Werken met de handen

Af en toe wil ik wel eens wat anders dan constant achter de computer zitten. Vroeger deed ik dat al door iedere vakantie in een constructiebedrijf te gaan werken. En tegenwoordig doe ik dat door in en aan mijn huis te werken.

Verbouwing

Momenteel ben ik bezig met een verbouwing. De woonkamer wordt 2 meter langer. Het grote werk laat ik een aannemer doen. Ik vertrouw me niet genoeg om een mooi metselwerkje af te leveren of het dak waterdicht te maken. En ook de kwaliteit die de timmerman aflevert, is iets dat mij nog niet lukt.

Maar het installatiewerk is wel iets dat ik kan doen. Dat betekent dus op tijd er voor zorgen dat de leidingen voor de verwarming en de electriciteit worden gelegd. Want de aannemer gaat gewoon door. Ook als de leidingen nog niet op hun plaats liggen. Maar dat lukt me gelukkig steeds net op tijd.

Nu de woonkamer groter wordt, moet de rest natuurlijk ook in propertie blijven. Dat betekent een groter raam, grotere deur en een grotere bergkast. Maar hoe veel groter je het raam ook maakt, de gemeente heeft problemen met de totale hoeveelheid daglicht die binnen komt. Het heeft heel wat brieven en telefoontjes gekost voordat de ambtenaar besloot om de vergunning te verlenen. Hij adviseerde om dan maar een klein deel van de woonkamer niet als "verblijfsgebied" te definieëren. Daar hoeft dan geen daglicht toe te treden.

Het raam en de deur worden door de aannemer geleverd en geplaatst. En dan kan hij gaan metselen. Je staat er versteld van hoe snel twee ervaren metselaars kunnen werken. Er was een manusje-van-alles die het cement aanmaakte, terwijl ik zelf zand, mortel en stenen de tuin in kruide.

Inrichting

En als het grove werk gedaan is, is de inrichting aan de beurt. Er moest dus een nieuwe vloer in en nieuwe verf op de wanden. Er zijn veel mooie kleuren te vinden, maar als je het dan op je eigen muur smeert, valt het toch nog tegen. Uiteindelijk hebben we besloten om een mengkleur te maken. En die ziet er mooi uit.

Op de vloer komt laminaat. Maar om gelijk in de grote woonkamer te beginnen, is wel een grote stap. We hebben dus besloten om ook gelijk de eerste verdieping aan te pakken. Daar ben ik wel blij mee, want dan merk je pas hoe moeilijk het is om zonder naden te werken. En je kunt uitproberen hoe plinten het beste gemonteerd kunnen worden.

En als de vloer er ligt, is het wachten op de nieuwe meubels. Of in ieder geval een deel. Want we hadden op de tweede kerstdag al wat uitgezocht bij Morres in Deventer. Maar welke banken we wilden hebben, wisten we niet. Dus dat betekende op een woensdagmorgen naar Eijerkamp in Zutphen. Daar vonden een leuk stel en toen konden we ook met een gerust hart naar Deventer voor de eettafel. Het personeel was daar niet gewend dat iemand binnen kwam en direct iemand riep om de bestelling op te nemen. Maar de service was hier in ieder geval voortreffelijk.

RSI

Ik heb in ieder geval wel een groot voordeel van zelf "vreemd" werk te doen. Ook achter de computer maak je veel gebruik van je armen en handen. En dat is bijna steeds hetzelfde, waardoor er steeds meer mensen komen die aan RSI leiden. Zelf heb ik er ook regelmatig last van. Ik heb echter gemerkt dat het scheelt als je een tijdje zwaar ander werk hebt gedaan. Je spieren worden eens op een andere manier belast. En niet steeds in een zich herhalende beweging, zoals achter een computer het geval is.

Inbelvoorzieningen

Oja, computers. Zoals u misschien reeds heeft vernomen, bieden we de analoge inbellers nu de mogelijkheid om nog sneller op Internet te surfen. Sinds enige weken bieden we namelijk ook toegang voor V.90 modems. Het heeft een tijdje geduurd, maar tot eind vorig jaar waren er nog steeds problemen met de betreffende software. En we wilden onze klanten niet met deze problemen opzadelen.

De vraag is nu of u korter on-line bent door de hogere snelheid, of besluit meer op te halen. Dat kunt u dan weer aflezen op uw factuur. Waarschijnlijk nog niet die van deze maand, omdat de V.90 modems pas een halve maand actief zijn.

Factuur

Nu we het toch over de factuur hebben. Het blijkt dat veel mensen naast het factuurnummer toch nog allerlei andere informatie vermelden op hun overschrijving. Die moeite kunt u zich besparen. Het factuurnummer bevat alle informatie die onze penningmeester nodig heeft om uw betalingen te verwerken. Als we over enige tijd de betalingen automatisch verwerken, bestaat de kans dat die extra informatie de software in de war kan sturen. Natuurlijk zullen we dat proberen te voorkomen, maar er bestaat geen software zonder fouten.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.

More Reading
Newer// Abuse