gelijk kijken naar de nieuwste ontwikkelingen.

Ik verwacht in de volgende Achterkrant een uitgebreid verslag te kunnen doen van wat er allemaal voor nieuws op ons af is gekomen. Maar nu wil ik me beperken tot het aangeven van de leveranciers waar we waarschijnlijk even langs gaan.

Natuurlijk gaan we even kijken bij Tatung, de leverancier van onze servers. Deze gebruiken we zowel voor onszelf als voor de servers die u kunt leasen.

De andere leverancier die regelmatig met mooie nieuwe spullen op de beurs staat is ZyXEL. Al hebben wij sinds kort al het nieuwe modem in ons assortiment. Dat modem leveren we trouwens gratis bij nieuwe MXstream aansluitingen.

Daarnaast blijven we graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij Rittal en APC zonder dat we binnenkort tot de aanschaf van spullen overgaan.

Kennispark Twente

Op de Universiteit Twente is nu eindelijk echt iets te zien van de plannen om hier een Kennispark in te gaan richten. Terwijl er in het verleden allerlei loze gedachten rondgingen, zijn nu echte adviseurs aangetrokken om aan de slag te gaan. Er is zelfs een totaal nieuwe website gemaakt zodat men nu al kan kijken wie geïnteresseerd is om zich hier te vestigen.

Glasvezel

Ik ben afgelopen maand in Eindhoven wezen kijken hoe BAM Infra op het universiteitsterrein aldaar de glasvezelstructuur aanlegt. Eindelijk wordt de werkwijze die ik al jaren onderschrijf commercieel ingezet in Nederland.

Mijn gedachte is dat het ook in de grond mogelijk moet zijn om glasvezel aan te leggen dat eenvoudig afgetakt kan worden. Ik werk aan plannen om te kijken in hoeverre wij iets dergelijks uit kunnen rollen op een industrieterrein o.i.d. Heeft u ideeën, laat het me dan weten.

Klantinformatie

U herinnert zich waarschijnlijk de stukjes in de Achterkrant die geschreven zijn door (nieuwe) medewerkers. Ik overweeg om op gezette tijden ook ruimte te bieden aan klanten die een stukje willen schrijven over hoe zij onze diensten hebben geïmplementeerd en hier (hopelijk) voordeel van hebben in hun bedrijfsvoering.

In eerste instantie denken we aan resellers die hun diensten verbeteren door ze te leveren bovenop onze diensten. Kunt u uw diensten dus leveren door de kwaliteit van onze dienstverlening, laat het ons dan weten.

Wilt u een indicatie van de hoeveelheid ruimte? Ik denk zelf aan maximaal 1 kolom tekst. En er is geen ruimte voor logos e.d. Op onze website wordt natuurlijk wel naar uw website gelinkt.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Drukte
Older// Beveiliging