Testers!

De verwachting was op deze achterkrant iets korter te maken dan u van mij gewend bent. Dit was voornamelijk ingegeven door de tijd die ik besteed heb aan een (welverdiende?) vakantie in Engeland (Kent en Sussex). (Binnenkort op een website bij u in de buurt :)). Daarnaast zult u merken dat er bij deze factuur wat extra papier is bijgesloten. Hierin vindt u informatie over onze nieuwe tarieven en internet- aansluitingen. Het resultaat van de nieuwe tarieven zult u nu voor het eerst merken aan het eindbedrag op de factuur. Een deel van deze achterkrant™ is gevuld in samenwerking met onze technici, die druk bezig zijn geweest met het upgraden van onze inbelfaciliteiten.

Vakantie

Hierboven heb ik al kort aangegeven dat meer informatie over mijn vakantie binnenkort op WWW te vinden is. In de eerste plaats zal dat een beschrijving van de reis zijn, opgeluisterd met foto's. Maar ook zal er informatie te vinden zijn over bijvoorbeeld de hotels. Na het boeken van de reis waren we toch benieuwd of er meer informatie te vinden was. En waar ga je dan zoeken als voorzitter/medewerker van een internet provider? Juist, op het Internet. Zelfs ik stond verbaasd van de informatie die via het Web is te verkrijgen en het leek me wel leuk dat ook te laten zien. Zo blijkt er een site te zijn met beschrijvingen, met de mogelijkheid om te reserveren, van alle hotels van de gekozen hotelketen op het net te staan. Voor de thuisblijvers hebben we gelijk een afdruk gemaakt, met daarop een kleine foto van het hotel en het telefoonnummer. Tijdens de reis hebben we verder gebruik gemaakt van andere informatie van het Web. Een globale routebeschrijving hebben we laten genereren door de software op route66. En na afloop van de reis kwamen we ook nog de reder van de veerboot tegen op http://www.eurolink-ferries.com

Techniek

Maar nu weer even terug naar de dagelijkse IAF-zaken. Dat moest ik ook na de vakantie. Voor de zekerheid wil ik nog even in de herinnering roepen dat Enschede een nieuwe set IP-nummers heeft en dat dus het IP- nummer van de nameserver gewijzigd is in 195.108.17.20.

Naast de gratis persoonlijke webpagina's biedt IAF sinds kort ook gratis pagina's aan aan non-profit organisaties. Hiervoor hebben we de domeinen twente.org en groningen.org aangevraagd. Als u dus lid bent van een sportclub, die zich op het Web willen laten zien, kunnen ze hiervoor sinds kort bij ons terecht. Natuurlijk gelden hiervoor een aantal regels. Zoals aan de namen van de domeinen al te zien is, is het de bedoeling dat de organisatie lokaal of regionaal gerichte pagina's plaatst. Om deze reden dient de voertaal dan ook Nederlands te zijn. Meer informatie is te vinden op de websites van die domeinen (groningen.org en twente.org)

De ISDN inbelfaciliteiten worden op dit moment in een kleine groep getest. Na wat aanloopproblemen lijkt alles nu goed genoeg te draaien om er meer testers op los te laten. Daarom zijn we nu op zoek naar 15 nieuwe testers. Er worden wel enkele eisen gesteld aan de testers. Zo moeten ze natuurlijk in Groningen in (willen) bellen en een on-line abonnement hebben. Daarnaast verwachten we minstens één maal per week een overzicht van de ervaringen. Wie dat er wel voor over heeft, kan een mailtje sturen aan testen@iaf.nl. Om een zo breed mogelijk gebied te kunnen bestrijken, verzoeken we u om in het mailtje een opgave te doen van uw systeem. We zoeken namelijk mensen die onder de verschillende MS-windows versies (vooral MS-windows 3.11), onder OS/2, onder Linux of andere unix-systemen of onder verschillende MacOS versies. Indien u nog een andere OS draait, reageer vooral. Meldt ook even de door u gebruikte software voor de verbindingsopbouw en het gebruik van het Internet. Bovendien is het voor ons ook handig als we weten of u inbelt met een modem of via ISDN. In beide gevallen zagen we ook graag een opgave van het merk en type van het apparaat of insteekkaart.

De apparatuur biedt 24 inbellijnen voor ISDN en/of modems. Dit is een uitbreiding met 50% t.o.v. de huidige situatie. Bovendien ondersteunen de modems een snelheid van 33,6 kbps. Indien de testen naar tevredenheid verlopen, zullen we de apparatuur per 1 december voor iedereen open zetten. Enige tijd daarna zullen de huidige voorzieningen afgebouwd en opgeruimd worden. Hierover krijgt u nog nader bericht. We hopen dat iedereen snel over zal gaan op het nieuwe systeem, zodat we de oude spullen in de kerstvakantie op kunnen ruimen.

Nieuwe postadres

Stichting Internet Access
Postbus 792
9700 AT Groningen

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Foundation.

More Reading