Een nieuwe eeuw; nieuwe producten.

De maand december van 2000 was weer eens erg druk. Naast de normale drukte van sinterklaas en kerst zijn we druk bezig geweest met het opzetten van de nieuwe producten en tarieven. In deze Achterkrant zal ik kort ingaan op de nieuwe producten en belangrijke tariefswijzigingen.

Domeinen

We zijn constant op zoek naar een betere prijs/kwaliteit verhouding. De ene keer levert dat een betere prijs op bij dezelfde kwaliteit en een volgende keer levert een leverancier dezelfde kwaliteit voor een lager bedrag. Voor com/net/org domeinen hebben we nu een leverancier gevonden die een lager tarief hanteert en, na een maand proefdraaien, een betere service lijkt te bieden. Hierdoor zijn we in de gelegenheid om het tarief voor domeinen te verlagen van Hfl 100,- naar Hfl 50,- per jaar.

Tot onze spijt moeten we wel melden dat die verlaging alleen geldt voor nl-domeinen en de com/net/org-domeinen die bij deze nieuwe leverancier zijn ondergebracht. In de loop van dit jaar zullen we alle domeinen overbrengen naar de nieuwe leverancier. We kunnen dit niet allemaal tegelijk doen, omdat deze contracten een looptijd van een jaar hebben. Zodra uw domein in aanmerking komt, krijgt u van ons bericht.

Webproducten

De grootste wijzigingen hebben zich voorgedaan bij onze webproducten. In de eerste plaats kunt u de webruimte, die u gratis bij uw inbelabonnement krijgt, gebruiken voor commerciële pagina's. Daarnaast zijn de mogelijkheden van de webproducten fors uitgebreid. Ieder product bevat nu minimaal één gratis domein en een mailbox voor uw e-mail.

IAF-website

De specifieke gegevens van bovenstaande producten kunt u vinden op onze vernieuwde website. De eerste aanzet hiervoor is vorig jaar oktober al gegeven, maar nu is de opzet nog duidelijker. Dat hopen we in ieder geval. Zo zijn de inbelnummers sneller te vinden en is er een aparte pagina opgenomen met de instellingen die u nodig heeft voor de verschillende diensten die IAF aanbiedt.

Op de website vindt u ook links naar organisaties waar IAF nauw mee samenwerkt. In de eerste plaats is dat natuurlijk de Stichting Internet Access. Op de site van de Stichting vindt u nog alle oude informatie. Als u iets op de huidige website mist, staat het meestal nog op de site van de Stichting. In de loop van de komende maanden hopen we alle relevante informatie over te zetten. Daarnaast vindt u hier ook de link naar Polyware, het andere (hardware en software) bedrijf van Pauline Middelink. Polyware is een zeer geschikte keuze voor een professionele koppeling naar Internet.

Contracten

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om de contracten up-to-date te maken, zodat hier de nieuwste tarieven en producten in staan vermeld. Doordat de producten nu meer diensten omvatten, moet er veel meer ruimte ingeruimd worden voor het invullen van de gegevens behorende bij die diensten. Indien u echter op grond van de gegevens op de website al gebruik wenst te maken van de nieuwe producten, kunt u gerust contact met ons opnemen. Desnoods maken we een specifiek contract voor uw situatie. We zijn niet voor niets een "maatwerk provider"

Postbezorging

In het kader van een verlaging van de kosten hebben we besloten de facturen in het vervolg te laten bezorgen door Mediapost. Dit is de stadspostorganisatie in Enschede. Door samenwerking met andere organisaties is het voor hun mogelijk landelijk post te bezorgen.

Toekomst

Zoals u van ons gewend bent, blijven we ons richten op mogelijke nieuwe manieren om onze klanten aan te sluiten. In de vorige Achterkrant heb ik het gehad over een glasvezelnetwerk op het Business & Science Park in Enschede. Deze maand praten we met leveranciers van ADSL-verbindingen. En natuurlijk houden we onze ogen gericht op andere mogelijkheden.

WAP

Sinds kort wordt er een nieuwe service getest binnen ons netwerk. Vlak voor het einde van vorig jaar is het ons gelukt om een WAP- gateway in te richten. Omdat het nog geen officiële dienst is, worden de gegevens nog niet algemeen bekend gemaakt. Als u hem echter wilt testen, kunt u contact met mij opnemen.

Wat al wel officieel ondersteund wordt, zijn WML-pagina's. U kunt dus zonder problemen uw eigen WML-pagina's bij ons plaatsen en ze met uw WAP-telefoon opvragen.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// xDSL