xDSL?

Ruim een jaar geleden heb ik u voor het eerst meegedeeld dat er plannen waren voor de uitrol van xDSL. In het begin leek alles voorspoedig te verlopen, maar langzaam maar zeker bleek dat het meedoen toch lastig was dan in het begin het geval bleek te zijn. We hebben een aantal keer op het punt gestaan u via de Achterkrant iets nieuws te vertellen, maar steeds bleek er weer een kink in de kabel te komen. Toen hebben we tenslotte besloten u niet eerder wat over IAF's xDSL diensten te melden dan wanneer we minimaal één aansluiting operationeel zouden hebben.

U begrijpt dus nu wat de status is. We hebben een actieve aansluiting! Om direct in te kunnen grijpen bij problemen en van alles direct te kunnen testen hebben we ons kantoor voorzien van een ADSL aansluiting. Dat betekende na het actief worden van de verbinding nog wel wat werk. We wilden op kantoor natuurlijk wel een operationeel netwerk houden en dus hebben we nu een linux-router geconfigureerd die het verkeer netjes verdeelt over de oude huurlijn en de ADSL-lijn. En die daarnaast ook nog mijn verkeer van en naar de Universiteit Twente over mijn kabelaansluiting stuurt. Een ingenieuze configuratie al zegt Pauline het zelf.

Nu staat eindelijk ook de juiste informatie op de ADSL- pagina van de website. U vindt er de actuele tarieven en een link naar het contract in pdf- formaat. Let er op dat dit contract uit drie (3) paginas bestaat. Vanwege de complexiteit en de door onze leverancier en KPN Telecom opgelegde voorwaarden, zijn we genoodzaakt voor onze xDSL Diensten extra voorwaarden te hanteren. Die vindt u op de derde pagina.

Procedure

We kunnen u geen xDSL Dienst leveren indien u geen analoge telefoonlijn beschikbaar heeft. In een groot deel van Nederland kan die lijn ook na de installatie van xDSL als spraaklijn gebruikt blijven worden, maar in de meeste gevallen dient u een nieuwe lijn aan te vragen, die omgezet kan worden naar een xDSL-lijn.

We zijn nog bezig met de exacte procedure vast te stellen, maar de gang van zaken zal ongeveer als volgt zijn:

  1. U download het contract, ondertekent het en zend het ons.
  2. We controleren de gegevens, zoals postcode en telefoonnummer en starten de migratie.
  3. Wij zenden u alvast de benodigde gegevens en eventueel de bestelde router.
  4. We proberen u op de hoogte te houden van de voortgang.
  5. Rond de datum waarop de aansluiting gemigreerd wordt, kunt u uw router aansluiten en wachten op de eerste signalen van ons netwerk.

Snelheid

Zoals u in de Bijzondere Voorwaarden van de xDSL Dienst kunt lezen, kunnen we niet in alle gevallen de hoogste snelheid garanderen of zelfs maar proberen te leveren. Dit is een direct gevolg van de storingen die de verschillende signalen in een telefoonkabel op elkaar uit kunnen oefenen. Het is dan niet zo zeer de invloed bij uw aansluiting. Maar hoe dichter de kabel bij de telefooncentrale komt, des te meer signalen lopen daar door de dikke kabels die in de grond liggen.

In twijfelgevallen zal een meting uitgevoerd worden door de leverancier van de xDSL verbinding. Indien dat in uw situatie noodzakelijk is, zullen we u hiervan in kennis stellen. We verzoeken u volledig mee te werken aan deze metingen.

Meer informatie

In veel gevallen zult u niet weten waar "uw" telefooncentrale zich precies bevindt en de afstand bepalen is dan een probleem. We hebben echter een site gevonden bij de TU Delft waar veel informatie over de beschikbaarheid van ADSL, telefooncentrales en de afstanden te vinden is. De links naar relevante delen van die site zullen op onze website verschijnen.

Ziet u iets interessants in de Achterkrant waar u meer over wilt weten. Of wilt u een, in de Achterkrant beschreven, website bekijken? De Achterkrant wordt ook op de website van IAF gepubliceerd. Hier wordt vollop gebruik gemaakt van de mogelijkheden van het Web om direct vanuit de Achterkrant te linken naar interessante paginas.

Met een enkele klik komt u vanaf de index-pagina van de IAF-site bij de Achterkranten.

Herinnering

Denkt u er aan om uw instellingen aan te passen aan ons nieuwe telefoonnummer?

06760-IAFBV
06760-42328

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Anti-virus