Nieuw(s) en oud (zeer)

Zoals velen van u al gemerkt zult hebben, is de achterkrant een methode voor het bestuur om u te informeren. Dit kan echter niet veel meer dan een algemeen praatje zijn. Bovendien is een frequentie van 1 maal per maand nu niet echt geschikt om u op de hoogte te houden van de (aller)laatste ontwikkelingen. Dat is eigenlijk ook de reden dat we de nieuwsgroep iaf.announce in het leven hebben geroepen. We zullen proberen om u via deze nieuwsgroep op de hoogte te houden. Deze groep kan gelezen worden door alle klanten met een on-line account of een UUCP-account. Voor andere klanten proberen we de informatie op onze web-pagina's up-to-date te houden. Voor degenen met een browser die frames en Java ondersteunen op de hoofdpagina. Andere kunnen kiezen voor de URL: http://www.iaf.nl/nieuws.html

Momenteel zijn onze technici druk bezig met het voorbereiden van een paar grote wijzigingen in de infrastructuur van de Stichting. In de eerste plaats betreft het hier natuurlijk de nieuwe inbelapparatuur. Maar ook ons machinepark wordt ge-upgrade. Nu de inbelproblemen voor een belangrijk deel zijn opgelost, kan daar volop aandacht aan besteed worden. Over de consequenties krijgt u nog nader bericht. Zoals hierboven al aangegeven doen we dat via News en World Wide Web.

Enschede on-line

Eén nieuwigheidje willen we u niet onthouden. Zoals u misschien al gemerkt zult hebben, is de verbinding met het Internet vanuit Enschede flink verbeterd. Dit komt doordat Enschede nu ook een eigen link heeft. Door organisatorische problemen was het tot nu toe niet mogelijk om de link ook overdag open te zetten. Dit is echter per 3 oktober j.l. opgelost. Dit betekent echter wel dat vanaf die datum ook de uren die u overdag ingelogd bent, in rekening worden gebracht. Het betekent echter ook dat de IP-adressen van alle machines in Enschede veranderen. Dit is op zich niet zo erg, omdat de nameserver op de hoogte is van de juiste adres / naam combinaties. Als u dus de IPnaam gebruikt, geeft de nameserver wel het goede IPadres. Wat u echter wel in uw software moet veranderen is het IPadres van de nameserver. Dat is nu 195.108.17.20.

Een andere wijziging die binnenkort doorgevoerd wordt, is een aanpassing van de abonnementen. Dit betreft de uitbreiding van het aantal soorten on-line abonnementen en het verlagen van het uurtarief. Om met dat laatste te beginnen, kan ik u meedelen dat het uurtarief verlaagd is van Hfl. 4,- per uur naar Hfl. 3,- per uur. Bovendien kunt u nu kiezen uit drie on-line abonnementen. In de eerste plaats is dat het huidige abonnement met een vastrecht van Hfl. 8,33 per maand. Daarnaast is er een abonnement met een vastrecht van Hfl. 25,- per maand. Hierbij krijgt u 10 uren gratis toegang per maand. Als derde abonnement bieden we nu ook de mogelijkheid om onbeperkt in te bellen voor een vastrecht van Hfl. 50,- per maand.

Alle on-line abonnementen zijn persoonlijke abonnementen volgens dezelfde regels als het persoonlijke UUCP abonnement. Dat wil zeggen dat u het abonnement alleen voor uzelf mag gebruiken, met als uitzondering incidenteel gebruik door uw gezinsleden. U hoeft niet van ons te verwachten dat we steeds bij u thuis komen aanbellen om te zien wie er nu achter de computer zit. We vinden het zelfs helemaal niet erg als u al uw buren uitnodigt om kennis te maken met het Internet via uw aansluiting. Maar we stellen het wel op prijs als u ons (nieuwe) postadres of telefoonnummer meegeeft als ze naar huis gaan. :-)

Een controle die waarschijnlijk wel plaats zal vinden, is op het gebruik van de lijn. Als er gelijktijdig op meerdere lijnen onder hetzelfde account wordt ingelogd of als de verbinding iedere werkdag tijdens kantooruren in gebruik gehouden wordt, dan gaan we denken aan niet-persoonlijk gebruik.

U kunt natuurlijk wel als bedrijf één of meerdere on- line abonnementen aanvragen voor uw personeel. Het gebruik van het persoonlijk on-line abonnement voor een eigen lijn van het bedrijf naar het Internet is echter niet toegestaan. Daarvoor hebben we andere mogelijkheden, waarbij u in ieder geval gegarandeerd bent van een eigen, vast IPadres. Iets dat met een persoonlijk on-line abonnement niet het geval is. Als bedrijf kunt u ook kiezen voor een persoonlijk on-line abonnement met een aantal extra mailboxen. Uw secretaresse kan dan bijvoorbeeld de beschikking krijgen over het on- line account om voor de verschillende medewerkers de mailboxen leeg te halen.

Nieuwe postadres:

Stichting Internet Access
Postbus 792
9700 AT Groningen

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.

More Reading
Newer// Testers!