Komkommertijd

Zoals in de laatste Achterkranten is te lezen, is dit de vakantieperiode voor dit jaar. Momenteel is Leon op vakantie. Al zijn werkzaamheden worden nu dus even overgenomen door Pauline en mijzelf. Pammy heeft het druk genoeg met de administratie. Pammy gaat trouwens de laatste twee weken van augustus op vakantie.

ADSL

Zoals aangegeven in de vorige Achterkrant zijn per 1 juli de nieuwe tarieven ingegaan. Er is toen aangegeven dat dit voor lopende abonnementen inging m.i.v. de periode waarvoor de begindatum in juli 2005 zou liggen. Er bleken echter nog een aantal klanten te zijn met een kwartaalabonnement. Ofwel op eigen verzoek of omdat ze niet wensen te betalen via automatische incasso. Voor hen gaan de nieuwe tarieven in per eerste kwartaalperiode na 30 juni 2005.

xDSL en domeinen

Tot nu toe krijgt iedereen die een BBned of Bitstream xDSL aansluiting bij ons afneemt automatisch een naam onder adsl.iaf.nl verwijzend naar de betreffende aansluiting. We overwegen om die dienstverlening uit te breiden. Als u een eigen domein bij ons heeft, kon u al langer vragen om binnen dat domein namen op te laten nemen verwijzend naar uw websites. Straks wordt dat misschien ook mogelijk voor uw xDSL aansluiting(en). Dat kan dan variëren van een enkele vermelding, zoals bijvoorbeeld kantoor.uwdomein.nl, tot voor iedere medewerker een eigen verwijzing in bijvoorbeeld een apart subdomein zoals thuis.subdomein.nl.

Een dergelijke dienstverlening is in principe ook mogelijk voor de MX­stream aansluitingen, maar hier kan alleen een verwijzing van naam naar adres worden opgenomen. Wij hebben geen mogelijkheid om ook de terugverwijzing van IP adres naar naam te realiseren.

Nog even voor alle duidelijkheid: Deze dienstverlening is alleen mogelijk indien wij uw domein verzorgen.

What The Hack (WTH)

We zijn het laatste weekend nog een dagje naar Liempde geweest. In 2001 is het grootste openlucht hackersevenement in Enschede gehouden. Dat was op het terrein van de Universiteit Twente. Toen waren er al mensen die bezwaar maakten omdat "hacking" een beladen begrip was. Dit jaar wilde de burgemeester het evenement niet eens door laten gaan omdat in de afgelopen jaren de term hackers nog meer een crimineel tintje heeft gekregen. Terwijl de oude vertrouwde hacker en dus ook de bezoekers van WTH juist positief samen werkt met en voor de maatschappij. Het zijn de crackers die crimineel bezig zijn met het kraken van computersystemen en netwerken.

Misschien is het toeval maar deze weken zijn er drie grote hackersevenementen. Naast WTH zijn dat Black Hat en DefCon, beiden in Las Vegas. Black Hat richt zich op contacten tussen experts op het gebied van computerbeveiliging. En dat dan zonder allerlei commerciële verhalen van fabrikanten. DefCon richt zich meer op de hackers die onderling informatie uitwisselen. Maar veel bezoekers van Black Hat blijven het weekend in Las Vegas om ook op DefCon rond te kunnen lopen.

Maar commerciële belangen blijven een rol spelen. Zo zag een spreker zich gedwongen om vlak voor zijn speech ontslag te nemen omdat hij anders een spreekverbod opgelegd zou hebben gekregen. En hij vond de informatie die hij wilde presenteren zo belangrijk voor de gebruikers van Internet dat hij daarvoor zijn baan op wilde geven en het risico aandurfde om aangeklaagd te worden door het bedrijf waar zijn speech over ging.

Verkoper

Het contract met onze nieuwe verkoper is begin deze maand ondertekend. Een aantal van u zal hem vanaf midden deze maand al wel aan de telefoon (053 4285814) krijgen. Voor de anderen zal hij waarschijnlijk in de komende Achterkrant een stukje schrijven om zich voor te stellen.

Nieuwe gegevens

Ter herinnering nog even het nieuwe bezoekadres:

Internet Access Facilities
Marssteden 100
7547 TD  Enschede

En daarnaast ook nog even de nieuwe telefoonummers.

Administratie053 4285812
Storingen053 4285813
Verkoop 053 4285814
Servicedesk053 4285815
IAF algemeen053 4285811
FAX algemeen053 4285819

Het oude nummer wordt nog tot 1 september doorgeschakeld naar het nieuwe kantoor. Daarna zal tot eind 2005 een gesproken boodschap worden gegeven als dat nummer wordt gedraaid. We verwachten dat daarna iedereen wel op de hoogte is van de nieuwe nummers.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Wo(o)rd(en)
Older// Vakantiewerk