Vernieuwing

Na de verbouwing en de verhuizing (dus in de goede volgorde) was het ook tijd voor vernieuwing. Naast de normale vernieuwingen die bij een verbouwing en verhuizing horen, waren er ook wat onverwachte vernieuwingen.

Bij het aansluiten van de computers bleken er zich problemen voor te doen. Niet iedere computer had de verhuizing probleemloos doorstaan. Er moesten dus gelijk een aantal nieuwe werkplekken aangeschaft worden. Maar ook de oude vertrouwde router annex firewall moest vernieuwd worden. De oude router is in de meterkast van de oude locatie blijven staan. Daar komt hij meer tot z'n recht.

Om het gelijk goed in orde te maken, hebben we gelijk drie nieuwe ASUS Terminators voor de werkplekken aangeschaft. En als router is voorlopig een Light van de firma Lex Systems ingezet. We hadden nog een systeem met drie ethernetpoorten beschikbaar en dat kwam dus goed uit.

Verkoper

Naast de computer ter vervanging van het defecte systeem, is er gelijk een werkplek ingericht voor onze verkoper. Ja, er vindt uitbreiding van het werknemersbestand plaats met een verkoper. Het is de bedoeling dat hij zich gaat richten op begeleiding en acquisitie van resellers. Hij zal zich in een volgende Achterkrant zelf aan u introduceren.

Stagiaire

De derde computer is gereserveerd voor de stagiaire. Nee, die hebben we nog niet. Maar we zien wel mogelijkheden voor IAF en diverse opleidingen in de regio om gezamenlijk leerlingen te begeleiden op hun weg naar het bedrijfsleven. We hebben ook nog wel een paar leuke klussen, vinden we zelf, liggen voor zo'n stagiaire.

Inrichting

Als er dus een stagiaire is, zijn alle werkplekken op de eerste verdieping bezet. De directeurskamer is namelijk nog niet gereed. Die is tot het eind in gebruik geweest als opslagruimte voor allerlei rommel en afval. Pauline zit dus voorlopig nog even boven te werken. Maar dat is wel handig zolang nog niet alles op z'n plek ligt en er steeds gezocht moet worden naar de doos met briefpapier of die ene map met klantgegevens.

In de loop van de afgelopen jaren is op de oude locatie bovendien alles langzaam maar zeker op een logische plaats terechtgekomen. Dat moet nu allemaal weer opnieuw beginnen. En hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat het magazijn nog uitpuilt van het gereedschap en de materialen die nog op de begane grond gebruikt moeten gaan worden.

Er staat ook nog materiaal dat opgeruimd moet worden. Een groot deel kan naar de gemeentestort, maar we vinden het bijvoorbeeld zonde om een oude CV-radiator (90x160 cm2, plus alle appendages) weg te gooien. We gaan proberen die op eBay te verkopen. Of u moet iemand weten die er in is geïnteresseerd.

Voorzieningen

De voorzieningen in het pand zijn nu bijna op orde. We hebben alleen nog problemen met het water. Er staat zo weinig druk op het leidingnet, dat we echt even rustig de tijd moeten nemen om de theekan te vullen met water. Maar langs de straat liggen al stapels waterleidingbuizen, dus misschien dat er een nieuw distributienetwerk aangelegd gaat worden. Dat is ook wel logisch. Er is waarschijnlijk sinds de bouw van de eerste panden op de Marssteden niets gedaan aan de toevoer van water. Maar voor alle zekerheid zullen we nog wel even navragen bij de verhuurder of hij hier al van op de hoogte is.

Nieuwe telefoonnummers

Een nieuw pand betekent niet altijd nieuwe telefoonnummers, maar IAF heeft besloten dat toch te doen. Nu zijn de afzonderlijke afdelingen rechtstreeks benaderbaar. De afdeling administratie is op nummer 053 4285812 te bereiken. Voor storingen kunt u terecht onder nummer 053 4285813, terwijl onze nieuwe verkoper achter 053 4285814 zit. De servicedesk, voor al uw andere vragen, vindt u onder 053 4285815.

Het hoofdnummer is 053 4285811 en voor faxen aan alle afdelingen kunt u terecht op 053 4285819.

ICTruimte Universiteit Twente

Op 21 april is de opening verricht door de Commissaris van de Koningin van Overijssel. Nu is ook de naam van het gebouw officieel vastgesteld op Teehuis, op grond van de vorm. En de officiƫle opening werd gevolgd door een echte Engelse "high tea".

Als enige persoon (?) met alle detailskennis moest ik voor de opening een interviewer van TV-oost en een lid van het college van bestuur instrueren over een aantal details van het gebouw. Jammer genoeg heb ik het item niet meer teruggezien op TV. Ik was te druk bezig met de verbouwing van het IAF kantoor.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Vakantie
Older// Verbouwing