Nieuw logo

Viel het op? Het nieuwe logo en het nieuwe briefpapier? Ik verwacht eigenlijk van wel. We vonden het tijd worden voor een nieuw logo. Gezien de betekenis van het oude logo was het daar zeker tijd voor.

Wie herinnert zich het oude logo nog? Als het niet lukt, pak er dan gewoon even een oude factuur bij. Wat gelijk opviel bij het oude logo was de driehoek met de cirkel en het kleine driehoekje er in. Eigenlijk waren het gewoon een hoofdletter A en een kleine letter I, waarbij van de I eigenlijk alleen de punt te zien was. Omdat IAF altijd al de puntjes op de I zette? Ja, dat is het mooie van logo's. Je kunt er allerlei betekenissen aan geven. Vooral als het logo al jaren oud is en de ontwerper het zelfs al lang vergeten is.

Maar er zijn wel onderdelen waarvan de echte betekenis al die jaren een goed bewaard geheim van het bestuur is geweest. En dat betreft vooral de set horizontale lijnen die door de cirkel lopen. In deze betekenis is die cirkel een representatie van de aarde. Wist u trouwens dat we op de infosheet een tijdje een uitgebreid logo hebben gehad waarbij er echt een aardbol afgebeeld was in de cirkel? En de lijnen dan, zult u vragen? Die beelden de verschillende snelheden uit die via IAF haalbaar waren. In die tijd waren er nog niet zo veel mogelijkheden als er lijnen zijn, maar er was al wel een vooruitziend blik.

De verandering

Dat vooruitziende blik is nu echter voorbij gestreefd. Het aantal mogelijke bandbreedtes is nu zo groot dat het hele logo onder de strepen zou verdwijnen. Daarom, en omdat de gedachte opkwam dat er ook iets aan het briefpapier zelf gedaan moest worden, bracht ons in contact met een nieuwe ontwerper. Na een aantal maanden en een veelvoud aan proefjes is nu uiteindelijk het nieuwe logo officieel beschikbaar. Maar natuurlijk weer wat te laat om de facturen er op tijd uit te krijgen.

De driehoek is gebleven. Nu echter niet zo zeer als representatie van de A van access, al is dat nog steeds waar IAF voor staat, maar als echte berg. De berg aan mogelijkheden die IAF biedt en in de toekomst blijft bieden.

Het zijn nu wel drie A's geworden. Om de drie takken aan te duiden waar IAF zich op richt. In de eerste plaats natuurlijk access op de oude vertrouwde inbelmanier via ISDN of een modem. Daarnaast natuurlijk ook de toegang naar uw eigen website en/of server vanaf Internet, dus de andere kant op. En als derde access via vaste ver- bindingen die we nu bieden en nog gaan bieden.

De A's overlappen elkaar omdat de diensten van IAF elkaar overlappen. Bij een inbelaccount zit natuurlijk een website. En bij een website is het wel handig om over een inbelaccount te beschikken om de site bij te werken. En een bedrijf dat een vaste aansluiting neemt, kan zijn medewerkers een inbelaccount geven waarmee het tevens de mogelijkheid heeft om die medewerkers direct door te schakelen naar het interne netwerk.

En dan zijn we aangekomen bij het laatste belangrijke onderdeel van het nieuwe logo. Dat onderdeel was onderwerp van veel discussies tussen Pauline en de ontwerper. Was het wel nodig? Wat beeldde het eigenlijk uit? Was het niet te frivool? Is het al het extra werk wel waard?

Waar heb ik het nu over? Over het kleine rode "puntje" Het neusje van de F. Het neusje van de zalm? Eigelijk niet, al is daar natuurlijk wel wat voor te zeggen. Nee, het heeft meer de betekenis dat IAF niet bang is om haar neus uit te steken. Niet bang is om buiten het standaard pakket aan diensten te zoeken naar zaken die de klanten zouden kunnen wensen of die van belang zouden kunnen zijn voor de klanten. En ook vanwege de experimenten met nieuwe vormen van Internet-toegang.

Het wil echter niet zeggen dat we ons gaan bemoeien met het ontwikkelen van websites. Daarvoor hebben we niet de kennis in huis. Maar we kennen wel een aantal goede ontwikkelaars. Kijk maar eens onder "Portfolio" op onze website. Daar kunt u gelijk een indruk krijgen van het werk van de diverse ontwerpers.

Belangrijk nieuws

Er verandert de laatste tijd veel bij IAF. Ik raad u dan ook aan om regelmatig even op de website te kijken. Nieuwe of interessante pagina's zijn te herkennen aan een ronddraaiend bolletje voor het item.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// 06760-IAFBV
Older// Groter netwerk