Een voorspoedig 2004

Het komende jaar gaat er nogal wat veranderen. In relatie tot IAF denk ik hierbij aan inbellen, factureren en ook diskruimte. Maar ook prive zal er met en voor mij wat gaan veranderen. Dat laatste is dan een hoop die ik uitspreek.

Prive

Ik loop al een tijdje met de gedachte om voor mezelf te beginnen. Ik heb twee jaar geleden wat onderzoek gedaan naar mogelijkheden om in ieder geval parttime daaraan te beginnen. Maar net op dat moment brak de recessie uit en was ik maar wat blij dat ik een vaste baan had. Maar de laatste tijd ben ik toch weer wat aan het rondkijken.

Het feit dat ik 2 jaar geleden met veel mensen over mijn plannen heb gesproken blijkt nu voordelen op te leveren. Er blijken nu mensen te zijn die dat al die tijd in gedachte hebben gehouden en nu opdrachten hebben waarvoor ze mij geschikt achten. Zo ben ik gevraagd voor een cursus over de juridische en technische aspecten van netwerkbeheer en dan met name in relatie tot computerinbraken, spam e.d.

Een andere klus die in januari afgerond moet worden is een externe audit voor een project waarbij een grote papierstroom met privacygevoelige informatie is vervangen door websites en e-mail. Daar hoort natuurlijk dezelfde veiligheid bij als bij de papierstroom. Het is de bedoeling dat ik met mijn expertise op het gebied van beveiliging het eindresultaat van het project bestudeer en er mijn oordeel over geef. En dan heb ik het nog niet eens over de ideeen die ik zelf nog heb voor de rest van 2004.

Meer van hetzelfde

Met ingang van 1 januari 2004 is de beschikbare hoeveelheid diskruimte voor onze webhosting producten verdubbeld. U krijgt nu dus meer ruimte voor hetzelfde bedrag.

Enige tijd geleden is ook de ruimte voor mailboxen vergroot. Daarbij zijn onvolkomenheden van enkele mailclients naar voren gekomen. Die clients kunnen niet goed overweg met grote mailboxen. En dan vooral bij trage verbindingen. De mailclients proberen namelijk om regelmatig een nieuwe verbinding met de mailbox te openen en daardoor wordt de oude verbinding verbroken. Die verbinding wordt daardoor niet goed afgesloten en de mailbox wordt niet netjes opgeruimd.

Maar u kunt het wel "even" oplossen via onze webmail server. Die is te vinden onder webmail.iaf.nl en u kunt hier inloggen met het account en wachtwoord van uw mailbox. Wilt u webmail gaan gebruiken om e-mail te gaan versturen, raden we u aan om onder "opties" even de juiste gegevens, en dan met name het gewenste e-mail adres, in te vullen.

Facturering

Onlangs hebben we melding gemaakt van onze nieuwe administratie. Onderdeel daarvan is niet alleen een softwarepakket, maar ook een goed, in administratie, doorgevoerde boekhouder. Die heeft ons er op gewezen dat de facturering niet conform de contracten wordt gedaan. We factureren namelijk veel te laat. Contractueel leveren we onze producten bij vooruitbetaling. Maar we factureren eigenlijk pas nadat de termijn al gemiddeld een halve maand is verlopen. En de betaling komt dan ook nog eens na het verstrijken van de gefactureerde periode.

Geeft niet; zult u waarschijnlijk zeggen. Maar we hebben toch besloten om ons op dat punt wat meer aan de contracten te houden. Nu is het niet zo dat we nu direct aan de slag gaan om alles voor het begin van de termijnen te gaan innen. We willen wel gaan werken aan het tijdig factureren. Dat is wel een lange termijn planning. We hopen namelijk eind 2004 zo ver te zijn. In de tussentijd zal de facturering iedere maand enkele dagen vervroegd worden om te voorkomen dat we op enig moment twee termijnen tegelijk moeten gaan factureren. Dat is voor onze omzet wel leuk, maar niet voor die van u.

Bezet

Ze doen het nu echt niet meer. De nummers 8800880 en 880880 (voorafgegaan door het netnummer) zijn gedeactiveerd en u zult een bezettoon krijgen. Als u nu dus problemen heeft met inbellen, controleer dan eerst even uw configuratie. Als inbelnummer moet 06760-42328 (06760-IAFBV) zijn ingesteld. Indien uw telecom provider dit niet ondersteunt of indien u vanuit het buitenland belt, dan kunt u gebruik maken van 0222-887880.

Problemen met de inbelinfrastructuur zijn er al tijden niet meer geweest. In het verleden zijn die problemen er wel geweest toen de eerste internet providers afstapten van KPN telecom en vorig jaar zelfs bij de grootschalige uitrol van 06760-nummers. Dat is ook de reden dat we het opheffen van de oude nummers zo lang uit hebben kunnen stellen.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Older// Normale editie