Wo(o)rd(en)

Dit is de eerste versie van de Achterkrant die in OpenOffice Writer is geschreven. En ik kan u melden dat dit veel prettiger werkt dan Microsoft Office Word. Ik hoop dat onze verkoper, waarmee u in deze Achterkrant kunt kennismaken, net zo prettig werkt. Onze systemen werken nu in ieder geval ook prettig.

Writer vs. Word

Het eerste dat opviel was dat afbreekstreepjes eindelijk weer te zien zijn. De plaats daarvan moest in Word steeds geraden worden. Het afbreken van de woorden om mooie kolommen te maken gaat nu veel eenvoudiger.

Het volgende dat opviel was de afhandeling van de grote letters aan het begin van een stukje. In Word was dat een apart tekstblok. Met als gevolg dat de tweede letter van het eerste woord automatisch weer een hoofdletter werd. En het gebeurde ook nog wel eens dat ik druk aan het tikken was en al die letters als grote letters in de Achterkrant verschenen.

Als ik dat pas merk als ik er mee ben gaan werken, waarom ben ik dan met Writer begonnen? Heel eenvoudig. Ik liep weer een keer tegen problemen met Word aan. Ik was bezig met een offerte. Die was niet groot; zo'n 10 paginas. Er stonden dit keer echter 5 tabellen in. En op een gegeven moment lukt het Word dan niet meer om zo'n tabel goed op het scherm te tonen. En ik kan u zeggen dat het wijzigen van de gegevens in die tabel dan zeer lastig is. Je hebt geen idee waarmee je bezig bent.

Toen heb ik dus Writer (eigenlijk heel OpenOffice) geïnstalleerd en sinds die tijd werk ik met meer plezier aan mijn teksten.

Kennismaking

Hallo, mag ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Kahraman Sariaslan. Ik ben op 18 augustus in dienst getreden in de functie van verkoper. Hiervoor heb ik ruim 4 jaar gewerkt als Senior Uitzendconsulent bij een uitzendbureau. Hier verkocht ik de diensten van hen. Het grote verschil van verkopen tussen een uitzendbureau en IAF is het feit dat ik daar "lucht" heb verkocht en hier tastbare producten zal gaan verkopen.

Seti@home

Bij het installeren van de nieuwe computers op kantoor is ook besloten om die aan anderen ter beschikking te stellen. Nee, het is niet zo dat iedereen nu zo maar hier binnen kan lopen en achter het toetsenbord gaan zitten. We hebben rekencapaciteit van onze computers ter beschikking gesteld aan seti@home.

Vroeger was seti@home de enige die op die manier gebruik maakte van het wereldwijde arsenaal aan ongebruikte computertijd. Tegenwoordig is er echter een grote keuze aan dergelijk projecten. En zoals zo vaak staat er vervolgens weer een groep op die de projecten samen brengt en het voor de gebruiker eenvoudig maakt om mee te doen. Het "projectmanagementsysteem" dat wij gebruiken is BOINC (Berkely Open Infrastructure for Network Computing).

Firefox en Thunderbird

Een andere nieuweling op onze computers is Firefox. Zelfs als er gaten in zitten, zijn er nog niet veel virussen die zich daar op richten. Internet Explorer zal zich voorlopig blijven verheugen in de meeste aandacht van schrijvers van virussen en andere malware. De kern (of motor) van IE blijft namelijk nog steeds gebruikt worden voor allerlei andere applicaties binnen Windows. Het is namelijk voor veel ontwikkelaars goedkoper om gebruik te maken van de motor van IE voor het verwerken van HTML dan om daar zelf aandacht aan te besteden.

Tools

Onlangs hebben we twee keer problemen gehad met verkeer via het netwerk van Essent waardoor wij slecht bereikbaar waren. In onze zoektocht naar methoden om deze problemen eerder te kunnen herkennen of na afloop te analyseren zijn we op wat leuke tools gestoten. Voor de gemiddelde gebruiker zijn zaken als Looking Glasses en BGPlay niet interessant. Voor mensen die iets meer geïnteresseerd zijn in netwerken in het algemeen en Internet in het bijzonder geven deze tools leuke informatie. Zie voor de links de Achterkrant op de website.

Nieuwe gegevens

Ter herinnering nog even het nieuwe bezoekadres:

Internet Access Facilities
Marssteden 100
7547 TD  Enschede

En daarnaast ook nog even de nieuwe telefoonummers.

Administratie053 4285812
Storingen053 4285813
Verkoop 053 4285814
Servicedesk053 4285815
IAF algemeen053 4285811
FAX algemeen053 4285819

Wie nu nog het oude nummer belt, krijgt een gesproken boodschap te horen.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Older// Komkommertijd