Onweer boven Twente

En weer is er een provider in Twente failliet. En dat is dan toch weer heel erg jammer. Dit vermindert wel het vertrouwen van de klant in de kleinere providers. Die vluchten dan toch weer snel naar KPN-achtige providers.

Introweb

Dit was de naam van de provider die het bijltje erbij neer heeft moeten leggen. Uit berichten in de media is gebleken dat vooral hun draadloze internet toegang voor problemen heeft gezorgd. Zij waren hiermee eigenlijk de eersten. En dat blijkt dan vaak toch juist het probleem te zijn. Alles is lastiger te realiseren. En daardoor initieel ook veel duurder.

Introweb, of meer specifiek de directeur Arwin, was ook nog zeer actief binnen de NBIP. Hij bekleedt daar een bestuursfunctie en is een goede vertegenwoordiger van de stichting. Ja, u ziet het goed. Ik gebruik de tegenwoordige tijd omdat er nog geen indicatie is dat Arwin met deze activiteit stopt. De bestuursleden hoeven niet perse uit de deelnemers te komen. Al sinds het begin zitten er twee personen in het bestuur die geen functie binnen een deelnemende provider bekleden.

Dat faillisement heeft ook bij ons voor flink wat werk gezorgd. Naast de ex-klanten die bij ons aanklopten, hebben we ook gekeken in welke mate wij een deel van de activiteiten van Introweb voort zouden kunnen zetten. Hiertoe hebben we overleg gevoerd met een aantal andere partijen en met de curator. Dit heeft uiteindelijk tot niets geleid. Introweb wordt voortgezet door een aantal van haar managers met financiële ondersteuning van een externe investeringspartij. Dit biedt de beste stabiliteit voor de klanten.

Kennismaking

Onder deze kop stelde Kahraman Sariaslan zich vorige maand voor. Ondertussen heeft hij echter besloten om ons weer te verlaten. Hij kon een mooiere baan vinden binnen de gemeente Enschede. Gelukkig hebben we wel gelijk nieuwe versterking gekregen. In dit geval gaat het echter niet om een verkoper, maar om versterking van ons technische team. En deze versterking heeft meer ervaring met windows (server) beheer. Dat was een activiteit die we soms node misten.

Security

Ik schreef begin vorig jaar over de werkzaamheden die ik verrichte op het gebied van security consultancy. Het was de laatste tijd redelijk rustig op dat gebied. Maar toevallig is dat de laatste weken weer aangetrokken.

In eerste instantie kreeg ik het verzoek om een review te geven over een beveiligingsplan bij een groot internationaal bedrijf. Later in de week heb ik gezellig gesproken met de directeur van een nieuw opgericht bedrijf op het gebied van beveiliging. Bij navraag was dit beveiliging op alle gebieden. Naast beveiliging van computers en netwerken coordineert hij ook zaken op het gebied van BHV, calamiteitenplannen enz. Niet dat zijn bedrijf zo groot is, maar hij zorgt ervoor dat hij de juiste mensen kent om dat te realiseren.

Projectmanagement

Ik weet niet wat het is, maar ik kom in mijn werk erg veel toevalligheden tegen. Zo is een onderdeel van bovengenoemde consultantcy project ook het opstellen van een risico analyse. Laat ik nu net deze week via de universiteit een cursus te krijgen waarmee ik mijn risico analyse kennis weer even kan verversen. Met gelijk een paar nieuwe tips over de aanpak indien de gestelde tijd niet voldoende is om een totale analyse van risicos en oplossingen te maken.

ADSL

Oja. Na de prijsverlaging van enkele maanden geleden is er weer een wijziging opgetreden in de tarieven van een aantal ADSL produkten. Deze keer betroffen het alle professionele produkten die we via BBned betrekken. En als u naar de tarieven kijkt, zult u zien dat die tarieven fors zijn verlaagd.

Het betreft hier naast de standaard BBned produkten ook de Bitstream produkten. Het enige verschil tussen deze twee produktranges is dat bij Bitstream de apparatuur in de centrale van KPN is. De verbinding naar onze apparatuur wordt echter nog steeds door BBned verzorgd en wij kunnen hier dus dezelfde dienstverlening op bieden als bij standaard BBned producten.

Nieuwe gegevens

Ter herinnering nog even het nieuwe bezoekadres:

Internet Access Facilities
Marssteden 100
7547 TD  Enschede

En daarnaast ook nog even de nieuwe telefoonummers.

IAF algemeen053 4285811
  
Administratie053 4285812
Storingen053 4285813
Verkoop 053 4285814
Servicedesk053 4285815
FAX algemeen053 4285819

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Heet
Older// Wo(o)rd(en)