Acties

De zomermaanden zijn altijd een periode met weinig nieuws. Daarom heeft de Stichting besloten zelf maar voor wat nieuws te zorgen. We zijn daarom per 1 juli 1998 een actie gestart voor het werven van klanten. Dit gaat in de vorm van reclame's en sponsoring, maar we willen ook u, als trouwe klant, inschakelen. U weet het beste welke kwaliteit men van ons kan verwachten en u kunt dit het beste overdragen naar nieuwe klanten.

Aanbrengpremie

Vanaf 1 juli 1998 ontvangt u als bestaande klant een premie voor iedere nieuwe klant die u aanbrengt. De hoogte van de premie is afhankelijk van het abonnement dat de nieuwe klant afneemt. De premie is namelijk gelijk aan het vastrecht dat de aangebrachte klant moet gaan betalen. De premie wordt in mindering gebracht op uw volgende facturen. Natuurlijk gelden er een aantal regels. Deze vindt u in grote lijnen hieronder

Zoals hierboven al is aangegeven, wordt uw premie in mindering gebracht op uw eigen facturen. Indien uw factuur echter lager is dan de premie(s) waar u recht op heeft, wordt een eventueel restant van de premie doorgeschoven naar volgende facturen. U krijgt dus geen geld uitgekeerd, maar het kan wel zo zijn dat u een aantal maanden achtereen een factuur ontvangt met als eindbedrag fl. 0,-. Indien u echter uw eigen abonnement beeindigt voordat u al uw premies heeft ontvangen, verliest u het recht op het restant van de premie.

Voor meer informatie over deze actie verwijs ik u naar onze website en mail-server. U kunt de voorwaarden opvragen bij de mail-server door een e-mail te sturen aan mail-server met als inhoud:

begin
send actie.txt
end

Op onze site is de informatie te vinden op de URL: acties.

Deze actie geldt in principe alleen voor particuliere klanten. Voor bedrijven onderzoeken we momenteel andere opties. Wenst u hierover informatie, dan raad ik u aan contact met mij op te nemen.

Anti-spam

Een andere actie waar we mee bezig zijn, is het invoeren van anti- spam methoden. In eerste instantie zal gewerkt worden aan het blokkeren van spam-relay. Spam-relay veroorzaakt geen overlast in uw mailbox, maar wel een forse belasting op onze mailservers. Dit gaan we dus in eerste instantie aanpakken. De volgende stap is het weigeren van e-mail van verzonnen, niet bestaande domeinen. Dit is een veelgebruikte methode van spammers om te voorkomen dat zij een deel van de spam terug krijgen die onbestelbaar blijkt te zijn. De relevante informatie staat meestal toch in het bericht. Deze twee zaken kunnen in uitzonderlijke gevallen problemen voor u opleveren.

De blokkade van spam-relaying heeft tot gevolg dat u geen gebruik van onze mailhost kunt maken om e-mail te versturen als u geen gebruik maakt van onze inbellijnen. Voordat we landelijke dekking hadden, was dat een probleem, maar tegenwoordig kunt u voor het versturen van e-mail gewoon tegen lokaal tarief bij ons inbellen. Indien u tòch geen gebruik kunt of wilt maken van ons inbelnetwerk, zult u gebruik moeten maken van de mailhost van de organisatie waar u op dat moment heeft ingebeld. Dit voorkomt trouwens tevens problemen met het afleveren van e-mail als die organisatie besloten heeft om het gebruik van externe mailhosts te blokkeren.

De test op verzonnen, niet-bestaande domeinen heeft tot gevolg dat het gebruik van zgn. "spamblocks" in e-mail niet meer mogelijk is. Het gebruik hiervan binnen usenet news is te verdedigen, omdat daar die adressen ge-oogst worden door spammers. Bij e-mail is het alleen maar lastig. U verwacht toch reactie van de geadresseerde en dan is het des te lastiger als u hem van een foutief antwoordadres voorziet. Ik raad daarom altijd aan om een apart programma te gebruiken voor news en e-mail of een programma zodat men verschillende adressen in kan stellen. U kunt bijvoorbeeld news lezen met uw browser en e-mail met een mailprogramma. Trouwens: als u een verminkt adres in uw browser heeft ingevuld, kan ook niemand uw echte adres achterhalen door eventuele beveiligingsgaten in de browser.

Het versturen van spam is al langere tijd verboden binnen de Stichting. Niet zo bekend is echter dat we ook stappen ondernemen als iemand op enigerlei andere wijze meewerkt aan spam. Dit is bijvoorbeeld het geval als u of iemand anders spam verstuurt met reclame voor uw site. Vragen en opmerkingen over spam e.d. kunt u kwijt aan Abuse.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.

More Reading
Older// Rekenkracht