Missen

Misschien dat u het niet heeft gemist, maar vorige maand stond er geen Achterkrant op de factuur. Ik was al enkele weken niet helemaal lekker. En als je dan niet even tot rust komt, hebben allerlei virussen kans om de aanval met succes te openen. Een lichaam lijkt soms net een computer. En dus sloeg de ziekt echt toe in het weekend van 17 en 18 april. Ik heb de daarop volgende week constant in bed gelegen en was dus niet in de gelegenheid om een Achterkrant te schrijven. Ik zal proberen op deze Achterkrant extra mijn best te doen.

Sporten

Na een maand met ziekte hoop ik deze maand extra gezond te zijn. Mede door de sportdag die georganiseerd is door de ondernemersvereniging van het Business & Science Park in Enschede. We hebben het geluk dat het park door niet meer dan een spoorlijn (met een tunneltje) gescheiden is van Go Planet, de funstreet van Enschede.

Go Planet huisvest een aantal bedrijven op het gebied van uitgaan en gezellig sporten. Zo is er een locatie waar megaparties gehouden kunnen worden. En waar wij na afloop van de sportdag dus zullen gaan feesten. Verder zitten er een paar sportbedrijven, zoals een kartcentrum van Coronel Kartracing, een fitness centrum Sportstudio en een Bowling- en duikcentrum Bowling & Dive.

Afwezig

Deze sportdag wordt gehouden op 27 mei 2004. Dit betekent dat u ons op die dag zult moeten missen. Al ons personeel doet gezellig mee en derhalve kunnen we vanaf circa 13:30 uur de telefoon niet beantwoorden. Natuurlijk blijven we voor noodgevallen telefonisch bereikbaar, maar de overige afdelingen zijn die donderdagmiddag onbemensd.

MXstream ADSL

Sinds eind vorige maand kunnen we ook officieel MXstream ADSL verbindingen leveren. Hierdoor kunnen we nu ook lagere snelheden tegen overeenkomstige tarieven aanbieden. Er zijn wel wat verschillen tussen de standaard ADSL via BBned en die via MXstream. Zo zal bij MXstream een deel van de kosten via de KPN factuur verrekend worden. U ontvangt van ons dus een factuur voor een lager bedrag dat wat er op onze website en in de contracten staat.

De verbinding met Internet wordt niet via het netwerk van IAF gerealiseerd. Dit betekent dat u een IP-adres krijgt toegewezen dat niet in beheer is bij ons. Mede daardoor is het niet mogelijk om meer dan één IP-adres op uw aansluiting te krijgen. Omdat u een niet-IAF IP-adres krijgt, is toegang tot een aantal van onze diensten niet direct mogelijk (news, smtp). We werken aan oplossingen hiervoor. U zult via deze Achterkrant op de hoogte worden gehouden.

Overstappen

De OPTA heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan in een conflict tussen KPN en de overige ADSL aanbieders. Er was lang geleden beslist dat er afspraken gemaakt moesten worden om het overstappen van de ene provider naar de andere provider sneller te laten verlopen. Nu kan het soms maanden duren, waarbij geen verbinding met Internet mogelijk is, voor een nieuwe ADSL aansluiting is gerealiseerd. De KPN-dochter die de kabels beheert, eiste dat alle ADSL aanbieders hierover afspraken zouden moeten maken. Dat is een logische eis.

Ondertussen bood een andere KPN-dochter ADSL, via o.a. MXstream, de mogelijkheid om snel en eenvoudig van Internet provider te wisselen. Diezelfde KPN-dochter weigerde vervolgens om afspraken te maken met de andere ADSL aanbieders. Met als gevolg dat niet voldaan werd aan de eis van de eerste KPN-dochter en de verhuizing nog steeds moeizaam verloopt.

De uitspraak van de OPTA verplicht KPN (onafhankelijk van welke dochter) om mee te werken aan de verhuizing en een en ander zo in te richten dat er maximaal enkele uren geen verbinding met Internet mogelijk is.

ICTruimte Universiteit Twente

Een aantal van u herinnert zich nog de brand die de ICTruimte van de Universiteit Twente in de as legde. Er kon vlak na de brand uitgeweken worden naar een ICTruimte die op dat moment bijna opgeleverd was. Die ruimte was dan wel bedoeld om dergelijke calamiteiten op te vangen, maar daarna blijft een tweede ruimte noodzakelijk. Er was namelijk weer maar één ruimte en een tweede ruimte was nog steeds nodig.

Het is eindelijk zo ver. In week 20 heeft de gemeente de bouwvergunning verstrekt en op 1 juni wordt het eerste gat voor de fundering geboord. Volgens de plannen wordt het gebouw in december van dit jaar opgeleverd. En dan duurt het nog even voor alles goed is ingericht. De snelheid waarmee die inrichting na de brand is uitgevoerd, blijkt niet bevorderlijk te zijn geweest voor een lekkere werkomgeving.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Schoonhouden
Older// Rotzooi