Druk, druk, druk ...

In de Achterkrant van juli 2000 werd september nog aangemerkt als maand waarin we meer zouden kunnen gaan bieden op het gebied van o.a. colocatie. Dat was echter gebaseerd op beloftes van KPN telecom en Essent. Daar is jammer genoeg wat tussen gekomen.

Voor de verhuizing van enkele van onze verbindingen kregen we de toezegging dat een en ander maar enkele werkdagen zou duren. Toen we echter eenmaal de contracten getekend hadden, kwam men met leverdata die eerder op weken leken. Deze zomer bleek er namelijk ook een bouwvakvakantie te zijn en daar hadden ze bij Essent vergeten rekening mee te houden. En van KPN kregen we bericht dat er in dezelfde straat een ander kantoorpand wordt gebouwd en KPN liever wil wachten met onze aansluiting tot ze ook daar telefonie aan moeten sluiten. Er zit niets anders op dan af te wachten en intussen veel klagen.

In eerste instantie waren de aansluitingen nodig als tijdelijke overbrugging tot het tijdstip waarop we een snellere verbinding met Internet zouden krijgen. Nu lijkt het er op dat die snellere verbinding gelukkig eerder opgeleverd gaat worden. Afgelopen woensdag is eindelijk de benodigde glasvezelkabel de computerruimte ingeblazen. In de eerste weken van deze maand zullen we alles zo goed mogelijk gaan testen.

Verhuizing

Natuurlijk kan de verhuizing zelf niet helemaal zonder overlast plaats vinden. Het kost enige tijd om de bestaande informatie over te zetten op nieuwe systemen of, voor minder belangrijke diensten, de machines te verhuizen. Natuurlijk zullen we u op de hoogte houden van de vorderingen van de verhuizing en u zo spoedig mogelijk melden als u overlast kunt gaan ondervinden van onze activiteiten. Zoals altijd zal dat gebeuren via de nieuwsgroep iaf.announce en onze website.

IAF website

Nu we het toch over die website hebben. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe (hopelijk) betere structuur. We hebben ditmaal meer gekeken naar mogelijkheden om bepaalde informatie met een enkele klik vanaf de hoofdpagina toegankelijk te maken dan naar een structuur waarin de informatie wel via logische wegen te bereiken is, maar die toch wat meer zoekwerk met zich mee brengt. We hopen die website ook in de lucht te hebben op het moment dat onze webserver wordt verhuisd. De kans is groot dat de nieuwe website al enige tijd zal draaien op de nieuwe locatie.

Glasvezelaanleg

Ik heb afgelopen week ook nog enige uren doorgebracht met de medewerkers van het installatiebedrijf dat de glasvezel heeft ingevoerd. Ze hadden hier in eerste instantie wat problemen mee, want de kabel was dikker dan gepland. Het bleek dat er over de hele wereld grote problemen zijn met de levering van glasvezelkabels omdat er niet genoeg glas blijkt te zijn om voldoende van de buizen te vullen die de laatste tijd in de grond worden gestopt. Onze leverancier van de glasvezelverbinding, Essent, bleek nog kabel over te hebben van een ander project, maar deze kabel bevatte echter twee maal zo veel aders als wat er normaal bij een klant naar binnen wordt geblazen. We kunnen voorlopig dus nog wel doorgroeien. :-)

Om snel op storingen te kunnen reageren hebben we een dubbele aansluiting. Dit betekent dat er snel weer een verbinding gemaakt kan worden als er ergens op in de stad een kabel kapot wordt getrokken. Dan gaan we via een andere route naar onze backbone provider, UUnet. En ook de inbellijnen worden over die nieuwe route bij ons binnen gebracht.

Computerruimte

Ondertussen blijven we druk bezig met de nieuwe inrichting van de computerruimte. De inrichting is volledig door IAF ontwikkeld en gerealiseerd. En dan voel je wel wat trots als je van mensen, die maandelijks bij tientallen bedrijven kabels aanleggen, een compliment krijgt over onze oplossing voor de kabelgoten. Door die kabelgoten zullen ook de kabels gelegd worden voor de monitor, het toetsenbord en de muis die gebruikt kunnen worden voor de bediening van de computers in de ruimte. De beheerders, en klanten van de colocatie, hoeven niet meer half in en half voor de kast te hangen als ze ter plekke taken uit moeten voeren. Ze kunnen gewoon op een stoel aan een bureau zitten.

Wilt u meer weten neem dan eens contact op met ons. Hiervoor kunt u één van onderstaande middelen voor gebruiken:

PTT Post: Internet Access Foundation
          Postbus 341
          7500 AH Enschede

e-mail:   info@iaf.nl
telefoon: 015 256 61 08
fax:      035 478 00 21

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.

More Reading
Older// Draadloos