Chaos en orde

De vorige maand was er weer zo eentje die je het liefst zou willen vergeten. Ik rende van de ene vergadering naar de andere en of dat nog niet genoeg was moesten we ook nog een aantal keren naar verschillende dierenartsen met onze katten.

Kennisnet

De afgelopen maand hebben we weer druk overlegd met allerlei organisaties die "zich bemoeien" met ICT op school en Kennisnet. Het contract tussen de overheid en de huidige leverancier van Internet aan scholen (nltree) eindigt op 31 december 2003. En omdat er een forse opzegtermijn geldt voor de nltree-aansluiting, moeten de scholen vlak na de vakantie al beslissen met wie ze in 2004 in zee gaan. Derhalve zijn wij nu, in NLIP-verband, bezig met het opstellen van de kwaliteitseisen die aan de "school"-providers gesteld moeten worden.

En terwijl we bezig zijn met de verschillende overlegrondes komt er een andere organisatie die van het ministerie binnen een paar weken een enquĂȘte uit moet voeren onder de potentiële providers. Zogenaamd om te weten of de prijsstelling die het ministerie in gedachte heeft, wel klopt met wat de markt vraagt. Zoiets is wel verhelderend tijdens het proces. Het geeft je inzicht over hoe het ministerie tegen Internet aankijkt. Het maakt ook duidelijk waarom er oorspronkelijk zo veel geld in is gestoken en waarom ze denken dat het nu voor een fractie daarvan uitgevoerd kan worden.

NDIX

Terwijl we van de ene kant kijken naar mogelijkheden om scholen een adequate voorziening te geven, zijn er andere krachten aan het werk die ons daar eventueel mee kunnen helpen. We hebben onlangs de "kick-off" bijeenkomst gehad voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Enschede, Hengelo en de rest van Twente. In Roombeek, de verdwenen wijk, wordt actief glas aangelegd en ook in andere wijken zijn die plannen al verder dan alleen wat wilde ideetjes. En daarnaast bemiddelt NDIX, samen met Trent, in de aanleg van de benodigde netwerken om die wijken onderling en aan de NDIX te koppelen.

Een andere ontwikkeling bij de NDIX is de activering van de D in de naam. De plannen voor een dependance in Duitsland zijn nu zo ver dat een aantal Duitse providers hebben toegezegd een aansluiting te nemen. Dit betekent dat we binnenkort een zeer goede verbinding zullen hebben met een aantal Duitse collegae.

Dierenartsen

De verwijzing naar dierenartsen lijkt vreemd in dit kader, maar het heeft ons vorige maand wel flink bezig gehouden. Twee van onze vier katten zijn al sinds begin vorig jaar ziek. De poes leed aan een vergrote schildklier en de kater had nierproblemen. Maar met de juiste medicijnen hebben ze toch nog van een extra jaar mogen genieten. Midden vorige maand ging het echter plotseling zo erg achteruit dat we snel naar de dierenarts moesten. De diagnose was slecht. Bij de poes was het hart plotseling zo slecht geworden dat ze ontzettend leed en we haar in moesten laten slapen. De kater hebben we nog met een infuus proberen aan te laten sterken, maar dat bleek niet afdoende te zijn. De volgende dag bleek het ook voor hem het beste om hem te laten inslapen.

En of het nog niet genoeg was, kregen de andere twee katten de daarop volgende week problemen. Gezien de ervaringen van de voorgaande week, durfden we hier eigenlijk niet mee naar de dierenarts, maar we begrepen dat het toch het beste was. In eerste instantie leek de ene ook schildklierproblemen te hebben en de andere een longontsteking. De longontsteking werd behandeld met antibiotica, maar na het weekend ging het zo slecht dat geadviseerd werd om naar de intensieve zorg in het Academisch ziekenhuis in Utrecht te gaan. En daar bleek dat hij leed aan een zeldzame hartafwijking die hem op woensdagmorgen fataal werd. De gezondheid van de vierde kat ging vervolgens snel achteruit en op vrijdag na Hemelvaart gingen we weer naar de dierenarts. De diagnose was dit keer snel en duidelijk: ouderdom (hij was bijna 18 jaar). En omdat hij niet scheen te lijden was het advies om hem rustig thuis te laten sterven. Hij is dan ook vrijdagmiddag vredig op zijn geliefde stekje in de woonkamer gestorven.

Antivirus en antispam

Onze maatregelen tegen spam en virussen blijken goed te voldoen. Tenminste bij degenen die ons gevraagd hebben dat te activeren. Op onze website staat een stukje hierover onder het kopje Uitleg over …. Ik raad u aan dat eens rustig te lezen.

Scientology

De uitspraak is alweer uitgesteld. Karin Spaink heeft nu besloten om maar eens een brief te sturen aan Guinness (worldrecords) om te vragen om opgenomen te worden als "vaakst uitgestelde uitspraak".

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Spam STaVaZa
Older// Wijzigingen