Zomerperikelen

Eindelijk is het ongemak, veroorzaakt door PTT post, ongedaan gemaakt. Ik heb u al een paar maal verteld over de problemen die wij met de postbus in Groningen hebben gehad. We hebben nu gelukkig een nieuwe postbus kunnen krijgen. Voor al uw post aan de stichting kunt u in de toekomst dus gebruik maken van het volgend adres:

Postbus

Internet Access Foundation
Postbus 341
7500 AH Enschede
The Netherlands

U vraagt zich misschien af waarom het nu helemaal in Enschede is. Hiertoe hebben we mede besloten omdat er twee bestuursleden in Enschede wonen. Zoals u misschien weet zijn dat de penningmeester en de voorzitter. Dat is dus een kortere weg van u naar de twee bestuursleden die de meeste post moeten verwerken.

Registratiekamer

Via die postbus krgen we onlangs ook een brief van de Registratiekamer, waarin ze ons op de vingers tikken. Niet omdat wij uw rechten verwaarlozen of zelfs schenden. Nee, volgens de Registratiekamer hebben we u in de Achterkrant van oktober 1997 onjuist geïnformeerd. Persoonlijk ben ik van mening dat het hier wat verschillen in interpretatie en woordkeus betreft. Maar ik laat de beslissing aan u. Ik wil u namelijk de mening van de Registratiekamer niet onthouden.

De Registratiekamer merkt op dat de term "wet op de privacy" onjuist is, omdat de wet voluit Wet Persoonsregistraties heet. De tweede zin van de betreffende alinea zou daarnaast misverstanden op kunnen roepen. De Registratiekamer ziet het liever dat wij deze zin omschrijven naar de juiste ambtelijke taal. Dat levert echter een alinea op en die informatie had dus niet in de Achterkrant gekund. Bovendien was ik van mening dat de context van de zin voldoende was om de bedoeling duidelijk te maken. Namelijk dat wij uw gegevens alleen gebruiken voor het doel waarvoor u ze ons heeft verstrekt. Dat varieert van aanvragen van domeinen tot het versturen van facturen.

Verder is de Registratiekamer van mening dat de gemiddelde provider te veel gegevens van haar klanten verlangt. Zelf heb ik onze contracten bekeken en ik denk niet dat wij te veel gegevens van u verlangen. Indien u van mening bent dat ik me hierin vergis, verzoek ik u dat kenbaar te maken. Wat de ene persoon als redelijk ziet, kan een ander persoon best bezwaarlijk vinden.

De Registratiekamer valt ook over de zinsnede “nooit zomaar (zal) verstrekken” In de enquette die de Registratiekamer ons heeft toegestuurd, en die ik heb ingevuld, stond ook een vraag over het verstrekken van gegevens aan derden. Ik heb daar vermeld dat we die gegevens niet verstrekken. Zij vinden dat het antwoord en de zinsnede met elkaar in tegenspraak zijn. Ik bedoelde met de zinsnede echter dat wij de gegevens niet zullen verstrekken aan derden anders dan wanneer de wet ons dat verplicht.

De Registratiekamer verwacht een antwoord van ons. En daarnaast dat wij u op de hoogte stellen van de fouten die zij geconstateerd menen te hebben. Ze verwachten ook dat we u beter op de hoogte stellen van de zaken die met uw privacy te maken hebben. Ik hoop dat deze Achterkrant een aantal vragen heeft opgelost. Ik wil ook de Registratiekamer verwijzen naar deze Achterkrant in ons officiële antwoord. Alsmede naar het privacyreglement dat de NLIP, de branchevereniging voor Internet providers, heeft opgesteld.

Co-locatie

Genoeg nu met al het juridische en beleidsgedoe. Ik wil deze Achterkrant gebruiken om alvast aan te kondigen dat we binnenkort een uitbreiding van onze dienstverlening aan gaan bieden. We gaan namelijk de mogelijkheid om een eigen server te plaatsen op de site van IAF, het zgn. colocatie, uitbreiden. De verwachting is dat een en ander in september 2000 operationeel zal zijn. Momenteel zijn we bezig met het opstellen van de eisen die gesteld moeten worden aan de servers, de ruimte waarin ze geplaatst kunnen worden, de toegang tot die ruimte e.d..

Internet verbinding

Die site zal op ongeveer dezelfde termijn ook een nog betere aansluiting krijgen op Internet. Wij gaan dan over naar het nieuwe netwerk van UUnet. Op dat netwerk geeft UUnet een 100% beschikbaarheidsgarantie. We verwachten dat dit zal resulteren in een nog betere beschikbaarheid dan we nu al bieden. Maar het blijft altijd mogelijk dat een aannemer ergens een graafmachine op een verkeerde plek aan het werk zet…

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.

More Reading
Newer// Draadloos
Older// SANE 2000