Verbouwing

Eigenlijk zijn de titels van deze en voorgaande Achterkrant verwisseld. Sprak ik in de vorige Achterkrant al over de verhuizing, zitten we nu eigenlijk nog steeds in de verbouwing van het nieuwe pand.

Aan de eerste verdieping hoefde niet veel te gebeuren. Wat schilderwerk en een nieuwe vloerbedekking. Op begane grond moest echter meer gebeuren. In de eerste plaats worden alle kabels voor spanning en netwerk door de vloer naar de eerste verdieping gevoerd. En in de tweede plaats moeten van de grote voorruimte twee kantoren gemaakt worden. Voor beide acties was het nodig om het verlaagd plafond te verwijderen. Nu ziet het er beneden dus heel kaal uit, maar het maakt het werk wel gemakkelijker.

Het installatiewerk werd uitgevoerd door een klein installatiebedrijf uit Haaksbergen. De eigenaar is een oude bekende. Hij heeft ook veel installatiewerk op de Universiteit Twente uitgevoerd. Per werkplek is er nu de beschikking over 4 netwerk- cq. telefoonaansluitingen en zes spanningsaansluitingen. Daarvan komen er twee op de UPS.

Verhuizing

Oorspronkelijk was het plan om begin deze maand naar de Marssteden te verhuizen, maar we kregen onlangs bericht dat onze ADSL aansluiting vertraagd was. Nu vindt de verhuizing dus pas eind deze maand plaats. We proberen zo veel mogelijk in het weekend te verhuizen, maar we hopen dat u er begrip voor heeft als we in de dagen voor en na de verhuizing slecht bereikbaar zijn of dat we niet alles onder handbereik hebben.

NLIP en NBIP

Op de vorige bestuursvergadering van de NBIP is besloten om de eis dat een deelnemer van de stichting lid moet zijn van de NLIP, te schrappen uit de statuten. Dat was nodig voordat de NLIP opgeheven werd. Hier heb ik in januari kort over geschreven. De opheffing is nog niet helemaal rond, want een aantal providers lijkt te denken dat er niet tot het laatst betaald hoeft te worden. En dat terwijl natuurlijk de huur en de overige kosten door blijven lopen tot de NLIP echt niet meer bestaat.

Overheidskosten

Een ander punt betreffende de NBIP en de werkzaamheden van de stichting is dat de minister onlangs heeft bepaald welk bedrag de provider in rekening mag brengen als er persoonsgegevens worden opgevraagd of als er een tap gezet moet worden. Hij denkt dat het voor een paar tientjes kan, terwijl een jurist de aanvraag moet controleren, de administratief medewerker de benodigde gegevens moet achterhalen en een technicus moet naar de site om de tap aan te sluiten en later weer af te sluiten. Voor het door de minister aangegeven bedrag kunnen we hooguit de schoonmaakster vragen om, als ze toch op de site is, even wat aan te sluiten. En dan maar hopen dat het goed gaat.

Door verschillende organisaties wordt al aangegeven dat er niets anders opzit dan de klanten een tapbelasting in rekening te brengen om de kosten te dekken. Veel andere branches brengen al langer, al dan niet op de factuur gespecificeerd, dergelijke belastingen bij hun klanten in rekening. Het nadeel van onze branche is echter dat er een grote diversiteit aan bedrijven in actief is. Er hoeven maar een paar grote bedrijven de heffing niet in te voeren of alleen maar uit te stellen en die bedrijven krijgen alle klanten die de extra belasting niet willen betalen. En geef ze eens ongelijk.

Seminars

Seminar is een groot woord, maar ik overweeg om in het nieuwe kantoor regelmatig wat meer te vertellen over Internet en alles er omheen. In het pand wordt een vergaderkamer ingericht en die is daar perfect voor. Het zal niet zo zijn dat er grote groepen ontvangen kunnen worden, maar voor kleine groepen met specifieke vragen is er zeker ruimte. Bijvoorbeeld voor overleg tussen ons, een reseller en zijn klant. We kunnen dan samen de behoeftes van de klant peilen en de reseller kan met een afgewogen aanbod komen. Als u dus denkt dat u ergens met ons over van gedachte wilt wisselen, laat het me dan weten.

Achterkrant<AT>iaf.nl

Een nieuw kantoor, een nieuw adres. Het was eigenlijk wel eens tijd om het oude adres, waaronder ik de Achterkrant schreef te vervangen door een speciaal adres voor de Achterkrant en het niet meer te laten lijken alsof ik schreef als voorzitter van de Stichting Internet Access. Heeft u dus opmerkingen, vragen of wilt u bepaalde onderwerpen aangestipt zien, laat het me dan op bovenstaand adres weten.

ICTruimte Universiteit Twente

Deze maand is de opening. De laatste hand wordt gelegd aan het netwerk. De aannemer maakt nog een laatste ronde om beschadigingen en foutjes te herstellen. We installeren de netwerkapparatuur. We maken de kasten geschikt voor de gebruikers. En laat nu de hoge heren maar komen.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Vernieuwing
Older// Verhuizing