Spanning

We zitten echt in spanning. Wanneer komt Essent de nieuwe aansluiting maken voor de uitbreiding van onze technische ruimte? Maar daarnaast zit ik zelf ook in spanning vanwege de ICTruimte op de UT. En dan zijn er verschillende andere zaken die we met spanning tegemoet zien.

Aansluiting, meter, energie

Ja, al deze zaken moeten tegenwoordig afzonderlijk geregeld worden. Toen we de aansluiting in eerste instantie aanvroegen, hadden we hoop dat een en ander vóór 1 juli geregeld zou zijn. Dan was alles gerealiseerd zonder de afstemmingsproblemen die we nu tegen komen.

De aansluiting moet door Essent gebeuren. Maar dat wilde men in eerste instantie niet. Iedere aansluiting heeft een zogenaamde EAN- code nodig en het pand had al twee codes. We moesten dus eerst een nieuw huisnummer aanvragen bij de gemeente. We faxten 's middags de aanvraag en vol spanning wachtten we op de ontvangstbevestiging, de verzoeken om informatie, de eventuele afwijzing, enz. Maar dat gebeurde allemaal niet. De volgende morgen belde de ambtenaar op dat het nieuwe nummer was uitgereikt en dat we die aan Essent door konden geven. Enschede is snel!

De volgende stap was op zoek te gaan naar een meterbedrijf. Dat betekende in eerste instantie contact opnemen met Essent. Kunnen zij iets regelen? De accountmanager kende die bepaling zelfs helemaal niet. Het duurde vervolgens weer enkele weken voor duidelijk werd dat dit wel zo hoort te zijn sinds 1 juli, maar dat tot nu toe niemand anders hierover problemen heeft gemaakt. In al die gevallen heeft Essent ook de meter geleverd en zorgen ze voor het beheer. Dus uiteindelijk kon de offerte ondertekend en geretourneerd worden.

Maar nu zijn we er nog niet. Omdat er een nieuw huisnummer is, moet er ook een nieuwe meterkast komen. En die kan niet in onze technische ruimte komen. Dat zou wel handig zijn, want daar hebben wij ook de rest van de installatie. Nee, de meter zelf moet binnen korte afstand van de voordeur behorend bij het huisnummer. Dat betekende dus op zoek naar die extra ruimte en de aanleg van de nodige meters extra kabel. Dat is nu ondertussen ook allemaal gerealiseerd en er wacht ons nu nog één ding: het gat in de muur, vloer en fundering voor de aanvoerkabel.

UPS

De rest is bijna helemaal gereed. De 30.000 VA UPS staat op zijn plaats en heeft ook al wat spanning geleverd. Maar er zit geen voeding bij, dus hij kan nog niet ingezet worden. En bovendien moet de spanning ook nog naar een aantal nieuwe kasten gevoerd worden. Onze huidige kasten zijn nagenoeg vol (dat is de laatste maand snel gegaan) en er zijn dus drie nieuwe kasten nodig.

Kantoorinrichting

Ook op kantoor zijn we met servers aan de gang geweest. Tot nu toe stonden onze kantoorservers opgesteld in het magazijn en de kantoorruimte zelf. In het magazijn is nu ook een 19" kast geplaatst en de servers uit het magazijn zijn daar in gezet. Binnenkort gaan ook de servers uit de kantoorruimte daar naartoe. Er moeten echter nog wel wat lange kabels gelegd worden voor het aansturen van de monitoren en voor de toetsenborden. De monitoren van die servers kunnen niet in het magazijn staan.

De monitoren tonen informatie die op kantoor noodzakelijk is. De ene monitor laat zien, als er gebeld wordt, wie er belt en naar welk nummer. Op de andere monitor worden de schermen van ons beheerssysteem getoond. Zo houden we in de gaten welke systemen misschien storing vertonen en wat de verkeersstatistieken zijn. En dat willen we wel van achter de bureaus kunnen blijven doen.

Telecommunicatiewet

In de Achterkrant van september hebben we meegedeeld welke verkeersgegevens we opslaan en hoe u bezwaar kunt maken tegen die opslag. Voor meer informatie verwijzen we u naar de betreffende Achterkrant op onze website. In de Achterkrant van vorige maand hebben we nog wat informatie verstrekt. Ik raad u aan om ook die Achterkrant nog even te lezen.

ICTruimte Universiteit Twente

Het gebouw staat er. Er wordt nu hard gewerkt aan de interne wanden, de dakbedekking e.d. Het gaat alleen niet zo gemakkelijk. Vanwege de lange uithardingstijd van het beton moeten de schroefstempels voor de ondersteuning nog een hele tijd blijven staan. Dat betekent dat soms een muur niet afgemaakt kan worden omdat daar nog net een paal of een draagbalk zit die niet weg kan. Maar op 29 oktober gaat dan eindelijk de laatste paal weg. Dat doet de directeur van de IT afdeling van de UT. We gaan er vanuit dat het gebouw dan wel blijft staan.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// ADSL van KPN
Older// Baby's