Schoonhouden

Nieuwe bezems vegen niet altijd even schoon. Dat hebben we gemerkt bij de vorige factuurronde. We waren op het aantal facturen gekomen dat we vonden dat het tijd werd voor een vouwmachine i.p.v. een vouwpersoon. Hierdoor was de hele procedure voor de aanmaak van de facturen iets gewijzigd. Met als resultaat wat extra vouwen in de facturen. Maar we hebben deze maand een nieuwe kans om een en ander goed op te zetten.

Sporten

Het sporten is goed gelukt. Alleen hadden Pauline en ik allebei een paar dagen last van spierpijn. Harmen is de eerste ronde gaan karten en wij zijn gaan bowlen. De banen werden een beetje per bedrijf gevuld met als gevolg dat wij met z'n tweeën een heel uur ballen aan het gooien waren. En dat zorgt wel voor een iets langere arm, zelfs toen we de laatste ronde met de andere hand gingen gooien.

Na het bowlen zijn we Harmen gaan opzoeken. Tijdens de tweede ronde zouden ook wij gaan karten. We zijn niet zulke crossers, maar het is wel leuk even af te reageren. Al is zo'n klein stuurtje op een bochtig parcours na een bowlsessie niet bevorderlijk voor de armspieren. Gelukkig konden we naderhand tot rust komen onder genot van een sportief buffet en een feest.

Spamwormen

De hoeveelheid spam en wormen neemt nog steeds om en om toe. Het wordt steeds duidelijker dat de schrijvers van virussen en wormen een deel van hun inkomsten krijgen van spammers die de door de wormen opgezette netwerken van besmette machines huren voor het versturen van spam. In voorkomende gevallen worden de gekraakte machines ook gebruikt om aanvallen uit te voeren op belangrijke servers. Maar soms lijkt dat hoofdzakelijk een afleidingsmanoeuvre.

De originele schrijver van Sober heeft in tekstbestanden op besmette machines steeds aangegeven dat hij zijn netwerk niet verkoopt aan spammers of er mee wil pochen binnen de hackers wereld. Nee, tijdens de Europese verkiezingen is duidelijk geworden dat hij zijn netwerk liever laat gebruiken door, waarschijnlijk Duitse, neonazi's. Om middernacht op 10 juni ging de grootste spamrun ooit van start.

Het lijkt er ondertussen op dat er per land lijsten zijn gemaakt met op de ene lijst alle e-mail adressen van dat land en op de andere lijst gekraakte machines. Af en toe schijnt er iets mee mis te zijn gegaan, maar analyse van de bronnen m.b.v. een aantal gebruikers van de nieuwsgroep nl.internet.misbruik hebben dat wel naar voren gebracht.

Zelf heb ik op een paar manieren last gehad van deze spamrun. In de eerste plaats net als ieder ander heb ik diverse versies van deze spam ontvangen. Maar daarnaast kreeg ik ook foutmeldingen terug van spamberichten die niet afgeleverd konden worden bij de geadresseerden. Zo weet ik dat er een oude lijst met daarop de e-mail adressen van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal is gebruikt. Maar op die lijst zullen ook bestaande adressen hebben gestaan. Met als gevolg dat een groot aantal kamerleden een racistisch mailtje hebben ontvangen dat van mij afkomstig lijkt te zijn.

Ik twijfel of die kamerleden wel weten dat een e-mail adres is te vervalsen. Ik kom nog steeds mensen tegen die Outlook (niet Outlook Express) zijn gewend waarbij de beheerder het afzenderadres vast heeft ingesteld op de server en dat niet is te wijzigen. Maar dat betekent dat een groot deel van de kamerleden (en gezien de bounces ook binnen andere high profile organisaties) nu denken dat ik racistische teksten rondstuur.

Ik heb dus, in overleg met de wijkagent, besloten aangifte te doen. De wijkagent heeft even de wetsboeken geraadpleegd en volgens hem valt dit onder smaadschrift. Ik heb hem een analyse van de mailtjes en de bounces gestuurd. Die zet hij om in een ambtelijk stuk dat ik dan alleen nog maar hoef te ondertekenen om officieel aangifte te hebben gedaan van smaadschrift.

ICTruimte Universiteit Twente

Maar ook op andere plaatsen gaat wel eens wat mis. De nieuwe ICTruimte moet op een flink aantal palen staan. Die zouden de eerste week van juni geplaatst worden door een grote boormachine. Nu kwam die wel op de eerste vrijdag, maar hij was te laat om nog te beginnen. Dat werd dus maandagmorgen, maar na 4 van de 14 gaten geboord en met beton gevuld te hebben, ging het mis.

De boormachine kwam niet meer van z'n plaats. En tijdens de reparatie werd het beton in de toevoerslang harder en harder. Dus de rest van de dag was men bezig met het kapotslaan en uitspoelen van het beton in de toevoerslangen. En omdat het beton nog 5 dagen aan moest harden, loopt de bouw nu al een week achterstand op. Maar er zijn nog 6 maanden om dat in te halen.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Vakantie
Older// Missen