Informatie

Natuurlijk gaat het bij internet veelvuldig over informatie. Gevraagde informatie, geboden informatie, ongewenste informatie. Je kunt het zo gek niet bedenken of die informatie is beschikbaar. Het lijkt soms net het echte leven.

MailScanner

Een methode om van ongewenste informatie af te komen, of het niet eens te ontvangen, is anti-spam software. Zoals waarschijnlijk bekend gebruiken wij hiervoor MailScanner tezamen met wat andere tools. Afgelopen weekend kregen we echter hele andere ongewenste informatie. Het bleek dat de belangrijkste programmeur van MailScanner, Julian Field, was ingestort en in het ziekenhuis was opgenomen.

Vanaf deze plek wenst Internet Access Facilities hem en zijn familieleden veel geluk en sterkte en hopen we op een voorspoedig herstel.

Servers

Enige tijd geleden heb ik op deze plaats aandacht besteed aan de nieuwe servers die wij leveren aan de klanten die een dedicated server zoeken. Sinds enige tijd draaien de eerste Enlight servers en de klanten zijn er zeer tevreden over. Wij zelf trouwens ook. Installatie en beheer lopen voortreffelijk en ook de ondersteuning van de hardware is uitmuntend.

Rittal

Zoals beloofd geef ik een korte beschrijving van de excursie die ik heb gehad naar een aantal fabrieken van Rittal in Duitsland. Vertrek was vanuit de vestiging van Rittal in Zevenaar en na ongeveer 3 uur waren we in het hotel aangekomen. Om tijdig in de eerste fabriek te zijn, moesten we de volgende morgen al op tijd op. De planning was zelfs zo dat als iemand 's morgens niet op tijd op was, we die persoon op konden pikken tussen de bezoeken aan de eerste en tweede fabriek.

Veeeel

Dat is de indruk die achter is gebleven van de eerste (Rittals grootste) fabriek. Hier werden alle standaard kasten gefabriceerd en over Europa verspreid. Er vertrekken hier gemiddeld 30 grote trailers met kasten per dag. Natuurlijk niet allemaal 19" kasten, want hier worden alle grote standaard kasten gebouwd.

De kasten komen binnen als grote rollen staal van enkele tientallen centimeters breed. Vervolgens gaan ze door een aantal walsen om aan het eind als rechte profielen voor de staanders en de liggers van het kastframe te fungeren.

En om het grote aantal te halen is automatisering natuurlijk zeer belangrijk. Achter de walsen staan namelijk een paar grote lasrobots die de profielen oppakken en ze volautomatisch tot een kastframe samen lassen. Eigenlijk staan er twee robots achter elkaar. Terwijl de ene aan het lassen is, worden de profielen al automatisch in de andere geplaatst.

Vervolgens gaan de frames via een ingenieus stelsel van monorailbanen naar de dompelbaden en verfrobots. Alleen het inhangen van de frames geschiedt nog handmatig.

Buiten

In de tweede fabriek werden alleen buitenkasten gebouwd. Terwijl in de eerste fabriek in principe meer dan 95% van de kasten standaard kasten zijn, is dat in deze fabriek anders. Hier is 95% van het aantal kasten volledig op klantenspecificatie. Hier was dan ook bijna niets geautomatiseerd. Overal zag je mensen kasten in elkaar schroeven en lassen.

Op verschillende plaatsen was men zelfs bezig met de inbouw van electronica. Dit biedt de klant de mogelijkheid om de kast gewoon op de plaats van bestemming afgeleverd en geïnstalleerd te krijgen.

De derde fabriek tenslotte was gevestigd bij het hoofdkantoor van Rittal. Hier werden de kleine kasten gemaakt. Niet uit frames en aparte panelen. Nee, ze werden bijna compleet uit 1 plaat staal gemaakt. Wat randen omzetten voor de scharnieren. Wat hoeken eruit stansen en dan BAM in 1 keer word uit de plaat staal een complete kast geperst.

KPN All-IP

In de tweede fabriek waren ze druk bezig om kasten te bouwen voor de pilot van het KPN all-IP netwerk. Jammer genoeg was het niet toegestaan om hiervan foto's te maken. Maar het was wel duidelijk dat er twee types kasten komen. Eentje ter vervanging van de huidige straatkasten en eentje voor aan het begin van een wijk. Zo'n laatste is trouwens enkele weken geleden bij ons in de wijk geplaatst. Met als gevolg een dag geen telefonie omdat alle koperkabels in de nieuwe kast gemonteerd moesten worden. Naast natuurlijk het glasvezel voor het nieuwe netwerk.

Meer dan dit is over het nieuwe netwerk nog niet officieel bekend. Zodra we weten wat dit voor u en ons betekent, zullen we u natuurlijk op de hoogte stellen.

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Security
Older// Netwerken