Uitjes

Op dit moment zit ik in het Hilton in Bonn, terwijl het de bedoeling was dat ik in Enschede de facturen zou maken. Ik had panne met de auto. Het lijkt dus wel weer een vervolg op de vorige Achterkranten. Maar ik wil van deze Achterkrant wel een positief stuk te maken. Het gaat nu dus over de uitjes die mij in Bonn brachten.

TF-CSIRT

Van maandag tot en met woensdag was ik in Rome voor een security conferentie. Veel netwerken en leren. Zo heb ik kennis kunnen maken met een spreker op een andere conferentie, namelijk volgende week in Deventer. Ook was ik in de gelegenheid om wat op te steken over High Performance Computer netwerken in Scandinavië. Na een aantal maanden alleen e-mail contact, sprak ik hem nu in persoon.

Het congres was hoofdzakelijk bedoeld voor dat netwerken en elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen de diverse security organisaties. Oorspronkelijk alleen betreffende Nationale Research en Educatie Netwerken (NREN's), maar langzaam maar zeker doen ook andere Computer Security Incident Response Teams (CSIRT) mee.

Veel van de verspreide informatie is besloten. Net als veel andere informatie zou horen te zijn. Iets wat niet iedereen zich lijkt te realiseren, zoals ik op het vliegveld merkte. Een Nederlander was vrolijk via zijn telefoon marketingstrategië en aandeelverdelingen aan het bespreken. Je kunt dan wel denken dat op een Italiaans vliegveld bij de gate voor een Zwitsers vliegtuig niemand Nederlands verstaat. Maar er zat toevallig toch wel een Nederlander naast hem op de stoel.

Rome

Ik was nog nooit in Rome geweest. Het is dus altijd afwachten wat er op je afkomt. Binnen Europa is het gelukkig gemakkelijk om het vliegveld te verlaten. Ook het treinstation was eenvoudig te vinden. Drie sporen van een kopstation en maar twee bestemmingen. Zelfs Italianen kunnen daar niks fout mee doen.

Een half uur later was ik dan ook in Rome. Middernacht op een verlaten station en twee kanten om er uit te lopen. Gelukkig koos ik de goede kant, langs zwervers die schuilden voor het voor Italiaanse begrippen koude weer van 7 graden.

De eerste tien minuten vroeg ik me wel af waar ik verzeild was geraakt. Wat sexshops, alle winkels met stalen rolluiken afgesloten, veel grafitti. Terwijl het hotel zo goed gesitueerd leek te zijn. Dat was het gelukkig ook. De overgang was dan ook zeer abrupt.

Koffie

Je kunt verder zeggen van de Italianen wat je wilt, maar ze weten een lekkere kop espresso te zetten. Zelfs met pad-apparaten.

Wij zijn die grote glimmende apparaten gewend waarmee in Nederland in restaurants e.d. espresso wordt gezet. Dan kijk je de eerste keer vreemd op als je ze een fleurig, goedkoop uitziend, pad-apparaat ziet gebruiken. Alles komt goed als de druk maar goed is en als de pads vers zijn. Vandaar waarschijnlijk ook dat iedere pad afzonderlijk in folie verpakt was.

Siegburg

Hier begon mijn tocht naar Bonn. Met de auto terug van Zwitserland naar Nederland betekent minmaal een keertje tanken. Dit keer bij Siegburg Ost. Ik merkte het al toen ik terugschakelde. Geen koppeling meer. Het pedaal zat strak tegen de vloer getrokken en dan weet ik al hoe ver het is. Dit is me al een aantal keer overkomen. Een slechte of geknapte koppelingskabel. Nadat in 2010 de koppelingsplaten zijn vervangen, heb ik hier ongeveer ieder half jaar problemen mee.

ANWB

Gelukkig heb ik Europa-dekking bij de ANWB. Een telefoontje helpt meestal snel. Vandaag echter niet. Ik moest een half uur wachten om iemand aan de lijn te krijgen. Het was wel te verwachten met het weer van de laatste dagen. Zeker gezien het aantal auto's dat ik al langs de kant van de weg had zien staan.

Het werd alleen nog een keer bevestigd door het ANWB steunpunt. In heel Europa lijken de auto's stil te vallen en hulp van de ANWB nodig te hebben. De enige hulp die ik nodig had, was iemand van de ADAC. Ook nu werd ik gewaarschuwd dat het twee tot vijf uur kon duren, op een koude zaterdagavond. Gelukkig was er een monteur in de buurt en die was binnen een uur ter plaatse.

Hij probeerde de kabel te repareren, maar na een half uur werken bleek het toch niet te lukken. De enige oplossing was afslepen naar een garage en mijzelf naar een hotel. Waar ik nu dus de Achterkrant zit te tikken in afwachting van maandagochtend wanneer ik naar de garage kan om afspraken over de reparatie te maken.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// DNS
Older// Ongelukjes