Vakantie

Dit jaar gaan we eens vroeg op vakantie. Voorgaande jaren gingen we, als we al weg gingen, rond september. We gaan weer met de familie naar Terschelling. En dit jaar gaan we dus nog net in het voorseizoen. We gaan 27 juni weg en komen pas weer 8 juli terug. Tot die tijd moet u het dus met Leon en Pammie doen. Zij gaan pas in juli en augustus weg.

Verkoper

Ik had u voor deze Achterkrant een introductie van onze verkoper beloofd. Dat gaat helaas niet. Tussen zijn vorige werkgever en onze geplande aannametijd heeft hij meegewerkt aan een project van de gemeente om jongeren aan een baan te helpen. Dat deed hij zo goed dat hij is gevraagd om dat nog enkele maanden langer te doen. We vonden het wel jammer dat hij niet voor ons kon beginnen, maar misschien vindt hij wel een paar goede mensen die later ons team kunnen versterken. :-)

Kantoor

Aan de andere kant was het ook niet slecht dat het wat langer duurde. We hebben forse problemen gehad om alle computers weer goed aan de praat te krijgen. En sommige nieuw bestelde systemen bleken ergens onderweg bij de vervoerder spoorloos te zijn verdwenen. Daarnaast bleek ook nog eens de backup unit defect te zijn. En de nieuwe unit blijkt kuren te vertonen in de server waar hij voor bedoeld was. In een andere machine draait hij echter vrolijk door. Dat kost dus nog wat uitzoekwerk voor de backup weer op de oude manier uitgevoerd kan worden.

Als u een keertje in de buurt van Enschede bent en ons nieuwe kantoor wilt bezoeken, aarzel dan niet. Bel even op voor een afspraak. Meestal bent u direct welkom en kunt u ook eens onze kant van de kabel, waarover u internet krijgt, bekijken.

En sinds kort kunt u ook zien waar al die andere personen en organisaties zitten die, net als u, naar volle tevredenheid gebruik maken van onze dienstverlening. We hadden al heel lang een geplastificeerde kaart van Nederland staan. Geplakt op een plaat zachtboard zit hij nu vol spelden die aangeven waar al onze klanten zich bevinden. Niet in alle steden, dorpen en gehuchten kunnen we voldoende spelden kwijt. De steden met de meeste klanten (Groninen en Enschede) hebben we moeten voorzien van spelden met een andere kleur. Die tellen voor tien.

Backup

Ook de servers in onze technische ruimte hebben al weer enkele jaren de beschikking over een backuprobot. Enkele klanten hebben hier al gebruik van gemaakt. Hoe goed je ook uitkijkt, het kan altijd voorkomen dat je net het verkeerde bestand verwijdert of overschrijft.

Naast backup op tape bestaat er sinds kort ook de (goedkopere) mogelijkheid om de backup alleen weg te schrijven op de backup server. Dan bent u beschermd tegen een defect aan uw harde schijf. Maar u heeft niet de bescherming die eigen is aan het bewaren op tapes, welke regelmatig opgeborgen worden buiten de technische ruimte.

ADSL

We zijn druk aan het onderhandelen geweest met onze ADSL leverancier. We hopen uiterlijk per 1 juli nieuwe, mooie prijsverlagingen aan te kunnen bieden.

Water

Weet u nog dat ik schreef dat we problemen hadden met het water? Er is ondertussen een monteur van Vitens langsgeweest om de waterdruk te controleren. Die bleek goed te zijn. Tot er een kraan opgezet werd. "Slechte koppeling aan de distributieleiding" was direct zijn conclusie. Jammer genoeg kon hij dat niet direct herstellen. Daarvoor moest er gegraven worden en hij was alleen op weg voor korte klusjes. De week erna kwam dus een andere monteur om even de koppeling "open te stoten". Sinds die tijd zijn de waterketel en de toiletreservoirs weer lekker snel vol.

ICTruimte Universiteit Twente

Ik kreeg onverwacht nog een opsteker n.a.v. de bouw van de nieuwe ruimte. Ik mocht een gratificatie tegemoet zien specifiek vanwege mijn werkzaamheden aan dit project.

Nieuwe Telefoonnummers

Ter herinnering hierbij nog even de nieuwe telefoonummers.

Administratie053 4285812
Storingen053 4285813
Verkoop 053 4285814
Servicedesk053 4285815
IAF algemeen053 4285811
FAX algemeen053 4285819

Het storingsnummer wordt buiten kantooruren doorgeschakeld naar de dienstdoende beheerder. Let op dat dit nummer echt alleen voor storingen aan onze infrastructuur gebruikt wordt. Als u uw computer opnieuw heeft geïnstalleerd en u weet uw wachtwoord niet meer, dan kan de beheerder hier buiten kantooruren ook niets aan doen. Hij heeft geen toegang tot de administratie met die gegevens.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Vakantiewerk
Older// Vernieuwing