Non-profit

Wat is dat nu, zult u vragen. Een extra editie? Ja, speciaal voor de non-profit organisaties die gesponsord worden door Stichting Internet Access is dit een speciale editie. Als voorzitter van de stichting voel ik me verplicht nog enige woorden tot u te richten.

Stichting Internet Access

Al aan het eind van de jaren tachtig werd door een aantal particulieren contacten in Amerika gelegd om de mogelijkheden te onderzoeken om op persoonlijke titel een alternatieve Internet netwerk structuur in Europa op te zetten. Alhoewel technisch een succes bleken de organisatorische en financiële complicaties fataal voor dit initiatief. Wel kwam een uitgebreide dialoog op gang met de grote netwerken over de mogelijkheid van het opzetten van een officiële stichting gericht op het bieden van een netwerkaansluiting aan particulieren, groepen en kleine bedrijven.

Deze stichting, de Stichting InterAccess, is op 7 juli 1992 in het leven geroepen. Op 1 januari 1994 is de naam gewijzigd in Stichting Internet Access. Internationaal (dus ook op het netwerk zelf) manifesteerde zij zich als Internet Access Foundation, kortweg IAF. Als doelstelling vermelden de statuten: “het bevorderen van de toegankelijkheid van internationale netwerken en het bevorderen van communicatie tussen computergebruikers middels bestaan de of nieuw op te zetten netwerkstructuren”.

In 2000 besloot de Stichting dat het werk er voor haar op het gebied van die bestaande en nieuw op te zetten netwerkstructuren op zat. Er waren inmiddels voldoende andere organisaties die zich richtten op deze oude en nieuwe netwerkstructuren. De Stichting heeft daarom haar commerciële activiteiten verkocht aan Internet Access Facilities BV, net opgericht door de toenmalige penningmeester van de Stichting. De Stichting besloot om voorlopig nog wel de websites voor non-profit organisaties te blijven sponsoren. Aan dat laatste is nu een eind gekomen.

Internet Access Facilities BV

Internet Access Facilities BV is in 2000 opgericht om de activiteiten van de Stichting op commerciële basis te continueren. De BV heeft in de jaren daarna allerlei vernieuwde acties ondernomen om haar plaats op Internet duidelijk te maken. Nu de Stichting heeft besloten niet meer verder te gaan met het sponsoren van non-profit organisaties heeft de BV besloten om deze sponsoring over te nemen. Dit zorgt wel voor enkele kleine wijzigingen in het aanbod.

De sponsoring via de Stichting was gebaseerd op de toen beschikbare webhosting producten. In de loop van de tijd zijn er nieuwe producten ontstaan binnen het portfolio van de BV. Daarom heeft de BV besloten om een nieuw product op basis van "Webhosting Easy" aan te bieden. Dat product, genaamd "Webhosting Non-Profit", biedt dezelfde mogelijkheden als het basisproduct maar dan tegen een nul-tarief. Dat betekent dat uitbreidingen op het basisproduct ook ten goede komen aan u als non-profit klant.

Extra mogelijkheden

Uw organisatie heeft nu de volledige beschikking over alle onderdelen en extra diensten behorende bij "Webhosting Non-Profit". Zo krijgt u een gratis mailbox en kunt u tegen een gereduceerd tarief een inbelaccount afnemen.

Als officiële klant van de BV komt u nu bovendien ook in aanmerking voor de aanbrengpremie. U hoeft dus niet alleen niets te betalen voor uw website, maar u kunt zelfs geld toe krijgen! Is dat geen handige manier om de kas van uw organisatie aan te vullen?

Wat te doen?

U hoeft alleen op de keerzijde de gevraagde gegevens door een bevoegd persoon te laten invullen. Daarna stopt u de brief in een voldoende gefrankeerde envelop geadresseerd aan Internet Access Facilities BV, Postbus 341, 7500 AH Enschede en gooit u hem in de bus van TPGpost. Oja, vergeet ook niet een kopie te maken voor uw eigen archief. En natuurlijk van deze Achterkrant.

Na korte tijd, maar voor het aflopen van uw contract met de Stichting, ontvangt u een bevestiging van de overdracht van het sponsor contract. Indien u reeds een betaalde mailbox bij de BV heeft afgenomen, worden de kosten daarvan op nihil gesteld. Indien u nog geen mailbox heeft, wordt een mailbox aangemaakt met als e-mail adres <organisatie>@iaf.nl. Tevens wordt virus- en spam scanning aangezet voor dat e-mail adres.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Tweede lustrum
Older// ADSL van KPN