Gebrabbel

Bovenstaande kop lijkt op het eerste gezicht wat vreemd, maar als je weet wat er de laatste weken allemaal is gebeurd, dan begrijp je het wel. In de eerste plaats natuurlijk de landelijke dekking. Zoals ik in de vorige Achterkrant had aangegeven werd de oplevering eind januari verwacht. Maar het werd veel vroeger dan verwacht. Het was alleen jammer dat het net te laat was om nog mee te nemen in de vorige Achterkrant.

Landelijke dekking

Dit betekende echter wel dat alles wat gepland stond als voorbereiding van de oplevering en als werkzaamheden tijdens de testfase nu plotseling binnen enkele weken i.p.v. binnen 2 maanden moest gebeuren. Daarbij kwam dat het bestuur besloten heeft om gelijk een aantal tarieven te verlagen. De laatste weken zijn er dan ook veel documenten gemaakt of gewijzigd.

In de eerste plaats natuurlijk de brief betreffende de landelijke dekking. In tegenstelling tot deze Achterkrant met factuur is die brief niet gestuurd naar het factuuradres, maar naar de contactpersoon. Verder is er een complete set webpagina's gemaakt over de vPoP's. Hierin staan aanwijzingen om te migreren van de oude inbelnummers naar de nieuwe. Voor de UUCP-gebruikers, zonder webtoegang, is er een document op de mail-server gezet. Dit document is op te halen door een bericht te sturen aan mail-server. Als u onderstaande tekst verstuurt, ontvangt u, naast de informatie over de migratie, ook alle nieuwe inbelnummers.

begin
send telnummers
send landelijk.txt
end

Infosheet

Ook de infosheet is weer aangepast. In het begin van de maand was ik druk bezig met versie 5.0 met daarin de plannen betreffende de landelijke dekking. Ik heb nog even getwijfeld of ik het versienummer op 5.0 zou laten staan. Het is uiteindelijk toch 5.1 geworden. De infosheet op de website is nu dus ook weer up-to-date. Hij is te vinden op de website. En natuurlijk heeft ook de mail-server de laatste versie. Stuur een bericht aan mail-server met onderstaande tekst en u ontvangt de nieuwste infosheet met de bijbehorende tarieven.

begin
send infosheet
send tarief
end

De tarieven zijn op de website te vinden onder de URL tarieven.html.

Ook de contracten zijn weer aangepast. Nu zijn ze bovendien beschikbaar op de web-site en de mail-server als pdf-files. Op de websites zijn ze bereikbaar via de pagina op de URL overig.html. Voor de mail-server gelden de volgende filenamen:

Deze pdf-files beslaan 4 pagina's op A5 formaat, maar de layout is zo dat alle 4 de pagina's samen op 1 A4 (voor- en achterkant) passen. Als u eerst de eerste pdf-pagina print, het papier omdraait, opnieuw in de printer voert en pagina twee print, heeft u 1 vel met een overeenkomst. Invullen en aan ons opsturen en u wordt zo snel mogelijk aangesloten op de gevraagde dienst.

Incassobureau

Voor een aantal mensen heb ik ook een minder leuk bericht. Helaas heeft onze penningmeester moeten constateren dat meer en meer klanten hun betalingen achterwege laten. Mede hierom is besloten om die mensen vorige maand voor de laatste maal aan te manen. Deze maand moeten we tot onze spijt een incassobureau inschakelen.

Hiermee is dit de kortste Achterkrant geworden. Ik hoop dat je hier begrip voor op kunt brengen.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.

More Reading
Newer// Domeinen