Standaarden

Enige tijd geleden zijn er wat verwikkelingen geweest rond de effectieve bandbreedte van xDSL verbindingen. Een deel van die misverstanden komen ook voort uit de onduidelijkheid wat men onder Mbit/s verstaat. Of was het Mibit/s?

Binaire prefixes

Mibit/s? Iedereen kent natuurlijk Mbit/s (kort Mbps). Maar Mibits? Wat zijn dat? Van oudsher werd in de computerwereld gebruik gemaakt van 1024 als factor waarmee vermenigvuldigd werd. Maar op een gegeven moment begonnen leveranciers van harde schijven gebruik te maken van 1000. Zo leek het alsof er meer ruimte op hun schijven beschikbaar was.

Dat was heel verwarrend. Het maakt niet zo veel uit bij kleine hoeveelheden. Daar is de fout maar zo'n 2%. Maar bij grotere factoren neemt de fout snel toe. Om hier duidelijkheid in te verschaffen zijn binaire prefixes bedacht door de International Electrotechnical Commission. Hierbij wordt uitgegaan van 1024 als factor.

Het onderscheid tussen binaire prefixes en decimale (normale) prefixes is de toevoeging van de i in de afkorting, zoals hierboven al een keer genoemd. Wilt u meer informatie dan raad ik u aan om het betreffende artikel in Wikipedia te lezen.

ADSL actie

Zoals u misschien weet hebben we vorig jaar en begin dit jaar een actie gehouden waarbij u de aansluitkosten en het modem voor de Whitelabel ADSL aansluiting niet hoefde te betalen. Die actie hebben we voor onbepaalde tijd verlengd.

We weten niet hoelang die actie nog loopt, dus u kunt het beste zo snel mogelijk een aansluiting aanvragen, zodat u zeker nog kunt genieten van deze actie.

Vacature

Om onze klanten te kunnen wijzen op alle diensten die IAF biedt, zijn we nog steeds op zoek naar een enthousiaste verkoper. Het blijkt regelmatig in gesprekken met klanten dat ze niet op de hoogte zijn van allerlei extra diensten die IAF kan leveren.

In de loop van de jaren hebben we veel aandacht besteed aan maatwerk. Die ervaring willen we natuurlijk met u delen. Enkele projecten waar u aan kunt denken zijn firewall toepassingen met of zonder VPN. Maar ook speciale mail-omgevingen en aanpassingen van bestaande software kunnen we zelf verzorgen.

De nieuwe verkoper moet dan ook een heldere kijk hebben op de techniek en goed de potentiële wensen van de klant kunnen inventariseren.

Stages

Vanwege de diversiteit van ons bedrijf zijn we ook een geschikte partij voor studenten die stage willen lopen in een dynamisch bedrijf dat constant op zoek is naar nieuwe mogelijkheden.

Afstuderen

Maar om dezelfde reden zijn we natuurlijk ook een voortreffelijk bedrijf om bij af te studeren. We hebben regelmatig projecten op HBO en ROC informatica-niveau voor mensen die ervaring hebben met linux en internet. Het verdient daarnaast aanbeveling om ook kennis te hebĀ­ben van (My)SQL, PHP, Perl en C.

Vakantie

Zo kort voor de vakantie is het rustig op het internetfront. Er zijn niet veel onderwerpen te behandelen die niet al veel eerder in andere Achterkranten ter sprake zijn gekomen. Beveiliging is natuurlijk een onderwerp dat iedere maand wel aangestipt kan worden. Maar na twee Achterkranten die specifiek over beveiliging gingen, is het weer even genoeg.

Misschien dat ik hier later nog op terugkom. De Universiteit Twente is samen met de andere technische universiteiten (TU/e en TuDelft) bezig om een security awareness campagne op te zetten. Zij doen dat natuurlijk niet als enigen. Ik denk dat ik dus bij de start van die campagne ook wat andere voorbeelden aan kan halen. U ziet mij dus over enige tijd weer zeuren over veilig internetten.

We hebben ondertussen ook onze vakantie geboekt. Voor het eerst volledig via internet. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Vooral ook omdat we 8,5 uur moeten rijden naar het eerste hotel en daarnaast nog met een veerboot moeten, waarvoor de vertrektijd ook al vastgelegd moet worden. Ondanks dat er ieder half uur een grote boot vertrekt. Ik zal een volgende keer vertellen hoe de ervaringen hiermee zijn geweest. Als het lukt terug te komen. :)

Onderwerpen

Misschien heeft u zelf wel onderwerpen die u in een Achterkrant behandeld wilt zien. Of u wilt zelf een stukje schrijven. Neem dan gerust contact met mij op.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Webdatabases
Older// Security (2)