Vakantiewerk

De (eerste) vakantie van dit jaar zit er op. Het was even goed om onze hoofden even twee weken door te laten waaien. Iets dat op Terschelling zeer goed lukt.

Vakantie

We waren dit keer met 8 personen (vijf volwassenen en drie kleine kinderen) en we hebben de accommodatie via Internet opgezocht. Dan blijkt hoe lastig het is om voor een dergelijke groep iets te vinden dat geschikt is. Ja, er zijn accommodaties voor grote groepen, maar die zijn dan dus echt voor groepen: allemaal eenpersoons bedden. En we willen toch minimaal twee tweepersoons bedden.

We hebben redelijk goed weer gehad. We hebben een aantal dagen op het strand gelegen en kunnen wandelen en fietsen. Op 4 juli zijn we echter 30 seconden te lang op het strand blijven liggen. We zagen de regenwolken aankomen en toen we op 20 meter afstand van de auto’s waren viel de regen met bakken uit de lucht. We waren door en door nat eer we allemaal in de auto zaten. En een minuut later was het al weer droog.

De laatste dag dat we op het strand waren, kwam er eenzelfde wolkenpartij aan, maar die bleef net aan de goede kant van de duinen hangen en heeft ons op het strand niet bereikt.

Kantoor

Op kantoor lijkt alles zijn gangetje te zijn gegaan. We hebben af en toe telefonisch contact onderhouden, maar hebben nog geen gelegenheid gehad om alles door te spreken. Dat zal waarschijnlijk gebeuren op het moment dat de facturen geprint worden.

Op de locatie van het oude kantoor is er echter wel wat mis gegaan tijdens de vakantie. Gedurende ongeveer een uur is de spanning weg geweest door een storing bij Essent. Het ADSL modem kwam wel op, maar de router niet. En er is ook iets gebeurd met de magnetron. Het beeldschermpje mist nu 50% van de pixels. We weten nog niet wat we daar mee gaan doen.

ADSL

De nieuwe tarieven voor ADSL zijn bekend en staan op de website. Het betreffen hier uitsluitend de tarieven voor BBned / Bitstream aansluitingen. Het geldt dus niet voor MXstream.

In het segment met lage snelheden en grote overboekingen zijn de tarieven over het algemeen fors (tot 10%) gedaald. In het segment zonder overboekingen (1:1) zijn de tarieven gelijk gebleven of iets gestegen. Dit wordt voornamelijk door de benodigde bandbreedte veroorzaakt. We hopen daar binnenkort nog wat aan te gaan doen. Maar dat betekent meer dan alleen overleggen met een paar leveranciers. Het betekent namelijk een aantal forse wijzigingen in onze netwerkstructuur.

Voor lopende abonnementen gaat het nieuwe tarief in m.i.v. de periode waarvoor de begindatum ligt in juli 2005.

Bij Bitstream bieden we nu ook een startersvariant. Voor organisaties die een professionele dienstverlening wensen, maar buiten het dekkingsgebied van BBned vallen, is er nu dus ook een voordelige variant.

.eu domeinen

Het begint er nu echt op te lijken dat de .eu domeinen nog dit jaar actief gaan worden. Zoals het er nu naar uitziet zullen de domeinen circa € 20 per jaar gaan kosten. Deze domeinen doen voorlopig niet mee met de regeling voor kwantumkorting voor domeinen i.v.m. onze inkoopprijs voor deze domeinen.

Voor de klanten die een .eu domein hebben gereserveerd houden we procedures in de gaten en we zullen u op de hoogte houden van eventueel nodige acties.

Nieuwe gegevens

Ter herinnering nog even het nieuwe adres:

Internet Access Facilities
Marssteden 100
7547 TD  Enschede

En daarnaast ook nog even de nieuwe telefoonummers.

Administratie053 4285812
Storingen053 4285813
Verkoop 053 4285814
Servicedesk053 4285815
IAF algemeen053 4285811
FAX algemeen053 4285819

Het storingsnummer wordt buiten kantooruren doorgeschakeld naar de dienstdoende beheerder. Let op dat dit nummer echt alleen voor storingen aan onze eigen infrastructuur gebruikt wordt. Als u uw computer opnieuw heeft geïnstalleerd en u weet uw wachtwoord niet meer, dan kan de beheerder hier buiten kantooruren ook niets aan doen. Hij (of zij) heeft geen toegang tot de administratie waar die gegevens staan opgeslagen.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Komkommertijd
Older// Vakantie